Χρήστος Δάρας για Μασούρα: «Παίκτης από σίδερο...»

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Πανιωνίου, Χρήστος Δάρας, μίλησε στο «ΦΩΣ» για τον Γιώργο Μασούρα, τον οποίο απέκτησε ο Ολυμπιακός.

Χρήστος Δάρας για Μασούρα: «Παίκτης από σίδερο...»

Συνέντευξη στον ΘΕΜΗ ΣΙΝΑΝΟΓΛΟΥ

Ο Ολυμπιακός έκανε μια μεταγραφή όχι απλώς ενός καλού παίκτη, αλλά ενός προωθημένου με στοιχεία που δεν βρίσκεις εύκολα πλέον σε Έλληνες παίκτες οι οποίοι συνήθως είναι καλοί μόνο για τις θέσεις της άμυνας και ανασταλτικά στο κέντρο. Ο Μασούρας ξέρει μπάλα, σκοράρει, έχει τεχνική.

Έχω μιλήσει επανειλημμένως με προπονητές και σκάουτερ στις Ακαδημίες ελληνικών ομάδων, και μου έχουν πει ότι το πρόβλημα ξεκινάει από τις μικρές ηλικίες. Το βλέπουμε άλλωστε και στην Εθνική ομάδα.

Τα ελληνόπουλα είναι καλά για στόπερ, για κόφτες, για τερματοφύλακες, για να μην τρώει γκολ μια ομάδα. Όχι για παραγωγή παιχνιδιού και σκοράρισμα. Βλέπουμε άλλωστε την Εθνική να παίζει με κατά συνθήκη πλάγιους παίκτες που δεν είναι στην ουσία πλάγιοι, όπως ο Μπακασέτας, ο Μάνταλος, ο Πέλκας.

Ζητήσαμε από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του Πανιωνίου, Χρήστο Δάρα, να μας μιλήσει για τη μεταγραφή του Μασούρα που φέτος ουσιαστικά έκανε το μπαμ στον Πανιώνιο. Έχουν ενδιαφέρον αυτά που λέει.

Ο Ολυμπιακός εκμεταλλεύτηκε το ότι έληγε το συμβόλαιο του παίκτη, αλλά πώς το εκμεταλλεύτηκε. Για να τον πάρει πιο φθηνά. Όχι για να τον πάρει τσάμπα όπως ήθελαν άλλες ομάδες και όπως το έχουν κάνει στο παρελθόν στον Πανιώνιο άλλες ομάδες, αλλά όχι ο Ολυμπιακός.

Μας το έχουν ξαναπεί άνθρωποι του Πανιωνίου παλιότερα ότι ο Ολυμπιακός δεν «κλέβει» ποτέ παίκτες από την ιστορική ομάδα της Νέας Σμύρνης. Γι' αυτό και υπάρχει ένας αμοιβαίος αλληλοσεβασμός ανάμεσα στους δύο συλλόγους.

Μακάρι ο Μασούρας να γίνει ο πρώτος έπειτα από χρόνια παίκτης που αναδεικνύεται στον Πανιώνιο, πάει σε μεγάλη ομάδα και πετυχαίνει παίζοντας στην μπροστινή γραμμή. Οι περισσότεροι παίκτες που έχουν φύγει από τον Πανιώνιο για μεγάλες ομάδες τα τελευταία χρόνια και έχουν πετύχει, δεν έπαιζαν μπροστά.

Ο Κολοβός ήταν μεγάλο ταλέντο αλλά δεν πέτυχε, ίσως και λόγω των τραυματισμών που τον ταλαιπώρησαν. Γι' αυτό μάλλον ο Δάρας σήμερα τονίζει ότι ο Μασούρας είναι ένας παίκτης καθαρός ιατρικά.

Πρέπει να πάμε πολλά χρόνια πίσω για να βρούμε ποδοσφαιριστή από τον Πανιώνιο που να κάνει μεγάλη καριέρα παίζοντας στην μπροστινή γραμμή. Μιλάμε για ιερά τέρατα του ποδοσφαίρου, Νεστορίδης, Μαύρος, Αναστόπουλος, Σαραβάκος που βγήκαν από τον Πανιώνιο και πήγαν σε ΑΕΚ, Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό. Τα τελευταία χρόνια μόνο στόπερ, τερματοφύλακες, χαφ έχουν βγει από τον Πανιώνιο και πέτυχαν σε μεγάλες ομάδες.

Υπάρχουν και οι εξαιρέσεις βέβαια, αλλά με αστερίσκους. Ο Τζιμπούρ λόγου χάρη. Πριν τον Πανιώνιο έπαιζε στον Εθνικό Αστέρα και στον Ατρόμητο. Δεν μπορείς να πεις ότι τον έβγαλε ο Πανιώνιος. Ούτε για τον Ανσαριφάρντ μπορείς να το πεις. Έτοιμος παίκτης ήρθε από το εξωτερικό έχοντας παίξει σε πολλές ομάδες πριν τον Πανιώνιο.

Ο Μάντζιος, ο σέντερ φορ. Δεν έκανε τη μεγάλη καριέρα. Ο Αραβίδης. Δεν έκανε τη μεγάλη καριέρα. Ο Μπακασέτας έχει περισσότερα φόντα να κάνει κάτι περισσότερο από όλους αυτούς. Αντίθετα σε αμυντικογενείς θέσεις έβγαλε ο Πανιώνιος παίκτες που έκαναν πολύ καλύτερη καριέρα τα τελευταία χρόνια.

Η συνέντευξη δημοσιεύτηκε στο «ΦΩΣ» στις 30/12/2018

Θα ήθελα να μου αναλύσετε τα ποδοσφαιρικά στοιχεία του Γιώργου Μασούρα.

Είναι ένας ποδοσφαιριστής πολυτάλαντος. Παίζει σε 3 θέσεις. Δεξί χαφ-εξτρέμ, αριστερό χαφ-εξτρέμ, και πίσω από τον φορ. Έχει μεγάλη διεισδυτικότητα, ωραία ντρίμπλα και πολύ καλό σουτ. Και είναι καθαρός ιατρικά, καθαρός από θέμα τραυματισμών, δεν έχει λείψει ούτε από μία προπόνηση.

Έκανε ενδελεχή έλεγχο άλλωστε ο Ολυμπιακός. Ακόμα, κάτι που μετράει πολύ για να μπορέσεις να παίξεις σε μεγάλη ομάδα, έχει όλα τα εφόδια όχι μόνο ως παίκτης, αλλά και ως χαρακτήρας.

Ναι, έχει προσωπικότητα, είναι και πολιτικοποιημένος.

Θαυμάσιος, τέλειος θα έλεγα χαρακτήρας και επαγγελματίας. Η προσωπικότητα που έχει θα τον βοηθήσει να κάνει μία λαμπρή καριέρα στον Ολυμπιακό. Έχει ήθος και αγάπη στη δουλειά του. Χρειάζεσαι και την προσωπικότητα διότι κακά τα ψέματα άλλο είναι να παίζεις στον Πανιώνιο και άλλο στον Ολυμπιακό.

Είδαμε όμως παίκτες από τον Πανιώνιο να πετυχαίνουν σε μεγάλες ομάδες και φυσικά στον Ολυμπιακό, όπως ο Μανιάτης, ο Σιόβας, ο Σάμαρης. Ο Πανιώνιος γεννάει ποδοσφαιριστές και χαρακτήρες.

Η καλύτερή του θέση;

Στα άκρα. Με την ίδια ευχέρεια.

Και έχει βάλει 6 γκολ.

Πρώτος σκόρερ μας είναι!

Στον Ολυμπιακό ο πρώτος σκόρερ ως τώρα στο πρωτάθλημα έχει βάλει 3 γκολ. Άλλη ελληνική ομάδα τον ήθελε;

Ε, βέβαια!

Ποια;

Υπήρχαν κι άλλες προσφορές από Ελλάδα, η πιο έμπρακτη όμως- και όχι στα λόγια- ήταν του Ολυμπιακού. Δεν μπορώ να πω ονόματα ομάδων.

Έπαιξε ρόλο ότι έληγε το συμβόλαιό του;

Ναι, διότι ο παίκτης θα μπορούσε να υπογράψει από Γενάρη σε όποια ομάδα ήθελε. Ίσως για αυτό δεν ήρθαν στη διοίκηση του Πανιωνίου οι άλλες ομάδες εμπράκτως. Όποια ομάδα θέλει έναν παίκτη από τον Πανιώνιο, πρέπει να κάνει πρόταση χειροπιαστή.

Ο Ολυμπιακός αυτό έκανε με τον Μασούρα από τον Δεκέμβρη, δεν περίμενε να τον πάρει ελεύθερο, και ο Πανιώνιος έτσι δεν έχασε τον παίκτη τσάμπα. Ο Ολυμπιακός πήρε τον παίκτη με αγορά. Αν δεν πουλάγαμε τον παίκτη τώρα, θα τον χάναμε χωρίς κανένα οικονομικό όφελος, όπως έχουμε χάσει έτσι παίκτες στο παρελθόν από άλλες ομάδες χωρίς ο Πανιώνιος να πάρει ευρώ.

Για Ντουρμισάι υπάρχει πρόταση από ελληνική ομάδα; Ο δεύτερος σκόρερ σας είναι.

Φημολογία υπάρχει, αλλά για εμάς στην ΠΑΕ άλλο φημολογία και άλλο πράξη. Όταν θες έναν παίκτη πας στη διοίκηση, καταθέτεις πρόταση, και περιμένεις.

Θα πάρετε Βρουσάι και Ανδρούτσο δανεικούς ως ανταλλάγματα;

Ακόμα δεν έχουμε συζητήσει, ας περάσουν αυτές οι μέρες να ηρεμήσουμε λίγο.

Γιατί ο Πανιώνιος φέτος δεν πάει αγωνιστικά τόσο καλά όσο άλλες χρονιές;

Δεν έχει τελειώσει το πρωτάθλημα ακόμα.

Ο Μανιάτης προπονείται μαζί σας. Υπάρχει θέμα για ελληνική ομάδα;

Είναι χαρά μας ένας παίκτης που βγήκε από τον Πανιώνιο και έκανε διεθνή καριέρα, να είναι στις προπονήσεις πάλι με την ομάδα από την οποία αναδείχτηκε. Καλή χρονιά εύχομαι σε όλους! Για Μασούρα μου είπες να μιλήσουμε, αλλά με ρωτάς και άλλα, ας μείνουμε στα του Μασούρα.