Ο Ολυμπιακός στην Ξάνθη με στόχο να καθαρίσει την πρόκριση - Το πρόγραμμα του κυπέλλου

Με τέσσερις αναμετρήσεις ξεκινάει σήμερα, Τρίτη 8/1 η φάση των «16» του κυπέλλου Ελλάδος, ωστόσο ο αγώνας Ξάνθης - Ολυμπιακού (17.15, Otesports2 HD, fosonline.gr) είναι αυτός που ξεχωρίζει.

Ο Ολυμπιακός στην Ξάνθη με στόχο να καθαρίσει την πρόκριση - Το πρόγραμμα του κυπέλλου

Οι «ερυθρόλευκοι» δεν έχουν καθόλου εύκολο έργο απέναντι σε μια ομάδα που του έκοψε δύο βαθμούς στο πρωτάθλημα, αφού ο μεταξύ τους αγώνας είχε λήξει ισόπαλος με σκορ 1-1.

Οι Θρακιώτες θα επιδιώξουν να κάνουν τη ζημιά και στον αγώνα κυπέλλου, με τους ποδοσφαιριστές του Πέδρο Μαρτίνς να ξέρουν ότι θα πρέπει από σήμερα να κάνουν αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού.

Ο Πέδρο Μαρτίνς δεν έχει στη διάθεσή του τους Σισέ, Ποντένσε και Ελαμπντελαουί. Ο τεχνικός του Ολυμπιακού έχει ζητήσει από τους ποδοσφαιριστές του τη νίκη και μάλιστα με γρήγορο γκολ, προκειμένου να γίνει πιο εύκολο το έργο των πειραιωτών.

Οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού εκτός από τον στόχο του κυπέλλου, έχουν και έξτρα κίνητρο σήμερα, αφού είναι ακόμα νωπές οι μνήμες από τον αγώνα πρωταθλήματος με τους Θρακιώτες, όταν οι αντίπαλοί τους είχαν παίξει αρκετά σκληρά και υπήρξε μεγάλη ένταση.

Στις άλλες αναμετρήσεις της ημέρας, ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στην Πάτρα για τον αγώνα με την Παναχαϊκή, ενώ ο ΠΑΣ Γιάννινα θα υποδεχθεί τον Πανιώνιο, αν φυσικά το γήπεδό του είναι κατάλληλο για να παιχτεί ποδόσφαιρο και δεν υπάρξει αναβολή αγώνα.

Τέλος, υπάρχει ο κρητικός «εμφύλιος» ανάμεσα στον Εργοτέλη και τον ΟΦΗ με τον οποίο κλείνει το πρόγραμμα της σημερινής ημέρας.

Αναλυτικά οι αναμετρήσεις και οι ώρες διεξαγωγής τους:

Τρίτη 8/1

15:00: ΠΑΣ Γιάννινα-Πανιώνιος

17:00: Παναχαϊκή-ΠΑΟΚ

17.15: Ξάνθη-Ολυμπιακός

19.30: Εργοτέλης-ΟΦΗ

Δείτε και εδώ όλες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας