Ο Ολυμπιακός των 15 ματς σε 56 μέρες

Τα κρίσιμα παιχνίδια του Ολυμπιακού, το βαρύ πρόγραμμα και οι τραυματισμοί του 2019. 

Ο Ολυμπιακός των 15 ματς σε 56 μέρες

Ο Φεβρουάριος αποδείχθηκε «μαύρος μήνας» για τον Ολυμπιακό, ο οποίος σε διάστημα τριών εβδομάδων έμεινε εκτός και από τους τρεις φετινούς στόχους του.

Ο Ολυμπιακός σε διάστημα μικρότερο των 2 μηνών έδωσε 15 παιχνίδια, εκ των οποίων τα 7 ήταν εκτός έδρας. Πολλά εξ αυτών μάλιστα περιελάμβαναν πολύωρα ταξίδια και έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην κόπωση των παικτών. Στις αρχές του 2019 έδωσε 3 συνεχόμενα εκτός έδρας ματς, σε Ξάνθη, Λιβαδειά και Γιάννενα. Στη συνέχεια σε διάστημα μικρότερο του ενός μήνα έδωσε 5 κρίσιμα παιχνίδια με ΠΑΟΚ, Ντιναμό Κιέβου (2), ΑΕΚ και Λαμία.

Σε όλα αυτά προσθέστε ταξίδια σε Ξάνθη, Λιβαδειά,Γιάννινα, Θεσσαλονίκη, Κίεβο, Τρίπολη, Λαμία.

Το «βαρύ» πρόγραμμα των «ερυθρολεύκων» λύγισε την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς η οποία, με εξαίρεση το παιχνίδι με την ΑΕΚ, σε όλα τα μεγάλα παιχνίδια ήταν κατώτερη των περιστάσεων, με αποτέλεσμα να μείνει εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων και εκτός Κυπέλλου, ενώ μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ, έμεινε πολύ πίσω στην «κούρσα» του Πρωταθλήματος.

Αξίζει να σημειωθεί πως μέσα σε όλα αυτά, ο Ολυμπιακός «έχασε» και κάποιους βασικούς παίκτες, λόγω τραυματισμών σε διάστημα ενός μήνα.

Τα 5 κρίσιμα παιχνίδια του Φεβρουαρίου

Στην Τούμπα ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να συνέλθει ποτέ, από το γρήγορο γκολ που δέχθηκε, με αποτέλεσμα να «χάσει» ουσιαστικά και το πρωτάθλημα.

Στη συνέχεια οι Πειραιώτες υποδέχθηκαν την Ντιναμό Κιέβου στο Φάληρο, αλλά παρά το γεγονός πως προηγήθηκαν δύο φορές στο τέλος ο Βέρμπιτς ισοφάρισε σε 2-2 και έδωσε σκορ πρόκρισης στους Ουκρανούς ενόψει του δεύτερου αγώνα.

Τρεις μέρες αργότερα ο Ολυμπιακός υποδέχθηκε την ΑΕΚ και στο πρώτο ημίχρονο ήταν αποκαρδιωτικός. Δέχθηκε γρήγορο γκολ και στη συνέχεια έδειχνε να μην μπορεί να απειλήσει την Ένωση. Στο δεύτερο ημίχρονο όμως οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς μπήκαν αφηνιασμένοι και μέσα σε 37 λεπτά διέλυσαν τους «κιτρινόμαυρους» σκοράροντας 4 τέρματα.

Ακολούθησε το δεύτερο παιχνίδι με την Ντιναμό, στο Κίεβο. Εκεί οι «ερυθρόλευκοι» παρουσιάστηκαν για ακόμα μία φορά ευάλωτος στην άμυνα και δέχθηκε και πάλι γκολ στο πρώτο ημίχρονο, ενώ οι γηπεδούχοι είχαν ακόμα μία καλή στιγμή, την οποία «καθάρισε» ο Σα. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να σκοράρει και έμεινε εκτός ευρωπαϊκής συνέχειας.

Μία εβδομάδα μετά ήρθε η «η χαριστική βολή» από τη Λαμία η οποία κέρδισε τον Ολυμπιακό με 0-1 στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» και τον απέκλεισε και από το θεσμό του Κυπέλλου.

Οι τραυματισμοί του 2019!

Ο Ολυμπιακός εκτός από τα αρνητικά αποτελέσματα είχε και αρκετές απώλειες στο ξεκίνημα του 2019. Ο Ομάρ Ελαμπντελαουί υπέστη θλάση στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο και απουσίασε από όλα τα κρίσιμα παιχνίδια των «ερυθρολεύκων».

Ο Κώστας Φορτούνης μετά το παιχνίδι της Τούμπας, είχε ένα πρήξιμο στον αριστερό αστράγαλο, ωστόσο κατάφερε να δώσει το παρόν σε όλα τα κρίσιμα παιχνίδια του Ολυμπιακού και μάλιστα ήταν ο κορυφαίος των «ερυθρολεύκων» στον αγώνα με την ΑΕΚ.

Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος λίγα λεπτά αφότου είχε περάσει ως αλλαγή στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, γύρισε το γόνατο του με αποτέλεσμα να υποστεί ρήξη πρόσθιου χιαστού και να χάσει το υπόλοιπο της σεζόν.

Μία μέρα πριν το παιχνίδι με τη Λαμία στο Φάληρο, ο Ζιλ Ντίας, υπέστη θλάση με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να δώσει το παρόν στον επαναληπτικό του Κυπέλλου. Ο Πορτογάλος εξτρέμ εκτιμάτε ότι θα επιστρέψει στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ στις 17 Μαρτίου.

Ο Βασίλης Τοροσίδης μετά από σκληρό μαρκάρισμα που δέχθηκε στο παιχνίδι του Ολυμπιακού με αντίπαλο τον Απόλλωνα, φαίνεται να γύρισε το γόνατο του και θα απουσιάσει από την ενεργό δράση για τουλάχιστον έναν μήνα.

Αναλυτικά οι αγώνες του Ολυμπιακού το 2019:

8/1/2019, Κύπελλο Ελλάδας, Ξάνθη - Ολυμπιακός 0-0

13/1/2019, Super League, Λεβαδειακός - Ολυμπιακός 0-2

19/1/2019, Super League, ΠΑΣ Γιάννινα - Ολυμπιακός 1-2

23/1/2019, Κύπελλο Ελλάδας, Ολυμπιακός - Ξάνθη 3-1

27/1/2019, Super League, Αστέρας Τρίπολης - Ολυμπιακός 0-2

30/1/2019, Super League, Ολυμπιακός - Λάρισα 4-0

2/2/2019, Super League, Ολυμπιακός - Πανιώνιος 4-0

6/2/2019, Κύπελλο Ελλάδας, Λαμία - Ολυμπιακός 3-3

10/2/2019, Super League, ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός 3-1

14/2/2019, Europa League, Ολυμπιακός - Ντιναμό Κιέβου 2-2

17/2/2019, Super League, Ολυμπιακός - ΑΕΚ 4-1

21/2/2019, Europa League, Ντιναμό Κιέβου - Ολυμπιακός 1-0

25/2/2019, Super League, Ολυμπιακός - ΟΦΗ 5-1

28/2/2019, Κύπελλο Ελλάδας, Ολυμπιακός - Λαμία 0-1

4/3/2019, Super League, Απόλλων Σμύρνης - Ολυμπιακός 0-2