Η πιο κομβική Κυριακή για Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ

Εκτός έδρας δοκιμασίες για τους δύο αντιπάλους. Το πρόβλημα της επαρχίας που καλούνται να ξεπεράσουν οι Πειραιώτες και η μετά Πρίγιοβιτς εποχή στους Θεσσαλονικείς.

Η πιο κομβική Κυριακή για Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ

Το πρωτάθλημα αρχίζει και πάλι μετά τη διακοπή για τις γιορτές των Χριστουγέννων και ο Ολυμπιακός ξεκινάει την προσπάθεια του για τη μεγάλη ανατροπή. Οι Πειραιώτες βρίσκονται οκτώ βαθμούς πίσω από τον ΠΑΟΚ και αυτή η Κυριακή είναι η πρώτη κομβική για να γυρίσει η κατάσταση στο πρωτάθλημα.

Ο Ολυμπιακός στις 17:15 αντιμετωπίζει στη Λιβαδειά την τοπική ομάδα. Στη Ξάνθη οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν επηρεασμένοι από τη διακοπή του πρωταθλήματος και σε καμία περίπτωση δεν φανέρωσαν τον καλό τους εαυτό. Το παραδέχτηκε και ο Πορτογάλος τεχνικός στις δηλώσεις του, αλλά γνωρίζει πλέον πολύ καλά ότι στη Λιβαδειά δεν υπάρχουν δικαιολογίες.

Η ομάδα του Πειραιά κυνηγάει το πρώτο της διπλό τη φετινή σεζόν στην ελληνική επαρχία. Οι δύο εξορμήσεις στη Ξάνθη και η μία στο Ηράκλειο απέτυχαν παταγωδώς με τους «ερυθρόλευκους» να σημειώνουν μόλις ένα γκολ. Στη Βοιωτία ο Ολυμπιακός επιβάλλεται να πάρει τη νίκη σε μία καθοριστική Κυριακή. Ίσως είναι η Κυριακή που θα δείξει πολλά για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Στις 19:30 ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει στην Τρίπολη τον Αστέρα στο πρώτο παιχνίδι πρωταθλήματος χωρίς τον Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς. Μία πολύ δύσκολης έξοδος για τους Θεσσαλονικείς, την οποία περιμένουν και στο λιμάνι. Βέβαια για να έχει αξία να παρακολουθήσεις το ματς της Αρκαδίας θα πρέπει πρώτα να πάρεις αυτό της Λιβαδειάς.

Αν ο Ολυμπιακός νικήσει στη Λιβαδειά και ο ΠΑΟΚ χάσει βαθμούς στην Τρίπολη θα αρχίσει να αισθάνεται την πίεση των «ερυθρόλευκων» και θα αντιλαμβάνεται πως η ζωή χωρίς τον Πρίγιοβιτς θα είναι δύσκολη. Αν συμβεί το αντίθετο τότε οι Θεσσαλονικείς θα έχουν αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια. Ακόμα και με δύο διπλά ο Ολυμπιακός πάλι πίεση θα ασκεί στον αντίπαλο του.