Πρωταθλήματα Πειραιά: Χαραυγή, Μοσχάτο, Καραβάς ατενίζουν την Γ΄ Εθνική

Το fosonline σκιαγραφεί τα πρωταθλήματα του Πειραιά και τι έχουμε δει μέχρι την πρώτη διακοπή.

Πρωταθλήματα Πειραιά: Χαραυγή, Μοσχάτο, Καραβάς ατενίζουν την  Γ΄ Εθνική

Η πρώτη διακοπή των πρωταθλημάτων της ΕΠΣΠ είναι γεγονός. Οι ποδοσφαιριστές μπορούν αρχικά να ξεκουραστούν και στη συνέχεια να ξεκινήσουν το βασικό στάδιο της προετοιμασίας τους για το δεύτερο μισό και πιο σημαντικό μέρος της σεζόν. Μερικά πράγματα έχουν ξεκαθαρίσει στις τρεις κατηγορίες. Που βρίσκονται τα φαβορί για την άνοδο και ποιες ομάδες θα δώσουν τη «μάχη» της παραμονής. Αναλυτικά η κατάσταση που επικρατεί σε κάθε όμιλο στον Πειραιά.

Α’ κατηγορία : Προβάδισμα η Χαραυγή – Μοσχάτο και Καραβάς για την άνοδο

Με δύο αγωνιστικές να μένουν για το φινάλε του πρώτου γύρου, στην Α’ κατηγορία έχουν ξεκαθαρίσει τα πράγματα σχετικά με τις ομάδες που θα διεκδικήσουν την άνοδο στη Γ’ Εθνική.

Στον 1ο όμιλο η Χαραυγή ξεκίνησε και συνεχίζει σταθερά την παρουσία της. Βρίσκεται στο «ρετιρέ» της βαθμολογίας με 27 βαθμούς και είναι η μοναδική αήττητη. Οι «ερυθρόλευκοι» του Αχιλλέα Ανδριανάκη παίζοντας παθιασμένα και αρκετά δυνατά και έχει καταφέρει να κερδίσει κρίσιμους αγώνες. Όσον αφορά τους διώκτες της, η Θύελλα Μοσχάτου έχει αφήσει στόματα ανοικτά. Έχοντας, δύο βαθμούς λιγότερο από τη Χαραυγή (25 βαθμούς), ο σύλλογος από το Μοσχάτο έχει ανεβάσει αρκετά τον πήχη. Κανείς δεν μπορεί να ξεγράψει τον Ερμή Κορυδαλλού (τρίτος στη βαθμολογία) που με τον Δημήτρη Καλύκα στον πάγκο δείχνει τελείως διαφορετικό πρόσωπο και παιχνίδι με παιχνίδι ανεβάζει την απόδοση του.

Στον έτερο όμιλο της κατηγορίας Μοσχάτο και Καραβάς έχουν πατήσει… γκάζι, αφήνοντας πολύ πίσω τις υπόλοιπες ομάδες. Οι «πράσινοι» του Νίκου Κούστα έχουν μαζέψει 31 βαθμούς, είναι αήττητοι και με μόλις μία ισοπαλία σε 11 αγώνες οδηγούν την κούρσα. Οι περσινοί Κυπελλούχοι Πειραιά, με τον Παύλο Κόκκοτο στο «τιμόνι» μετρούν 10 και μία ήττα. Έχουν βάλει στο τσεπάκι τους 30 βαθμούς και ακολουθούν πιστά το Μοσχάτο. Είναι ξεκάθαρο πως οι δύο τους θα παλέψουν μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος.

Β’ κατηγορία : Μάχη μέχρι τέλους

Εκεί που τα πράγματα είναι πιο δύσκολα σχετικά με τις ομάδες που θα διεκδικήσουν την άνοδο είναι στη Β’ κατηγορία. Στον πρώτο όμιλο Ολυμπιακός Περάματος, ΑΕ Αίγινας και Πειραϊκός έχοντας δείξει σημάδια από τα πρώτα κιόλας παιχνίδια, έχουν τον πρώτο λόγο για την κατάκτηση του τίτλου. Να τονίσουμε πως η πρώτη ομάδα παίρνει απευθείας το εισιτήριο για την Α’ κατηγορία ενώ οι υπόλοιπες τέσσερις θα παίξουν στα play off.

Ο Ολυμπιακός Περάματος παρότι άλλαξε τρεις προπονητές από το καλοκαίρι μέχρι σήμερα, έχει βρει ρυθμό και οδηγεί την κούρσα του πρωταθλήματος. Με τον Μπάμπη Σκλάβο στο πάγκο τους, οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να πραγματοποιήσουν το όνειρο τους και να ανέβουν μέχρι την πρώτη κατηγορία στο πειραϊκό πρωτάθλημα.

Από την άλλη η δεύτερη Αίγινα μπήκε ξανά στη φυσική της έδρας. Άφησε τα ταξίδια και με ελκυστικό ποδόσφαιρο δείχνει πως είναι έτοιμη να κάνει πρωταθλητισμό. Κανείς βέβαια δεν μπορεί να ξεγράψει τον Πειραϊκό. Οι «κυανέρυθροι» βρίσκονται στην τρίτη θέση, τρεις βαθμούς πίσω από τον Ολυμπιακό Περάματος και έχουν βλέψεις για το κάτι παραπάνω.

Η κατάσταση στον δεύτερο όμιλος της Β’ κατηγορίας είναι ίδια. Η πρωτοπόρος Ένωση Καμινίων πέρασε θριαμβευτικά από τον τρίτο Αστέρα Κερατσινίου, αφήνοντας τον με 24 βαθμούς, τέσσερις λιγότερους από εκείνη (28 βαθμοί) και διατήρησε σε απόσταση δύο βαθμών την δεύτερη Νίκη Ρέντη (26 βαθμοί). Ακόμα υπάρχει δρόμος και αυτός που δεν θα παρατήσει τα… όπλα είναι ο Ηρακλής Νίκαιας. Ο «γηραιός» συμπληρώνει την τετράδα με 22 βαθμούς και θα κάνει την αντεπίθεση του προκειμένου να πετύχει το στόχο του.

Γ’ κατηγορία : Πρωτάθλημα τεσσάρων ταχυτήτων

Το τρίτο πρωτάθλημα του μεγάλου λιμανιού έχει μεγάλο ενδιαφέρον. Η μοναδική κατηγορία που δύο ομάδες έχουν την ευκαιρία να ανέβουν κατηγορία και ήδη Περαμαϊκός και ΑΟ Πειραιάς έχουν κάνει τις κινήσεις τους.

Η ιστορική ομάδα του Περάματος επέστρεψε μετά από δύο χρόνια. Ξεκίνησε με -6 το πρωτάθλημα, ωστόσο έχοντας κάνει το απόλυτο σε δέκα παιχνίδια έσβησε γρήγορα την τιμωρία και απολαμβάνει τη μοναξιά της κορυφής με 24 βαθμούς. Σταθερά πίσω από τους «πράσινους» ο ΑΟ Πειραιάς. Οι «κυανόλευκοι» έχουν προλάβει να μαζέψουν 23 βαθμούς και δείχνουν πως φέτος μπορούν να κάνουν το βήμα παραπάνω.

Ωστόσο ακόμα δύο ομάδες έχουν κάνει την έκπληξη και δείχνουν ικανές στο υπόλοιπο του πρωταθλήματος να πιέσουν και να διεκδικήσουν μία από τις δύο θέσεις που οδηγούν στη Β’ κατηγορία. Ο λόγος για την ΑΕ Σαλαμίνας και τον ΑΣ Κωφών. Οι νησιώτες έχουν προλάβει να μαζέψουν 22 βαθμούς ενώ οι Κωφοί 20. Αμφότερες βρίσκονται σταθερά στο κυνήγι του τίτλου.