ΞΑΝΘΗ: Η στιβαρή άμυνα και η «λίρα εκατό» που έχει όνομα!

Στο πλαίσιο του «ελέγχου προόδου» των 16 ομάδων της SuperLeague μετά το 1/3 του πρωταθλήματος, παρουσιάζουμε σήμερα την Ξάνθη.

ΞΑΝΘΗ: Η στιβαρή άμυνα και η «λίρα εκατό» που έχει όνομα!

Εάν έλεγε κανείς στους φίλους της Ξάνθης πριν απο το ξεκίνημα της σεζόν ότι ύστερα από 10 αγωνιστικές η ομάδα θα βρισκόταν στην 4η θέση της κατάταξης, έχοντας βάλει από... κάτω συλλόγους όπως η ΑΕΚ, ο Παναθηναϊκός και ο Άρης, θα πετούσαν τη... σκούφια τους από χαρά.

Με τον Μίλαν Ράσταβατς στο προπονητικό «τιμόνι» η θρακιώτικη ομάδα έχει πραγματοποιήσει εξαιρετική εκκίνηση στο φετινό πρωτάθλημα της Super League, καθώς έχει σταθεροποιηθεί στα... ψηλά της κατάταξης παρουσιάζοντας ένα στιβαρό σύνολο με σήμα-κατατεθέν τη «σφιχτή» άμυνα, η οποία έχει επιτρέψει μόλις 5 γκολ σε 10 παιχνίδια και φυσιολογικά είναι η δεύτερη καλύτερη -μαζί με Ολυμπιακό και ΑΕΚ- πίσω από αυτή του ΠΑΟΚ.

Πέρα από την καλοδουλεμένη αμυντική λειτουργία, όμως, το βασικό ατού της φετινής Ξάνθης έχει όνομα: Έρικ Γέντρισεκ. Ο Σλοβάκος επιθετικός έδειξε ήδη από την προηγούμενη περίοδο πως είναι αξιόπιστος φορ που «έχει» το γκολ, καθώς είχε πετύχει 11 τέρματα στο πρωτάθλημα και 1 στο Κύπελλο.

Φέτος ο 32χρονος στράικερ φαίνεται πως νιώθει ακόμα πιο άνετα στην ενδεκάδα της Ξάνθης, καθώς σκοράρει με μεγαλύτερη συχνότητα, έχοντας πετύχει ήδη τα 7 από τα συνολικά 10 γκολ των ακριτών. Ίσως είναι ακόμα νωρίς, ωστόσο επί του παρόντος η ευρωπαϊκή έξοδος μέσω της κατάληψης μιας θέσης στην πρώτη πεντάδα φαντάζει στόχος εφικτός, κάτι που αναμφίβολα δίνει στους Θρακιώτες έξτρα κουράγιο και κίνητρο να συνεχίσουν την προσπάθεια.

ΞΑΝΘΗ

Κατάταξη: 4η

Ρεκόρ: Νίκες 5 Ισοπαλίες 3 Ήττες 2

Επίθεση: 10 γκολ

Άμυνα: 5 γκολ

Ασίστ: 6

Δοκάρια: 2

Πέναλτι: 4 (3)

Κάρτες: 28 κίτρινες 3 κόκκινες

Πρώτος σκόρερ: Γέντρισεκ 7 γκολ

Πρώτος σε συμμετοχές: Κασάδο, Ζίβκοβιτς 950 λεπτά

Εισιτήρια: 1.220 μ.ο.