Όταν ο Ρωσίδης άφησε άναυδο τον Μητροπολίτη Ζακύνθου!

Να τι είχε πει για τη θρησκεία ο θρυλικός Ηλίας Ρωσίδης στον Μητροπολίτη Ζακύνθου!

Όταν ο Ρωσίδης άφησε άναυδο τον Μητροπολίτη Ζακύνθου!

Συνήθως τα Χριστούγεννα είναι πιο κοσμικού χαρακτήρα. Πολλά φώτα, εκδηλώσεις παντού και παντός καιρού, έντονη διασκέδαση και μια ιδιαίτερη λαμπερή ατμόσφαιρα διέπει τις περισσότερες πόλεις μέρα και νύχτα. Το Πάσχα είναι όλα διαφορετικά. Το θρησκευτικό συναίσθημα αποκτά μεγαλύτερη ένταση και μέσα στις μέρες της Μεγάλης Εβδομάδας κορυφώνεται.

Ηλίας Ρωσίδης: «Ο Θρύλος των Θρύλων!» (pics, vid)

Επειδή όμως το ποδόσφαιρο είναι πολύ μεγάλο κοινωνικό φαινόμενο και εμφανίζεται παντού, θυμηθήκαμε μια ιστορία που συνδυάζει τη μπάλα, τον Ολυμπιακό και τη θρησκεία.

Γυρίζουμε λοιπόν πίσω στο 2008. Εκείνη την περίοδο ο Σύνδεσμος βετεράνων ποδοσφαιριστών Ολυμπιακού ήταν στα καλύτερά του. Ειδικά κάθε Ιούνιο και Ιούλιο οι αποστολές σε διάφορα μέρη, πεδινά, ορεινά, παραλιακά ή νησιά, διοργανώνονταν σχεδόν ανά δεκαπενθήμερο. Και τα μέλη τους ήταν πολλά σχεδόν κατά κανόνα.

Στο προ δεκαετίας καλοκαίρι λοιπόν, οι αλλοτινοί πρωταθλητές του παρελθόντος είχαν μεταβεί στη Ζάκυνθο. Έδωσαν αγώνα με την ομάδα βετεράνων, ομώνυμη του νησιού και νίκησαν 3-2 με ανατροπή στο φινάλε.

«Έφυγε» ο Ηλίας Ρωσίδης

Στο περιθώριο της φιλανθρωπικού χαρακτήρα συνάντησης οι «ερυθρόλευκοι» ξεναγήθηκαν στην πόλη και στα σημαντικότερα αξιοθέατα σημεία. Έκαναν και μια στάση στη Μητρόπολη που δεσπόζει στο κέντρο. Μάλιστα τους υποδέχθηκε ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος και είχαν μαζί του συζητήσεις για τη ζωή και τη θρησκεία γενικότερα, καθώς και για το φιλανθρωπικό έργο που συντελείται εκεί.

Καθώς γινόταν αυτή η κουβέντα, «πετάγεται» ο θρυλικός Ηλίας Ρωσίδης και παίρνει το λόγο: «Πάτερ, θρησκεία είναι ο Ολυμπιακός!». Κάποιοι χαμογέλασαν, κάποιοι άλλοι κρατήθηκαν για να μη σκάσουν στα γέλια, κάποιοι άλλοι συνοφρυώνονταν με δυσαρέσκεια. Ο Μητροπολίτης παρέμεινε ευπροσήγορος και ήρεμος όπως και πριν την παρέμβαση. Δεν συμφώνησε, αλλά δεν θεώρησε τη φράση και έγκλημα.

Και η αλήθεια είναι ότι ο θρυλικός αρχηγός των αρχηγών του Ολυμπιακού δεν είπε κανένα ψέμα. Όλη η ζωή του είναι αυτή η ομάδα. Από το 1946 εντάχθηκε στις γραμμές της και την υπηρέτησε ως ποδοσφαιριστής μέχρι το 1961 με τεράστια επιτυχία. Ακόμα αρχηγό τον φωνάζουν οι συνομήλικοι και οι νεότεροί του. Ακόμα και τώρα, μετά το θάνατό του, θα είναι ο παντοτινός αρχηγός του Θρύλου!