Γ' Εθνική - Αφιέρωμα: «Καλλιθέα είμαστε, στόχος η επιστροφή!»

Η ιστορική Καλλιθέα κοσμεί με την παρουσία της τη φετινή Γ’ Εθνική, από την οποία θέλει να είναι περαστική και μόνο, όπως είπαν μεταξύ άλλων στο «ΦΩΣ» οι άνθρωποι της ομάδας.

Γ' Εθνική - Αφιέρωμα: «Καλλιθέα είμαστε, στόχος η επιστροφή!»

Ήταν περίπου μέσα του περασμένου καλοκαιριού, όταν έγινε και επισήμως γνωστή η οριστική απόφαση από το Διαιτητικό Δικαστήριο, ότι η Καλλιθέα τη νέα σεζόν θα αγωνίζεται στα σαλόνια της Γ’ Εθνικής. Οι «κυανόλευκοι», είχαν προχωρήσει σε προσφυγή μέσα από την οποία ζητούσαν να ακυρωθεί η απόφαση επικύρωσης της βαθμολογίας από τη Φούτμπολ Λιγκ, η οποία την υποβίβαζε στη Γ’ Εθνική, ως 6η από το τέλος, και στη θέση της να υποβιβαστούν ο Καραϊσκάκης και ο Απόλλων Πόντου, εξαιτίας της μη ιδιωτικής ασφάλισης των ποδοσφαιριστών τους.

Ωστόσο οι προσπάθειες της ομάδας να παραμείνει στην κατηγορία δεν έπιασαν τόπο και ως εκ τούτου η ιστορική Καλλιθέα κοσμεί με την παρουσία της την φετινή Γ’ Εθνική, από την οποία θέλει να είναι περαστική και μόνο, όπως μας έδωσαν να καταλάβουμε οι άνθρωποι της ομάδας.

Το «ΦΩΣ» βρέθηκε στο «Γρηγόρης Λαμπράκης» ή αλλιώς «Ελ Πάσο» όπως μερικοί από εσάς να το ξέρετε και συνομίλησε με τους πρωταγωνιστές. Τον Πρόεδρο της Διοικητικής Επιτροπής της Καλλιθέας Σπύρο Παπαδόπουλο, αλλά και τον τεχνικό ηγέτη της ομάδας Σωτήρη Τζουμερκιώτη που φέτος καλείται να οδηγήσει την Καλλιθέα στο πρωτάθλημα και φυσικά να την επαναφέρει εκεί που της αρμόζει.

Στις μεγάλες κατηγορίες! Δύο άνθρωποι με όρεξη για δουλειά και φυσικά γεμάτοι αισιοδοξία και πίστη για την φετινή πορεία της ομάδας η οποία θέλουν να συνδυαστεί με την επιστροφή της Καλλιθέας στη Β’ Εθνική.

«Καλλιθέα είμαστε, στόχος η επιστροφή»

Η Καλλιθέα κάνει μία νέα αρχή όπως προαναφέραμε και βασικός της πυλώνας φέτος, είναι ο Πρόεδρος Σπύρος Παπαδόπουλος. Ένας άνθρωπος με μεράκι, όρεξη για δουλειά και αγάπη για την Καλλιθέα. Ο ίδιος μας καλωσόρισε στο γήπεδο και μας μίλησε για όλα τα θέματα της ομάδας.

«Μετά και την απόφαση για τον υποβιβασμό, την άλλη μέρα συνεδρίασε ο Ερασιτέχνης. Δεν υπήρχε διάδοχος κατάσταση και παροτρυνόμενος και από τα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης του ερασιτέχνη, αποφασίσαμε να μπω εγώ μπροστά και με την βοήθεια όλων να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε. Στην αρχή, υπήρχε θέμα και για το αν θα κατέβει η ομάδα στη Γ’ Εθνική. Ξεκινήσαμε δειλά - δειλά να πάρουμε τα παιδιά που είχανε μείνει από την περσινή σεζόν, με σκοπό η ομάδα να σωθεί εύκολα.

Αλλά επειδή είμαστε Καλλιθέα και όλοι πιστεύουμε ότι σε αυτή την κατηγορία είμαστε προσωρινοί, κάναμε ένα δυνατό ρόστερ, με ποιότητα και πολύ βάθος. Ας μην κρυβόμαστε, ο στόχος της Καλλιθέας είναι να πάρει την άνοδο. Άλλωστε έχουμε τις καλύτερες υποδομές. Δεν νομίζω άλλη ομάδα στην κατηγορία να έχει βοηθητικό με χόρτο. Η Καλλιθέα όλους τους σέβεται και όλους τους υπολογίζει», μας είπε ο κ. Σπύρος Παπαδόπουλος, σπάζοντας τον… πάγο στην κατά τα άλλα οικεία και εποικοδομητική συζήτηση που είχαμε μαζί του, πριν περάσουμε στις ερωτήσεις.

-Πέρα από την άνοδο, ο βασικός στόχος της ομάδας φέτος ποιος είναι;

«Να γεμίζει το γήπεδο. Δεν νοείται η Καλλιθέα να παίζει με 200 και 300 άτομα. Ήδη εμείς έχουμε κάνει διάφορες κινήσεις, αλλά την 1η αγωνιστική μας τα… χάλασε ο καιρός. Το ενδιαφέρον του κόσμου υπάρχει. Όλα όμως είναι σε συνάρτηση με την αγωνιστική πορεία. Γι’ αυτό θέλουμε νίκες, γιατί οι νίκες φέρνουνε κόσμο, φέρνουν ενθουσιασμό και γεμίζουν το γήπεδο.

Ένας άλλος στόχος είναι ότι πέραν της αγωνιστικής πορείας, μας ενδιαφέρει και η οικονομική εξυγίανση. Εγώ θέλω να φτάσουμε στο Πάσχα και η ομάδα να μην χρωστάει πουθενά. Εάν το πετύχουμε αυτό, ο κόσμος της Καλλιθέας να είναι σίγουρος ότι θα έχουμε πετύχει τους στόχους μας».

-Τι κάνει την Καλλιθέα να ξεχωρίζει ως σύλλογος;

«Η ιστορία της. Η Καλλιθέα επανέρχεται στα μη επαγγελματικά πρωταθλήματα μετά από πολλά χρόνια. Θέλω να πιστεύω ότι είμαστε προσωρινοί, ότι είμαστε περαστικοί. Αλλά αυτό θα αποδειχθεί στο γήπεδο και μόνο. Όποτε θα δούμε τι θα έχουμε καταφέρει στο τέλος. Ωστόσο έχουν γίνει λάθη προγραμματισμού σχετικά με τους ομίλους και τον αριθμό των ομάδων που βρίσκονται σε αυτούς.

Θα μπορούσαν να έχουν περισσότερες ομάδες σε κάθε όμιλο (λιγότεροι όμιλοι) και να ανέβαιναν οι πρώτοι δύο απευθείας, να μην πέφταμε και στο «βάσανο» των μπαράζ. Αυτό θα μας συνέφερε εμάς γιατί διαθέτουμε ένα ρόστερ με μεγάλο βάθος».

-Ποιο θεωρείτε ότι θα είναι το μυστικό για να πετύχει η ομάδα φέτος;

«Δεν υπάρχει μυστικό. Μόνο δουλειά! Ξεκινήσαμε αργά, χάσαμε δύο μήνες, είμαστε μία νέα ομάδα. Έχουμε πολλά νέα παιδιά, καθώς αν εξαιρέσουμε τον Μάκο που θα μας βοηθήσει σε όλα τα επίπεδα, πάνω από 27 χρονών δεν είναι κανείς. Έχουμε στο ρόστερ και τον Ντιακιτέ, έναν παίκτη με πλούσια καριέρα σε εξωτερικό που έχει παίξει και στον Ολυμπιακό και έχει υπάρξει αρκετές φορές διεθνής».

«Ηττηθήκαμε την περασμένη αγωνιστική και χάσαμε τον ύπνο μας…»

Η Καλλιθέα την περασμένη αγωνιστική γνώρισε την ήττα από τον Αιολικό στις καθυστερήσεις του αγώνα και ενώ είχε την υπεροχή σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού και θα μπορούσε να έχει «αποδράσει» με το τρίποντο από τη Μυτιλήνη. Η… πικρία που άφησε η ήττα και πιο συγκεκριμένα ο τρόπος που ήρθε, μεταφράζεται από τα λόγια του Σπύρου Παπαδόπουλου.

«Χάσαμε την προηγούμενη αγωνιστική και είμαστε με… οξυγόνο. Δεν κοιμόμαστε που δεν κοιμόμαστε, τώρα το κάνουμε ακόμα λιγότερο. Δεν θέλω να υψώνουμε τον πήχη περισσότερο από όσο μπορούμε, αλλά νομίζω ότι θα τα καταφέρουμε. Σε όλη αυτή την προσπάθεια πρέπει να υπογραμμίσουμε την στάση της Ερασιτεχνικής Καλλιθέας που με έναν άνθρωπο που προσφέρει στον σύλλογο πολλά χρόνια επικεφαλής, τον Ρούλη Ερμείδη είναι σε κάθε βήμα δίπλα μας, βοηθάει σε όλους τους τομείς, όπως και τα υπόλοιπα μέλη και σε αυτούς επίσης πρέπει να προσθέσουμε και τον γραμματέα, Γιώργο Γκαργκάσουλα».

-Θα ήθελα την άποψή σας για το φετινό υλικό της Καλλιθέας

«Αρχικά να σας πω δυο λόγια για τον προπονητή. Η προσωπική μου άποψη η οποία αντανακλά και στην πραγματικότητα, είναι ότι πρόκειται για έναν καλό προπονητή. Δουλεύει και ασχολείται με την ομάδα όλη μέρα και νομίζω ότι αυτή την ευκαιρία την αξίζει και την δικαιούται. Όσον αφορά το ρόστερ, νομίζω ότι μεσοαμυντικά η ομάδα μας είναι πολύ δυνατή. Μας λείπει το κάτι παραπάνω στο γκολ, ωστόσο θα το βρούμε, μετά και τις προσθήκες που κάναμε. Δεν έχουμε δανεικούς. Είμαστε ανεξάρτητοι γιατί είμαστε Καλλιθέα».

Για το τέλος, θα θέλατε να στείλετε ένα μήνυμα προς τον κόσμο της ομάδας;

-Να είναι κοντά στην ομάδα. Εάν ο κόσμος έρχεται στο γήπεδο δεν υπάρχει μεγαλύτερη ικανοποίηση και βοήθεια».

«Φαβορί υπάρχουν μόνο μέσα στο γήπεδο…»

Τεχνικός ηγέτης της Καλλιθέας σε αυτή τη νέα προσπάθεια που γίνεται φέτος, είναι ο Σωτήρης Τζουμερκιώτης. Ένας προπονητής νέος, με φιλοδοξίες και όλα τα φόντα να πρωταγωνιστήσει στο μέλλον. Ο ίδιος βρίσκεται αρκετά χρόνια στην ομάδα, αφού έχει υπάρξει προπονητής της Κ20 για έξι σεζόν, ενώ έχει διατελέσει υπηρεσιακός προπονητής και βοηθός προπονητή στην αντρική ομάδα. Ο κόουτς έδωσε το στίγμα του για τη φετινή χρονιά.

«Ξέρω την ιστορία της Καλλιθέας, γνωρίζω σε ποια ομάδα βρίσκομαι και ξέρουμε ότι η ομάδα έχει ως στόχο τη φετινή χρονιά παιχνίδι με παιχνίδι να δείξει τον καλύτερό της εαυτό και εννοείται να είναι στις θέσεις που θα δίνουν τη δυνατότητα για άνοδο στην Β’ Κατηγορία. Η αλήθεια είναι ότι είμαστε μία νέα ομάδα στην οποία από το περσινό ρόστερ έχουμε μόλις τέσσερις ποδοσφαιριστές. Θεωρώ ότι το μυστικό της ομάδας είναι ότι εκτός από ποιοτικούς ποδοσφαιριστές, αποτελείται και από καλά παιδιά. Είμαστε απόλυτα δεμένοι, μία οικογένεια.

Τα πρώτα αποτελέσματα δεν ήταν αυτά που θέλαμε και επιθυμούμε από το ματς με τον Χαραυγιακό να κάνουμε ένα restart. Από την αρχή κάναμε με τον Σπύρο Παπαδόπουλο τον σχεδιασμό και θεωρώ ότι κάναμε τις καλύτερες δυνατές επιλογές. Το ρόστερ αποτελείται από έμπειρα παιδιά και είναι σημαντικό ότι προωθήθηκαν παίκτες από την Κ20. Όσον αφορά τον όμιλό μας, θεωρώ ότι δεν υπάρχει κανένα εύκολο παιχνίδι. Είτε θες να κάνεις πρωταθλητισμό, είτε θες να παραμείνεις στην κατηγορία, είναι μία και αυτό. Για μένα φαβορί υπάρχουν μόνο μέσα στο γήπεδο».

«Η Καλλιθέα πρέπει να πρωταγωνιστήσει…»

Αποτελεί τον πιο έμπειρο, αλλά και τον πιο ποιοτικό ποδοσφαιριστή της Καλλιθέας. Ο λόγος για τον Γρηγόρη Μάκο, ο οποίος έχει στο βιογραφικό του πλούσιες παραστάσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό. Ο ίδιος, μετακόμισε φέτος στους «κυανόλευκους» και μας μίλησε για τον λόγο που αποφάσισε να γίνει κάτοικος «Ελ Πάσο» αλλά και για τον όμιλο της ομάδας του.

«Είχα ένα οικογενειακό θέμα, ευτυχώς όχι σοβαρό, το οποίο δεν μου επέτρεψε να φύγω εκτός Αθηνών και αυτομάτως ξεκίνησα να μιλάω με ομάδες της πόλης. Προτάσεις υπήρχαν πολλές και από ομάδες εκτός Αθήνας αλλά και από την Κύπρο που ήμουνα. Ήθελα να έρθω σε μία μεγάλη ομάδα γι’ αυτό και επέλεξα την Καλλιθέα. Κάποιος μπορεί να σκέφτηκε ότι «τελειώνω» σιγά – σιγά. Μόνο έτσι δεν είναι.

Εγώ ήρθα εδώ για να πρωταγωνιστήσω μαζί με την ομάδα και να κρατηθώ σε μία καλή κατάσταση. Άλλωστε η Καλλιθέα μου έδωσε αυτό το δικαίωμα και μακάρι να πετύχουμε τους στόχους μας», τόνισε αρχικά ο Γρηγόρης Μάκος, για να συμπληρώσει: «Όσοι νομίζουν ότι η Γ’ Εθνική είναι εύκολη κάνουν λάθος. Είναι ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα και ο κάθε όμιλος έχει τις παγίδες του. Η Καλλιθέα πρέπει να πρωταγωνιστήσει και να πάρει την άνοδο για τη Φούτμπολ Λιγκ».

Ο Δήμος κοντά στην ομάδα

Σε αυτό το restart που κάνει η Καλλιθέα, έχει βρει ένα χέρι… βοηθείας από τον Δήμο της πόλης. Όπως μας τόνισε αρκετές φορές ο κ. Σπύρος Παπαδόπουλος η στήριξη που παρέχει ο Δήμος στην ομάδα είναι μεγάλη. Δύο λόγια, μας παρέθεσε και ο αντιδήμαρχος της Καλλιθέας, Κωνσταντίνος Ευσταθίου.

«Ο Δήμος Καλλιθέας είναι δίπλα στην ομάδα. Και το θέλουμε, αλλά και πρέπει να είμαστε κοντά στο σύλλογο, διότι είναι η ομάδα σύμβολο για την πόλη, η πιο ιστορική. Η συνεργασία με τη νέα διοίκηση του Ερασιτέχνη είναι άριστη και ευελπιστούμε ότι έτσι θα συνεχιστεί. Προσπαθούμε να τους καλύπτουμε σε ότι χρειάζεται με υποδομές. Ευχόμαστε κάθε επιτυχία στην Καλλιθέα, εμείς θα είμαστε δίπλα της και πιστεύουμε ότι φέτος η ομάδα θα παρουσιάσει ένα δυνατό σύνολο και θα επιστρέψει εκεί που ανήκει».

Τα διαρκείας της Καλλιθέας

Όπως τόνισαν οι άνθρωποι της Καλλιθέας, η ομάδα έχει ανάγκη τον κόσμο της. Τα εισιτήρια διαρκείας βρίσκονται στην κυκλοφορία και έχουν αρκετά ικανοποιητική ζήτηση. Από την πλευρά του ο Σπύρος Παπαδόπουλος, τόνισε σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα:

«Ενημερώνω μέσα από εσάς και σας ευχαριστώ που δίνεται αυτή την ευκαιρία, ότι έχω μία λίστα με 155 πρώην ποδοσφαιριστές της Καλλιθέας, οι οποίοι μπορούν να έρχονται τα πρωινά στο γήπεδο η το απόγευμα από τα γραφεία του Ερασιτέχνη (Πεισιστράτου 5-7) και να παραλαμβάνουν δωρεάν διαρκείας για τη σεζόν 2018-19. Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε γι’ αυτούς που τίμησαν τη φανέλα της ομάδας».