Football League: Ο Βόλος δεν πιάνεται - Ψάξτε για τον δεύτερο

Ο… υπερηχητικός Βόλος «σκοτώνει» τον ανταγωνισμό στο πρωτάθλημα της Football League στο δρόμο για τη δεύτερη συνεχόμενη άνοδο

 Football League: Ο Βόλος δεν πιάνεται - Ψάξτε για τον δεύτερο

Όταν το «ΦΩΣ» συμπεριέλαβε στην καθιερωμένη επισκόπηση πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος τον Βόλο στο κλαμπ των υποψήφιων για άνοδο πολλοί παραξενεύτηκαν και θεώρησαν υπερβολική την εκτίμηση για λογαριασμό μιας νεοφώτιστης ομάδας. Έλα, όμως, που οι φανταστικοί Θεσσαλοί υπό την καθοδήγηση του Ισπανού κόουτς Χουάν Φεράντο ξεπέρασαν ακόμα και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις και με τη συμπλήρωση του ενός τρίτου του πρωταθλήματος πορεύεται πρώτος και με διαφορά οκτώ πόντων από τον ανταγωνισμό.

Όπου ανταγωνισμός, ο… Απόλλων Λάρισας. Η έτερη ομάδα του κάμπου, που κανείς εξαρχής δεν περίμενε ότι θα βρίσκεται τόσο ψηλά, αλλά ο Βραζιλιάνος προπονητής Μαρσέλο Τροΐζι και οι τέσσερις συμπατριώτες του ποδοσφαιριστές έδωσαν την έξτρα ποιότητα για την υπέρβαση, αν και εσχάτως παρουσιάστηκαν σημάδια κόπωσης, αφού η ομάδα της Φιλιππούπολης χρησιμοποιεί μία ενδεκάδα… βρέξει χιονίσει.

Φαβορί για… κλάματα

Και τα φαβορί; Ο ένας χειρότερος από τον άλλο. Ο Ηρακλής, «γηραιός» όνομα και πράμα, μοιάζει να βρίσκεται σε κωματώδη κατάσταση από την οποία αδυνατεί να εξέλθει παρά τις συνεχείς αλλαγές προπονητών. Αλέκος Βοσνιάδης, Δημήτρης Ελευθερόπουλος και Μανουέλ Ρόκα έχουν προλάβει να καθίσουν στην ηλεκτρική του καρέκλα σε διάστημα δέκα αγώνων! Ο Βοσνιάδης που πρόλαβε ήδη και βρήκε νέα δουλειά στην Κρήτη για λογαριασμό των Χανίων, που πέρσι κατετάγησαν στην τέταρτη θέση και φέτος αλλάζουν χρόνο στη ζώνη του υποβιβασμού.

Από κοντά και τα Τρίκαλα που ξεκίνησαν και φέτος με όνειρα ανόδου και χρειάστηκε να επιστρατεύσουν άρον-άρον τον Θωμά Γράφα, για να περάσουν μόλις την τελευταία αγωνιστική πάνω από τη γραμμή σωτηρίας. Το κλαμπ της απογοήτευσης συμπληρώνει η Παναχαϊκή, τρίτη πέρσι, αλλά με πολλά διοικητικά θέματα φέτος, καθώς ο ένας μετά τον άλλο μέτοχοι και παράγοντες αποχώρησαν από τα κοινά των Αχαιών.

Η μάχη της… δεύτερης θέσης

Εν τέλει, ποιος μπορεί να ακολουθήσει τον Βόλο έστω για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης και το πλέι οφ ανόδου; Η εκτίμησή μας είναι πως η Κέρκυρα εύκολα ή δύσκολα θα τον βρει το δρόμο της, καθώς βρίσκεται στην τέταρτη θέση, ένα τρίποντο πίσω από τον Απόλλωνα Λάρισας, αλλά διαθέτει την ποιότητα, το βάθος στο ρόστερ και τον έμπειρο Δημήτρη Σπανό στον πάγκο, ώστε να βρεθεί από πάνω ως το φινάλε της σεζόν. Δευτερευόντως ο Πλατανιάς που είναι τρίτος στην κατάταξη, παρουσιάζεται σταθερός, αλλά ο Γιάννης Τάτσης δεν έχει στη διάθεσή του τόσες ποιοτικές λύσεις για να κρατηθεί πάνω από τους «Φαίακες», όταν θα γίνει στο τέλος το ταμείο.