"Austrian Boys" στο «ΦΩΣ»: «Καμιά συγχώνευση του Ολυμπιακού Βόλου με τον φυτευτό Βόλο»

Τι λέει στο «ΦΩΣ» ο υπεύθυνος Επικοινωνίας των οργανωμένων του Ολυμπιακού Βόλου, Βαγγέλης Σιώρος, για τη μάχη ανόδου με τη Νίκη, αλλά και για τη νεοσύστατη ομάδα του Βόλου, την οποία δεν θέλουν ούτε να... ακούνε.

"Austrian Boys" στο «ΦΩΣ»: «Καμιά συγχώνευση του Ολυμπιακού Βόλου με τον φυτευτό Βόλο»

Συνέντευξη στον ΘΕΜΗ ΣΙΝΑΝΟΓΛΟΥ

Γίνεται «σφαγή» ανάμεσα στον Ολυμπιακό Βόλου και στη Νίκη Βόλου, είναι ισόβαθμοι στην πρώτη θέση του 4ου ομίλου στη Γ’ Εθνική, και όχι μόνο μισούν ο ένας τον άλλον παραδοσιακά, αλλά τώρα έχει ο καθένας να μισεί και τη νεοσύστατη ομάδα Βόλος, η οποία είναι πρώτη στη Β’ Εθνική.

Ούτε να ακούν δεν θέλουν για την ομάδα του Μπέου (εννοώ την ομάδα που υποστηρίζει ο Μπέος, την ομάδα που πάει και βλέπει τους αγώνες της και πανηγυρίζει τα γκολ της). Η ομάδα αυτή πάντως δεν έχει κόσμο, σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό Βόλου που έχει τα 2/3 της πόλης και τη Νίκη που έχει το 1/3, στο περίπου όλα αυτά.

Να ξέρετε, ο Ολυμπιακός Πειραιώς τον τελευταίο καιρό είναι κοντά με τον Ολυμπιακό Βόλου... Αυτό δεν μου το είπαν τα παιδιά, το ξέρω όμως εγώ. Και δεν το ξέρω από Βόλο.

Πάμε να δούμε τι λέει στο «ΦΩΣ» ο υπεύθυνος επικοινωνίας του συνδέσμου οπαδών του Ολυμπιακού Βόλου "Austrian Boys", Βαγγέλης Σιώρος. Πλάκα έχει η αντίδρασή του στο άκουσμα της ερώτησης αν υπάρχει περίπτωση να συγχωνευτούν ο Ολυμπιακός Βόλου με τον Βόλο.

Η συνέντευξη δημοσιεύτηκε στο «ΦΩΣ» στις 15/3/2019

Εξακολουθείτε να είστε στεγασμένοι;

Ναι, εδώ και 15 χρόνια. Στην Αγίου Δημητρίου, κοντά στο ιστορικό γήπεδο του Ολυμπιακού Βόλου, το ΕΑΚ.

Θα ανέβει η ομάδα;

Θεωρούμε ότι φτάσαμε στη βρύση και περιμένουμε να πιούμε νερό.

Πιο εύκολο πρόγραμμα ποιος έχει; Εσείς ή η Νίκη, με την οποία ισοβαθμείτε;

Εμείς έχουμε λίγο πιο εύκολο πρόγραμμα από τη Νίκη, διότι αυτοί έχουν 3 δύσκολα εκτός έδρας ματς, ενώ εμείς ένα. Επίσης, σε περίπτωση ισοβαθμίας, εμείς είμαστε πρώτοι, όπως τώρα, υπερτερούμε, αφού στο ένα ματς ήρθαμε 0-0 με τη Νίκη και στο άλλο τη νικήσαμε 2-0.

Πείτε μου για τη διοίκηση της ομάδας σας. Ποιος έχει τις μετοχές;

Μεγαλομέτοχος είναι ο κόσμος του Ολυμπιακού Βόλου! Με τα 1.000 διαρκείας, που είναι μεγάλη επιτυχία για Γ’ Εθνική, με 80 ταμπέλες στο γήπεδο από ντόπιους επιχειρηματίες που θέλουν να διαφημιστούν, με τρεις-τέσσερις χορηγούς από Αθήνα, όπως η ΙΑΜΑ στη φανέλα της ομάδας, η ΕΨΑ αναψυκτικά, το in.gr και το «Πρώτο Θέμα».

Μπορεί να συγχωνευτεί στο μέλλον ο Ολυμπιακός Βόλου με τον Βόλο;

Με τίποτα! Στον αιώνα τον άπαντα δεν πρόκειται να γίνει αυτό, ποτέ! Η πόλη θα καεί, λένε όλοι εδώ... Ούτε με τη Νίκη μπορεί ποτέ να συγχωνευτεί ο Ολυμπιακός Βόλου, ούτε με αυτήν τη νεόφερτη ομάδα που της έδωσαν το όνομα Βόλος και δεν πάνε ούτε 300 άτομα στο γήπεδο.

Γιατί τη λες νεόφερτη;

Διότι ήρθε από ένα χωριό της Κατερίνης και την έφεραν εδώ φυτευτή. Τη βάπτισαν Νέος Ποδοσφαιρικός Σύλλογος Βόλου, μια ομάδα που ήρθε από την Κατερίνη. Θα θέλαμε από το ιστορικό «ΦΩΣ» να το γράψει και να το τονίσει αυτό: Ο Ολυμπιακός Βόλου ανασυντάχθηκε, έχουμε συσπείρωση, όσους μαζεύει ο Βόλος στους αγώνες του, πάμε εμείς στις προπονήσεις! Όταν εμείς ήμασταν πρώτοι στη Β’ Εθνική, μαζεύαμε σε κάθε ματς 12.000 κόσμο στο ΕΑΚ. Και όχι 300 άτομα. Φέτος κάνουμε εκδρομές παντού εκτός έδρας, την άλλη την ομάδα απλώς δεν τη βλέπουμε... Είναι πολύ μικρό μέγεθος και είναι όχι μόνο νεοσύστατη, αλλά και ξενόφερτη. Είναι σαν να έχεις έναν μουσαφίρη στο σπίτι σου.

Ναι, αλλά θα πάει Σούπερ Λίγκα όπως όλα δείχνουν.

Και τι με αυτό. Θα έχει την πορεία του Ακράτητου, του Θρασύβουλου. Και οι ΗΛΤΕΞ Λύκοι έπαιξαν Α’ Εθνική για λίγο. Τέτοιες ομάδες, χωρίς κόσμο, είναι καταδικασμένες. Ομάδα χωρίς κόσμο δεν αντέχει, σβήνει σαν κερί.

Και η Νίκη Βόλου, πάντως, στη Σούπερ Λίγκα δεν μάζευε κόσμο.

Μη συγκρίνουμε τη Νίκη με τους νεόφερτους. Η Νίκη μάζευε 3.000 κόσμο. Βέβαια και αυτή δεν συγκρίνεται με τον Ολυμπιακό Βόλου. Εμείς είμαστε η πιο δημοφιλής ομάδα στην πόλη χρόνια ολόκληρα, είμαστε τα 2/3 της πόλης. Εμείς είχαμε 19.000 κόσμο σε ματς με τον Παναιτωλικό στη Β’ Εθνική το 2014, τελευταία αγωνιστική. Στο Πανθεσσαλικό.

Ποιος παίκτης ξεχωρίζει φέτος;

Όλοι. Δεν θέλουμε κανέναν να αφήσουμε έξω. Είναι μια μεγάλη οικογένεια, που δίνει το 100%.

Η γνώμη για τον προπονητή Περικλή Αμανατίδη;

Είναι ένας από τους τρεις καλύτερους προπονητές που είχαμε τα τελευταία χρόνια. Κάνει τη διαφορά.

Ποιοι είναι οι άλλοι δύο;

Σάκης Τσιώλης και Ελευθερόπουλος.

Γιατί ο «Ελέ»;

Έκανε δουλειά εδώ. Και το ήθος του, το ύφος του. Μιλούσε σε κάθε παίκτη στον πληθυντικό και τον σέβονταν.

Ποιο είναι το μεγαλύτερο διοικητικό πρόβλημα στον Ολυμπιακό Βόλου αυτήν τη στιγμή;

Η διοίκηση θυμίζει οργανωμένη ΠΑΕ Σούπερ Λίγκας. Δίνει τα πάντα στους παίκτες. Το πρόβλημα είναι ότι δεν έχουμε γήπεδα να προπονηθούμε, διότι βρίσκουμε συνέχεια εμπόδια από τον δήμο!

Δηλαδή;

Δεν μας δίνει γήπεδα, όπως δεν μας δίνει την έδρα μας, το ιστορικό ΕΑΚ, και αναγκαζόμαστε να παίζουμε στο «κρύο» Πανθεσσαλικό.

Έχετε μεγάλη έχθρα με τον δήμαρχο. Λένε, πάντως, ότι έχει κάνει έργα στην πόλη. Εγώ θέλω να είμαι δίκαιος.

Δεν θέλουμε να πούμε τίποτα, τα λέει άλλωστε μόνος του. Το θέμα είναι ότι αυτή η νεόφερτη ομάδα απολαμβάνει όλες τις εξυπηρετήσεις από τον δήμο... Τον Σεπτέμβριο βγήκε ο Μπέος σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό και ζήτησε από τους επιχειρηματίες της πόλης, αντί να βοηθάνε τον Ολυμπιακό Βόλου, να βοηθάνε αυτήν τη νεόφερτη ομάδα...

Ο Σπυριδόπουλος, που είναι τρελός Ολυμπιακός Πειραιώς από τη Βοστόνη και είναι πρόεδρος στον Βόλο, δεν έχει μετοχές;

Μόνο το 1% έχει ανακοινωθεί ότι έχει. Όλοι λένε εκεί ότι έχουν ο καθένας από 1%. Κοίταξε, όλη η πόλη βοά ότι αυτή η ομάδα που φτιάχτηκε, φτιάχτηκε χάρη στον δήμο.

Έλα να κλείσουμε με την τοπική κοινωνία. Πώς πάνε τα πράγματα; Έχει φτιάξει λίγο η κατάσταση;

Όσο πάει καλά ο τουρισμός τα τελευταία χρόνια, ναι. Η πόλη μας έχει ένα γερό χαρτί, που λέγεται τουρισμός. Συνδυάζει βουνό με θάλασσα, το Πήλιο και τις παραλίες, και επειδή είναι όμορφη πόλη, έχουμε επισκέπτες 12 μήνες τον χρόνο. Όσοι ασχολούνται λοιπόν με τον τουρισμό και την εστίαση είναι σε καλύτερη μοίρα σε σχέση με άλλους εδώ.