«Συναγερμός» ενόψει Ξάνθης από Μαρτίνς

Ο Πορτογάλος τεχνικός δεν έχει αφήσει τίποτα στην τύχη και φρόντισε κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας για το ματς στα Πηγάδια, να δείξει στους παίκτες του ότι θα πρόκειται για μία από τις δυσκολότερες αποστολές του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα.

«Συναγερμός» ενόψει Ξάνθης από Μαρτίνς

Πάντοτε τα παιχνίδια πρωταθλήματος που προηγούνται των ευρωπαϊκών αναμετρήσεων και δη «τελικών» όπως αυτός που ακολουθεί με την Μίλαν, έχουν αρκετά υψηλό συντελεστή δυσκολίας.

Πόσω μάλλον όταν αντίπαλος του Ολυμπιακού θα είναι η Ξάνθη στα Πηγάδια το μεσημέρι της Κυριακής (9/12, 15.30). Για αυτό το λόγο ο Πέδρο Μαρτίνς έχει φροντίσει να σημάνει «συναγερμό» στις τάξεις των παικτών για την κρισιμότητα της αναμέτρησης στην ακριτική πόλη.

Τα είπε άλλωστε και δημοσίως μέσω των δηλώσεών του, έτσι ώστε να τους «τσιγκλήσει» όλους. Ότι αν κάποιος δεν σταθεί στο ύψος του κόντρα στην Ξάνθη, τότε θα δει το παιχνίδι με την Μίλαν από τον πάγκο ή την εξέδρα. Καταλαβαίνει ο Μαρτίνς ότι η Ξάνθη δεν είναι μία ομάδα που είναι «παίξε – γέλασε». Ίσα-ίσα που έχει αποδείξει φέτος ότι μπορεί να βρεθεί ακόμα και στις θέσεις που χαρίζουν τα ευρωπαϊκά εισιτήρια…

Προέρχεται πάντως από τρεις συνεχόμενες ήττες στο πρωτάθλημα (Πανιώνιο εντός, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ εκτός) και δεν θέλει να γίνει το… 4Χ4 στα ανεπιτυχή αποτελέσματα. Δεν θα έχουν ως κίνητρο μόνο το ότι αντιμετωπίζουν τον Ολυμπιακό, αλλά θα έχουν και βαθμοθηρικό κίνητρο.

Ο Μαρτίνς λοιπόν και οι συνεργάτες του έχουν περάσει από «κόσκινο» την ακριτική ομάδα. Έχουν δει δηλαδή ότι η Ξάνθη είναι μία ομάδα συμπαγής που πρέπει να φτύσει αίμα ο Ολυμπιακός όχι μόνο για να σκοράρει, αλλά και για να της δημιουργήσει ευκαιρίες με προϋποθέσεις για γκολ.

Η αλήθεια είναι ότι δεν βρίσκει εύκολα δίχτυα, δεν σκοράρει η Ξάνθη με άνεση, αλλά από την άλλη δεν δέχεται κιόλας γκολ. Η στατιστική υπηρεσία άλλωστε λέει 10 υπέρ και 9 κατά είναι τα τέρματα.

Εκείνο που έχει εντοπίσει για παράδειγμα ο Μαρτίνς είναι ότι η Ξάνθη δέχεται πιο δύσκολα κάποιο γκολ απ’ ό,τι δέχεται ο Ολυμπιακός. Οι ακρίτες βλέπουν την εστία τους να παραβιάζεται ανά 13.8 προσπάθειες, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» ανά 11!

Συν τοις άλλοις ο Μαρτίνς έχει δει και τον φορ του αυριανού αντιπάλου της ομάδας του, τον Γέντρισεκ να έχει βρει 7 φορές το δρόμο προς τα δίχτυα φέτος και να σκοράρει σχετικά εύκολα (ανά 3.9 τελικές).

Μόνο εύκολη λοιπόν δεν θα είναι η αποστολή των Πειραιωτών και για αυτό το λόγο ο Μαρτίνς έχει φροντίσει να το «βιδώσει» για τα καλά στο μυαλό των ποδοσφαιριστών του. Αν δεν περίεργα «κρούσματα», τότε θα δείτε αρκετά νέα πρόσωπα το βράδυ της Πέμπτης κόντρα στην Μίλαν. Ο Πορτογάλος τούς έχει προειδοποιήσει όλους.