Εργοτέλης: Η γέφυρα Ηρακλείου με Κάιρο

Τη συγκυρία της ταυτόχρονης επιχειρηματικής ενασχόλησης του Μαγκέντ Σάμι με τον Εργοτέλη και την Βαντί Ντεγκλά αξιοποιούν στελέχη της ομάδας του Ηρακλείου.

Εργοτέλης: Η γέφυρα Ηρακλείου με Κάιρο

Ο ιδιοκτήτης των Κρητικών είναι βασικός μέτοχος και στον σύλλογο του Καΐρου, οπότε αποτελεί την γέφυρα για τη μετακίνηση όσων διακρίνονται και επιθυμούν να κάνουν το ταξίδι στην πρωτεύουσα της Αιγύπτου για να αγωνιστούν σε επίπεδο πρώτης κατηγορίας και με υψηλότερες απολαβές.

Ο πρώτος που έκανε τη διαδρομή ήταν ο προπονητής Τάκης Γκώνιας, ο οποίος την περασμένη σεζόν εργάστηκε στον Εργοτέλη, με τον οποίο και διασφάλισε την παραμονή στην κατηγορία. Πέρα από αυτήν την εξέλιξη που δεν είναι και για να… πανηγυρίζει ένας σύλλογος με την δυναμική και το μπάτζετ των κιτρινόμαυρων, αυτό που άρεσε στον Σάμι είναι το απόλυτα επιθετικό ποδόσφαιρο που πρεσβεύει ο εν λόγω κόουτς. Αυτό για το οποίο κατηγορήθηκε από μερίδα οπαδών και παραγόντων ήταν το στοιχείο που τον οδήγησε τελικά στη νέα του εργασία και φυσικά δεν άλλαξε αγωνιστική συμπεριφορά και στη νέα του ομάδα.

Ο δεύτερος κατά σειρά και πρώτος ποδοσφαιριστής που μετακινήθηκε στους επίσης κιτρινόμαυρους είναι ο Βασίλης Μπούζας. Ο 24χρονος κεντρικός χαφ ήταν από τους παίκτες που έκαναν την διαφορά και μέτρησε 25 ποιοτικές συμμετοχές την περασμένη περίοδο με την φανέλα του Εργοτέλη. Άναψε το πράσινο φως ο Γκώνιας που φυσικά γνώριζε τις δυνατότητές του από πρώτο χέρι και έτσι υπέγραψε συμβόλαιο με υψηλές αποδοχές στην Βαντί Ντεγκλά, όπου φέτος αποτελεί βασικό και αναντικατάστατο στέλεχος.

Ο τρίτος που μέσα σε διάστημα έξι μηνών θα μετακομίσει στην Αίγυπτο είναι ο Ισαχάκου Γιακούμπου. Ο Γκανέζος αριστερός μπακ, έχει δείξει την αξία του στο πρώτο σκέλος της περιόδου όπου διαπρέπει στο πρωτάθλημα, ενώ φάνηκε ακόμα περισσότερο στο υψηλό επίπεδο στις αναμετρήσεις για το κύπελλο κόντρα σε αντιπάλους από την Σούπερ Λίγκα. Ο 24χρονος φουλ-μπακ βρισκόταν στο στόχαστρο ομάδων και από τη Σούπερ Λίγκα, αλλά η πρόταση που του έγινε από τον Σάμι ήταν τέτοια που δεν το σκέφθηκε καν και συμφώνησε να συνεχίσει την καριέρα του στην άλλη ομάδα του ιδιοκτήτη.

Να λοιπόν που προκύπτει έξτρα κίνητρο για τους παίκτες του Εργοτέλη προκειμένου να διακριθούν και σε ατομικό επίπεδο στη συνέχεια της περιόδου. Πέρα από το ενδεχόμενο μεταγραφής τους εντός των συνόρων έχουν ανοικτή γέφυρα για να αγωνιστούν και εκτός Ευρώπης σε ένα από τα ανεπτυγμένα και υψηλά αμειβόμενα πρωταθλήματα της Αφρικανικής Ηπείρου.