Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού: «Τούρμπο» ο Ομάρ στη Λιβαδειά

Ο Νορβηγός μπακ των «ερυθρόλευκων» ήταν εκ των κορυφαίων στη νίκη επί του Λεβαδειακού.

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού: «Τούρμπο» ο Ομάρ στη Λιβαδειά

Διαβάστε αναλυτικά την κριτική των παικτών του Ολυμπιακού:

ΣΑ: Στην πρώτη ευκαιρία του Λεβαδειακού στο 28’ ο Πορτογάλος ήταν εκεί που έπρεπε και έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ το σουτ του Στανόγεβιτς. Όσες φορές απείλησαν οι γηπεδούχοι ο Σα δεν χρειάστηκε να επέμβει, ωστόσο, έβγαλε πάλι μία αύρα ενός πορτιέρε που ορθώς παίζει βασικός στον Ολυμπιακό.

ΕΛΑΜΠΝΤΕΛΑΟΥΙ: Από τα καλύτερα πρώτα 45λεπτα ήταν αυτό που έκανε ειδικά στο πρώτο μέρος. Ο Νορβηγός πηγαίνει με… 5η ταχύτητα και δείχνει ώρες-ώρες ακούραστος. Το κακό με τον Ομάρ είναι ότι δεν του χρεώθηκε κάποια ασίστ, γιατί πολύ απλά οι πάσες που πρόσφερε σε συμπαίκτες του, δεν μετουσιώθηκαν σε γκολ. Από τους κορυφαίους της αναμέτρησης…

ΣΙΣΕ: Αν εξαιρεθεί η φάση του 61ου λεπτού όπου έκανε το λάθος στο τετ α τετ του Ιωαννίδη, κατά τ’ άλλα ήταν και σε ακόμη ένα ματς ο «βράχος» που ξέρουμε όλοι. Ο Σενεγαλέζος θα μπορούσε να σκοράρει δις (κεφαλιά στο 23’, κοντινό πλασέ στο 38’), αλλά δεν βρήκε στόχο. Με την είσοδο του Σαβαντογκό χρειάστηκε να έχει λίγο περισσότερο το νου του στα ανασταλτικά καθήκοντα, αλλά σε γενικές γραμμές ήταν σε ακόμη ένα ματς πολύ καλός.

ΒΟΥΚΟΒΙΤΣ: Ίσως η παρουσία του Σισέ που ήταν τόσο επιβλητική αν επισκίασε εν μέρει τη δική του εμφάνιση στην Λιβαδειά. Δεν αντιμετώπισε σοβαρές δυσκολίες, ενώ όταν χρειάστηκε να επέμβει στο διάστημα που ο Λεβαδειακός προσπάθησε να βάλει δύσκολα στον Ολυμπιακό (60-65’), ο Σέρβος ανταποκρίθηκε μια χαρά.

ΚΟΥΤΡΗΣ: Δεν ήταν σαν τον Ομάρ, αλλά ο Λεονάρντο άφησε τη σφραγίδα του σε ακόμη ένα παιχνίδι. Μπορεί να μην έπιασε την απόδοση προηγούμενων αγώνων, ωστόσο, ήταν ξανά ένας από τους παίκτες που είχε σημαντική συνεισφορά στο διπλό του Ολυμπιακού.

ΓΚΙΓΙΕΡΜΕ: Ο τρόπος με τον οποίο έκοβε και μοίραζε το παιχνίδι ήταν εντυπωσιακός. «Μελανό» σημείο η κάρτα που πήρε πάνω στα νεύρα του. Κατά τ’ άλλα, με μία λέξη ήταν έξοχος!

ΜΠΟΥΧΑΛΑΚΗΣ: Δεν ήταν κακός ο Ανδρέας. Ίσα – ίσα που μοίρασε καλά το παιχνίδι. Έχασε μία μοναδική, μία ανεπανάληπτη κεφαλιά στο 50’, αλλά «καπάκι» πήρε το αίμα του πίσω καθώς έδωσε την ασίστ στο γκολ του Γκερέρο.

ΛΑΖΑΡΟΣ: Μετά από δύο μήνες ξαναφόρεσε τα «καλά» του και έπαιξε μπάλα. Μπήκε με όρεξη, μπήκε με ορμή και ειδικά στο πρώτο 20λεπτο ήταν από τους κινητήριους μοχλούς του Ολυμπιακού όταν οι Βοιωτοί είχαν μπει στο… τέρμα τους. Κυνήγησε το γκολ, αλλά δεν του «έκατσε». Στο δεύτερο μέρος έχοντας καταναλώσει αρκετή ενέργεια αντικαταστάθηκε από τον Μασούρα.

ΠΟΝΤΕΝΣΕ: Ενώ τα κάνει όλα τέλεια, ενώ μοιράζει… σακούλες στους αντιπάλους του, ενώ εμφανίζεται ικανός για να πετύχει εξεζητημένα πράγματα, κάπου «μουντζουρώνει» την προσπάθειά του στο τέλος. Είχε δύο καλά σουτ στο 44’ και στο 54’, είχε όμως και κάποιες φάσεις που δεν τις τελείωσε όπως έπρεπε. Βοήθησε πολύ στη δημιουργία, αλλά στην εκτέλεση παρουσίασε ένα «θέμα».

ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ: Άνοιξε το δρόμο για τη νίκη και στα πρώτα 20-25 λεπτά ήταν «χάρμα ιδέσθαι». Στη συνέχεια έπεσε για λίγο η απόδοσή του, όμως, συνολικά είχε μία πολύ «γεμάτη» παρουσία. Όπως και με τον Ομάρ, έτσι και με τον Κώστα, το άσχημο ήταν ότι εξαιτίας κάποιων επιπόλαιων τελικών προσπαθειών από συμπαίτκες του, δεν κατέγραψε κάποια ασίστ στο ενεργητικό του.

ΓΚΕΡΕΡΟ: Χωρίς να είναι σούπερ, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο σκορ. Έφυγε από την Λιβαδειά με μία ασίστ και ένα γκολ! Έχει αρχίσει πλέον να παίρνει μπρος ο Ισπανός ξανά μετά τον τραυματισμό του.

ΜΑΣΟΥΡΑΣ: Είχε μία καλή προσπάθεια στο 94’ όπου θα μπορούσε να σημειώσει το πρώτο του γκολ με τα ερυθρόλευκα, αλλά ο Μπάγιτς του είπε «όχι».

ΝΑΤΧΟ: Μπήκε στο 80’ αντί του Φορτούνη και για το διάστημα που αγωνίστηκε δεν μπορεί να κριθεί.

ΧΑΣΑΝ: Μπήκε στις καθυστερήσεις αντί του Γκερέρο. Οπότε, δεν πρόλαβε να φανεί…