Ανακοίνωση της Δόξας Βύρωνος για τον πρωτοφανή ξυλοδαρμό του 17χρονου μαθητή (vid)

Ανακοίνωση για τον πρωτοφανή ξυλοδαρμό ενός 17χρονου από 17 (!) μαθητές, που συγκλόνισε την τοπική -και όχι μόνο- κοινωνία, εξέδωσε η Δόξα Βύρωνος.

Ανακοίνωση της Δόξας Βύρωνος για τον πρωτοφανή ξυλοδαρμό του 17χρονου μαθητή (vid)

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Η ομάδα μας καταδικάζει το πρωτοφανές περιστατικό βίας που συνέβη πριν από λίγες ημέρες στο 1ο Λύκειο Βύρωνα, το οποίο θα μπορούσε να αποβεί μοιραίο.

Παράλληλα θα θέλαμε να εκφράσουμε την συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας τόσο στον 17χρόνο μαθητή -που τυγχάνει και αθλητής του συλλόγου μας- όσο και στην οικογένεια του, η οποία διαχρονικά βρίσκεται κοντά στην ομάδα μας.

Τέτοια περιστατικά, μας δείχνουν πόσο μακριά είμαστε από την κοινωνία που θέλουμε να φτιάξουμε, μα ακόμη περισσότερο πόση δουλειά χρειάζεται να γίνει τόσο στα σχολεία όσο και στους αθλητικούς συλλόγους.

Από την μεριά μας κάναμε και κάνουμε τα πάντα, ώστε οι αθλητές μας να μάθουν να είναι αλληλέγγυοι, να καταλάβουν τι σημαίνει το ευ αγωνίζεσθαι το οποίο είναι κομβικό να το ακολουθούν σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής τους".

Πρωτοφανές περιστατικό βίας στο σχολείο

Πριν από λίγες ημέρες ο 17χρονος, προσπαθώντας να υπερασπιστεί την αδερφή του, από την οποία προσπάθησαν να αποσπάσουν χρήματα και το κινητό της τηλέφωνο, δέχθηκε επίθεση από 17 άτομα στον προαύλιο χώρο σχολείου στον Βύρωνα. Ο νεαρός δέχθηκε πολλά χτυπήματα στο κεφάλι, νοσηλεύτηκε και εξετάστηκε από ιατροδικαστή.

Μια σιδερογροθιά με κλειδιά του προκάλεσε κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, κάταγμα στη μύτη και σοβαρό τραύμα κάτω από το αριστερό μάτι, από το οποίο κινδύνεψε να χάσει την όρασή του!

Πλέον, η οικογένειά του έχει ρίξει όλο το βάρος στην ψυχολογία, καθώς το τραγικό περιστατικό συνέβη σε μια περίοδο, που ο 17χρονος προετοιμαζόταν για τις πανελλήνιες εξετάσεις. Τα υπόλοιπα, έχουν πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης.