Ξάνθη: Οι Ακρίτες στην καλύτερη σεζόν της ιστορίας τους (vids)

Η Ξάνθη συνεχίζει να εντυπωσιάζει σε αυτές τις έξι πρώτες αγωνιστικές με ρεκόρ συγκομιδής βαθμών στη Super League 1 και το fosonline γράφει για την ομάδα που μετατρέπει σε γκολ την παραμικρή ευκαιρία.

Ξάνθη: Οι Ακρίτες στην καλύτερη σεζόν της ιστορίας τους (vids)

Η Ξάνθη νίκησε και τον Παναθηναϊκό με 1-0 εκτός έδρας και ανέβηκε έστω και προσωρινά στην πρώτη θέση της βαθμολογίας της Super League 1.

Παναθηναϊκός - Ξάνθη: Πέντε χρόνια χωρίς νίκη οι «πράσινοι» στην έδρα τους

Οι Ακρίτες φέτος διανύουν την καλύτερη τους σεζόν στα χρόνια που αγωνίζονται στο πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής και για όλα αυτά υπάρχουν τρεις βασικοί λόγοι.

Παναθηναϊκός - Ξάνθη 0-1: Ο εφιάλτης της Ριζούπολης (vid)

Προσήλωση στο στόχο

Η ομάδα του Κίκο Ραμίρεθ σίγουρα δεν εντυπωσιάζει με το στυλ του παιχνιδιού της αλλά ξέρει να παίρνει τα αποτελέσματα. Προσηλωμένοι στην άμυνα οι παίκτες του Ισπανού τεχνικού χτυπάνε στο transition και τα πηγαίνουν εξαιρετικά μέχρις στιγμής. Μπορεί να μην παίζουν εντυπωσιακό ποδόσφαιρο αλλά ο «σκοπός αγιάζει τα μέσα» και αυτό το δείχνει η βαθμολογική τους θέση.

Η πολυφωνία στο σκοράρισμα

Ένα εντυπωσιακό στοιχείο της φετινής Ξάνθης είναι η πολυφωνία στο σκοράρισμα. Σε αυτά τα έξι πρώτα παιχνίδια έχουν σκοράρει έξι ποδοσφαιριστές της ακριτικής ομάδας. Συγκεκριμένα οι Φόσε, Τέσειρα και Ντε Αμορίμ έχουν σημειώσει από 2 γκολ και οι Μπαριέντος, Στάρτζεον και Τζουρίτσκοβιτς από ένα. Οι παίκτες λοιπόν του Κίκο Ραμίρεθ παίρνουν γκολ από πολλούς ποδοσφαιριστές τους. Αυτό σημαίνει πρακτικά πληθώρα επιλογών από παίκτες στη μέση και μπροστά που είτε ως βασικοί είτε περνώντας στο παιχνίδι ως αλλαγή μπορούν να «ξελασπώσουν» την ομάδα.

Η αποτελεσματικότητα στο γκολ

Όπως γράψαμε και πιο πάνω η Ξάνθη μπορεί να μην παίζει ποδόσφαιρο κατοχής, μπορεί να δίνει περισσότερη βαρύτητα στα μετόπισθεν και να ψάχνει σιγά σιγά το γκολ ωστόσο και την παραμικρή ευκαιρία θα τη μετουσιώσει σε γκολ. Σε αυτά τα έξι πρώτα παιχνίδια οι Ακρίτες βάζουν γκολ ανά 2,5 τελικές προσπάθειες. Με τον Παναθηναϊκό πέτυχαν γκολ ενώ σε όλο το παιχνίδι είχαν κάνει δυο τελικές. Πράγμα που σίγουρα δείχνει την αποτελεσματικότητα τους αφού σκοράρουν ενώ έχουν τις λιγότερες τελικές σε όλο το πρωτάθλημα. Σίγουρα ο Ραμίρεθ θα ήθελε οι ποδοσφαιριστές του να παράγουν περισσότερες ευκαιρίες αλλά αυτό μπορεί στην πορεία να αλλάξει. Ας μην ξεχνάμε ότι η ομάδα είναι ακόμα καινούρια (17 μεταγραφές έγιναν το καλοκαίρι).

Τέλος, κάτι που πολύ ξεχνάνε είναι ότι η Ξάνθη έχει «καθαρίσει» ήδη την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό, εκτός έδρας μάλιστα. Επίδοση που ακόμα και οι μεγάλοι θα ζήλευαν. Δεν είναι ότι είχε εύκολο πρόγραμμα μέχρι τώρα.

Συγκεκριμένα η επαρχιακή ομάδα νίκησε την «Ένωση» στην πρεμιέρα της Super League 1 με 2-1 στο ΟΑΚΑ. Συνέχισε με εκτός έδρας νίκη επί του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο επίσης 2-1 αν και βρέθηκε να χάνει με γκολ στο 71’ της αναμέτρησης παρακαλώ. Νίκησε τον Αστέρα στην Ξάνθη με 2-1 κάνοντας το 3/3, κάτι που δεν είχε πετύχει ποτέ στην ιστορία της.

Το μεγάλο διπλό στο ΟΑΚΑ:

Προσγειώθηκε ανώμαλα στο «χορτάρι» του AEL FC ARENA χάνοντας τους πρώτους της βαθμούς αφού ηττήθηκε με 3-0 από την τοπική ομάδα, εντούτοις επανήλθε στις επιτυχίες με το 3-1 επί του Βόλου και το απόγευμα του Σαββάτου σόκαρε τον Παναθηναϊκό με το γκολ του Φόσε στο 93ο λεπτό της αναμέτρησης. Πανηγύρισε έτσι ένα τεράστιο διπλό για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Η Ξάνθη «σοκάρει» τον Παναθηναϊκό:

Το αν θα συνεχίσει να έχει την ίδια αποτελεσματικότητα η ομάδα του Κίκο Ραμίρεθ δεν το γνωρίζουμε.Αυτή τη στιγμή έχει κάνει το καλύτερο ξεκίνημα στην ιστορία της και δικαιούται να κοιτάζει όσο το δυνατόν πιο ψηλά…

Για την ιστορία, η καλύτερη θέση που έχει καταλάβει η Ξάνθη μέχρι τώρα είναι η 4η τη σεζόν 2004-05, ενώ την αγωνιστική περίοδο 2001-02 και 2005-06 τερμάτισε 5η.