Ο Ρομπίνιο, ο Αντεμπαγιόρ και οι μεταγραφικοί στόχοι κάποιας ηλικίας

Το πρωτάθλημα Τουρκίας διεκδικεί η Μπασακσεχίρ ποντάροντας στην εμπειρία και στις παραστάσεις παικτών της. Δεν είναι... ντροπή να έχεις 35άρηδες στο ρόστερ.

Ο Ρομπίνιο, ο Αντεμπαγιόρ και οι μεταγραφικοί στόχοι κάποιας ηλικίας

Η Μπασακσεχίρ διεκδικεί την τελευταία τριετία με μεγάλες αξιώσεις τον τίτλο στην Τουρκία από τις παραδοσιακές μεγάλες ομάδες της Κωνσταντινούπολης, αλλά φέτος είναι πιο κοντά από ποτέ να τον κατακτήσει καθώς ισοβαθμεί με την Γαλατά και έχει μπροστά της δύο αγωνιστικές για να πανηγυρίσει. Με όλα βέβαια να κρίνονται την προσεχή Κυριακή στο ντέρμπι Γαλατά-Μπασακσεχίρ, ειδικά εάν υπάρξει νικητής.

Η συγκεκριμένη ομάδα έχει μπάτζετ περίπου αντίστοιχο με αυτό του Ολυμπιακού, αλλά στο δυναμικό της υπάρχουν αρκετοί έως... πολλοί παίκτες μεγάλης ποδοσφαιρικά ηλικίας. Μερικοί εξ΄ αυτών με τρομερές παραστάσεις στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο όπως ο Ρομπίνιο ή ο Αντεμπαγιόρ, αλλά και ο Εμρέ Μπελόζογλου που συνεχίζει στα 38 του!

Στο τελευταίο ματς με την Ανκαραγκουτσού, στο οποίο η Μπασακσεχίρ νίκησε δύσκολα με 2-1 ανατρέποντας το σκορ στο δεύτερο μέρος, είχε στον πάγκο των αναπληρωματικών Ρομπίνιο, Αντεμπαγιόρ, Εμρέ, όπως και άλλους τρεις Τούρκους παίκτες άνω των 30!

Η Μπασάκ - που εάν δεν κατακτήσει τον τίτλο και τερματίσει δεύτερη, θα είναι ως γνωστόν στο δρόμο του Ολυμπιακού στα προκριματικά - έχει φυσικά και νέους πολύ καλούς παίκτες στο ρόστερ της. Όπως και άλλους έμπειρους, για παράδειγμα τον 32χρονο Στέφανο Ναπολεόνι που είχε παίξει και στην Ελλάδα. Ξεκάθαρα παρατηρεί κάποιος ότι βασίζεται κυρίως σε αυτούς τους ποδοσφαιριστές, όπως είπαμε κάποιους εκ των οποίων άνω των 35. Στην 11άδα της έχει τον Κλισί στα 33 του και τον Ινλέρ στα 34!

Θέλω να πω ότι δεν είναι απαγορευτικό να κοιτάζει ο Ολυμπιακός ηλικιακά σε τέτοιες περιπτώσεις παικτών, όπως συμβαίνει π.χ. με τον Ζερεμί Ματιέ ή και με άλλους άσους που πλέον διανύουν τα τελευταία χρόνια της μεγάλης καριέρας τους. Σε ένα σύνολο με φρεσκάδα, νιάτα και ενέργεια όπως είναι αυτό του Ολυμπιακού, τέτοιοι ποδοσφαιριστές είναι πολύ απαραίτητοι. Κι όχι μόνον για το συμβουλευτικό κομμάτι, αλλά και για το αγωνιστικό. Με τον Τουρέ το περασμένο καλοκαίρι ο Ολυμπιακός δεν πέτυχε, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να βάλει οριστικά φρένο σε τέτοιες περιπτώσεις, εφόσον προκύπτει η οικονομική δυνατότητα να τις κάνει και εφόσον τσεκάρει όσο καλύτερα γίνεται το τωρινό επίπεδό αγωνιστικής κατάστασης.

Μην τρελαθούμε κιόλας...