«Μπρα ντε φερ» για τέσσερις η μεταγραφή Νέιμαρ!

Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης, Γιουβέντους και Παρί Σεν Ζερμέν διαπλέκονται σε ένα παιχνίδι ισορροπιών που θυμίζει… σκάκι ψάχνοντας το ματ στην υπόθεση του Νέιμαρ!

«Μπρα ντε φερ» για τέσσερις η μεταγραφή Νέιμαρ!

Τα τελευταία «επεισόδια» του πλέον πολύκροτου και μεγαλύτερου σε διάρκεια μεταγραφικού «σίριαλ» του φετινού καλοκαιριού «προβάλλονται» αυτές τις ημέρες. Κι είναι τελευταία γιατί στις 2 Σεπτεμβρίου κλείνει το καλοκαιρινό μεταγραφικό «παζάρι» και ως τότε θα έχουμε μάθει τι μέλλει γενέσθαι με τον πρωταγωνιστή του. Τον Νέιμαρ, βέβαια, το μέλλον του οποίου παράμενει άδηλο.

Τέσσερις ομάδες εξαρτώνται από τις διαθέσεις του κι οι αποφάσεις του(ς) ίσως κρίνουν όχι μόνο την έκβαση της σεζόν, για κάθε μια ξεχωριστά (κι όλες μαζί), αλλά και για τις ισορροπίες του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου τα χρόνια που έρχονται…

Η Παρί Σεν Ζερμέν, που τον έχει στις τάξεις της (αλλά μάλλον όχι για πολύ ακόμη…) και οι Γιουβέντους, Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης (αλφαβητική η σειρά των ομάδων), που τον θέλουν για να ενισχυθούν και για να μην ισχυροποιηθούν οι υπόλοιποι «μνηστήρες»…

Δεν τον χαρίζουν οι Παριζιάνοι

Οι Παριζιάνοι - δύο καλοκαίρια αφού τον κατέστησαν την ακριβότερη μεταγραφή στα ποδοσφαιρικά χρονικά (222 εκ. ευρώ) δίνοντας τους γη και ύδωρ (2ο σε ετήσιες απολαβές με 36 εκ. ευρώ, πίσω μόνο από τον Μέσι) - αφού είδαν κι απόειδαν ότι ούτε με εκείνον πάτησαν την ευρωπαϊκή κορυφή (δύο αποκλεισμοί στους «16» με τον ίδιο, πάντως, τραυματία…) βαρέθηκαν τη γκρίνια του προς συμπαίκτες (π.χ. τσακωμοί με Καβάνι…) και προπονητές, την αντιεπαγγελματική του συμπεριφορά (π.χ παρουσία σε κλαμπ με …πατερίτσες!) και τα καπρίτσια του. Έτσι όταν είπε ότι κορυφαία του στιγμή ήταν ο αποκλεισμό της… Παρί Σεν Ζερμέν, με την Μπαρτσελόνα, το «ποτήρι» ξεχείλισε! Ωστόσο δεν είναι διατεθειμένοι να τον… χαρίσουν, ούτε να του κάνουν τα χατίρια, επιδιώκοντας να πάρουν πίσω όσα περισσότερα μπορούν σε αγωνιστικό και οικονομικό επίπεδο.

Δίδυμο με «CR7» ονειρεύονται στο Τορίνο!

Στη Γιουβέντους που έχει δώσει τον Κέαν και δεν υπολογίζει τον Ιγκουαϊν ψάχνει «φουνταριστό» (Ικάρντι;) αλλά όταν υπάρχει στο παζάρι ένας παίκτης που αλλάζει τις ισορροπίες η «Γηραιά Κυρία» δεν μπορεί ν’ αδιαφορήσει. Δεν το έκανε πέρσι με τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Άλλωστε με τον Νέι δίπλα στον Πορτογάλο οι πιθανότητες της για το πρώτο Τσάμπιονς Λιγκ μετά από 23 «στείρα» χρόνια αυξάνονται.

Έχουν, εξάλλου παίκτες που θα μπορούσαν να μπουν στο «deal» αφού ενδιαφέρουν την Παρί. Του Μίραλεμ Πιάνιτς (αφού αποκτήθηκαν Ράμσεϊ – Ραμπιό ο Βόσνιος δεν είναι αναντικατάστατος στα χαφ) και Πάουλο Ντιμπάλα. Τον Αργεντινό ήδη προσπάθησαν το φετινό καλοκαίρι να τον χρησιμοποιήσουν σε «τράμπα» (σ. με τον Λουκάκου) αλλά ο Αργεντινός, που πέρσι έκανε μετριότατη χρονιά… τσίνισε χαλώντας μια «τελειωμένη υπόθεση»! Οι «μπιανκονέρι» δεν έχουν… μιλήσει ακόμη αλλά ίσως περιμένουν να το κάνουν τελευταίοι αφού έχουν ανοίξει οι υπόλοιποι τα «χαρτιά» τους, κερδίζοντας στον πλειστηριασμό.

Η Μπαρτσελόνα (ξανα)θέλει τον …αντίδικο της!

Αντίθετα με τους Ιταλούς, στην Μπαρτσελόνα φαίνεται πως είναι σ’ ανοικτή γραμμή με το Παρίσι. Θα περίμενε κανείς ότι οι Καταλανοί - που έμειναν στα κρύα του λουτρού πριν 2 καλοκαίρια όταν ο Νέιμαρ δεν αποκάλυπτε τις προθέσεις του πριν έχει δικαίωμα ο… πατέρας του στο πριμ της ανανέωσης του (ύψους 25 εκ. ευρώ παρακαλώ!) μ’ αποτέλεσμα να βρεθούν στα δικαστήρια οι δύο πλευρές, αφού οι «μπλαουγκράνα» αρνήθηκαν να το καταβάλουν – δεν θα έμπαιναν στο κυνήγι του. Άλλωστε μιλάμε για έναν παίκτη που τους άφησε προτιμώντας τα (περισσότερα) λεφτά των Παριζιάνων.

Κι όμως οι διοικούντες της, παρότι το 71% των μελών της, σύμφωνα με ηλεκτρονική δημοσκόπηση, εμφανίζονταν αρνητικοί στην επιστροφή του Βραζιλιάνου, το παλεύουν. Παρότι χρήματα δεν τους απέμειναν πολλά, μετά τις μεταγραφές των Γκριεζμάν (120 εκ. ευρώ) και Ντε Γιονγκ (75 εκ. ευρώ) - και τον Γάλλο τον εξόφλησαν με σύναψη δανείου! - παραμένουν στο κατόπι του! Γιατί; Άλλοι λένε για να ικανοποιήσουν τις επιθυμίες των μεγάλων «κεφαλιών» των αποδυτηριών (Μέσι, Σουάρες, Πικέ) που διατηρούν στενή σχέση με τον Βραζιλιάνο. Άλλοι για να μην πάει στη Ρεάλ Μαδρίτης… Ήδη έχουν καταθέσει δύο προτάσεις μια για δανεισμό με οψιόν αγοράς κι άλλη μια για διετή δανεισμό με υποχρεωτική οψιόν αγοράς στα 150 εκ. ευρώ. Αφενός για να μαζέψουν τα χρήματα κι αφετέρου για να διαπιστώσουν αν όσα λέγονται για «γυάλινο» αστράγαλο του «Νέι» (3 τραυματισμοί σε 2 χρόνια) ισχύουν.

Ο φόβος (επανάληψης) του 2013 φυλάει τα έρημα στη Ρεάλ Μαδρίτης...

Οι «μερένγκες», πάλι, ακολουθούν άλλη τακτική από την Μπάρτσα. Μυστικοπάθειας. Ίσως γιατί ο Φλορεντίνο Πέρεθ θυμάται ακόμη πως τον έχασε το 2013, παρότι τον είχε περάσει από ιατρικές εξετάσεις… Παρόλα αυτά παραμένει μέγας θαυμαστή τους. Οι Καστιγιάνοι ποντάρουν στις κάκιστες σχέσεις που έχει η Παρί με τους «μπλαουγκράνα» (όχι μόνο από την προ 2ετίας υπόθεση του, αλλά και τις περιπτώσεις Βεράτι - Ράκιτιτς). Αντίθετα οι «μπλάνκος» - που θέλουν τον Νέιμαρ και για επικοινωνιακούς λόγους, αφού οι υποθέσεις Εμπαπέ και (κυρίως) Πογκμπά (που είχε θέσει ως προτεραιότητα ο Ζιντάν) δεν καρποφόρησαν – συνδιαλέγονται με τους Παριζιάνους κι έχουν παίκτες που ενδιαφέρουν την Παρί. Ήδη μιλούν για τον Κέιλορ Νάβας (οι Γάλλοι ψάχνουν τερματοφύλακα) που μπορεί να μπει στο «πακέτο» των έμψυχων ανταλλαγμάτων. Όπως κι οι Χάμες Ροντρίγκες και Μπέιλ…

Κρατάει ανοικτές όλες τις πόρτες ο Βραζιλιάνος…

Όσο για τον ίδιο τον Νέιμαρ; Οι πληροφορίες τον θέλουν να προτιμά από τους τρεις «μνηστήρες» την Μπαρτσελόνα όπου είναι οι επιστήθιοι φίλοι του. Μάλιστα λέγεται ότι τους ζητά να πιέσουν τα υψηλά κλιμάκια της διοίκησης των Καταλανών. Ωστόσο δεν βγαίνει να το πει, όπως του έχει ζητήσει ο σύλλογος της Βαρκελώνης, φοβούμενος ότι θα κλείσει πόρτες. Έτσι αν φτάσουμε σε οριακές καταστάσεις και σε περίπτωση που τεθεί το δίλλημα «πας Μαδρίτη (ή Τορίνο…), αλλιώς μένεις στο Παρίσι» τότε ο Βραζιλιάνος, μάλλον, θα προτάξει την έξοδο του από το «χρυσό κλουβί», όπου οικειοθελώς μπήκε και κατόπιν το μετάνιωσε…