Ολυμπιακός - Βουλιαγμένη 11-5: Το λιμάνι είναι βαθύ...

Εξαιρετικός ο Ολυμπιακός, κέρδισε εύκολα 11-5 τη Βουλιαγμένη στον τρίτο τελικό των πλέι οφ, στον Πειραιά, έκανε το 2-1 στη σερά και θέλει ακόμη μια νίκη για να κατακτήσει το νταμπλ. Τη Δευτέρα στις 19.00 ο τέταρτος τελικός στο Λαιμό.

Ολυμπιακός - Βουλιαγμένη 11-5: Το λιμάνι είναι βαθύ...

Οι πρωταθλητές Ευρώπης με όπλο την καταπληκτική τους άμυνα (κράτησαν τη Βουλιαγμένη χωρίς γκολ για περίπου 17 λεπτά), το φοβερό Πάβιτς και τα γκολ που βρήκαν από τη θέση του φουνταριστού έφτασαν άνετα στη νίκη. Το σκορ θα μπορούσε να είχε πάρει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις αν οι «ερυθρόλευκοι» ήταν καλύτεροι στον παίκτη παραπάνω (4/13). Η Βουλιαγμένη δεν μπόρεσε αυτή τη φορά να κοιτάξει στα μάτια τον Ολυμπιακό του Θοδωρή Βλάχου και θα προσπαθήσει τη Δευτέρα στην έδρα της για το καλύτερο δυνατό.

Βλάχος: «Τέλος η πλάκα!»

Ο Ολυμπιακός όπως και στον πρώτο τελικό την περασμένη Δευτέρα έτσι και σήμερα μπήκε δυνατά στον Πειραιά. Προηγήθηκε 3-0 πριν καλά-καλά παίξουμε τρία λεπτά στο ματς με τους Μυλωνάκη (κόντρα), Γενηδουνιά (παραπάνω), Σκουμπάκη (περιφέρεια) να βρίσκουν στόχο. Ο ΝΟΒ που ξεκίνησε μουδιασμένα, κατάφερε μέσα σε ένα λεπτό να σημειώσει δυο γκολ. Με πέναλτι ο Μπάσιτς (5.06, για το τέλος της περιόδου) πέτυχε το πρώτο γκολ για το ΝΟΒ και ένα λεπτό μετά ο Μπούχα στην κόντρα (είχε προηγηθεί λάθος πάσα του Ομπράντοβιτς στην επίθεση με παίκτη παραπάνω) μείωσε σε 3-2! Ο Ομπράντοβιτς όμως ήταν εκείνος που με υπέροχο τέρμα από την περιφέρεια έγραψε το 4-2 και 33’’ πριν από το τέλος της περιόδου ο Μουρίκης στον παίκτη παραπάνω – μετά τον έξοχο συνδυασμό και την ασίστ του Φουντούλη – ανέβασε και πάλι τη διαφορά στα τρία γκολ (5-2), με τον Ολυμπιακό να είναι πολύ καλός, ιδίως στην επίθεση, θυμίζοντας την εμφάνιση του πρώτου ημιχρόνου στον πρώτο τελικό. Ο ΝΟΒ είχε προβλήματα στην άμυνα ενώ ο Γούβης είχε δυο ποινές από το πρώτο οκτάλεπτο.

Το τάιμ άουτ του Βλάχου και η έκρηξη του Αφρουδάκη

Στη δεύτερη περίοδο ο ρυθμός δεν ήταν ο ίδιος και οι άμυνες λειτούργησαν καλύτερα, με τον Ολυμπιακό να ελέγχει το ματς και ουσιαστικά να το έχει πάει εκεί που θέλει. Το σουτ του Ομπράντοβιτς στον παραπάνω βρήκε στο δοκάρι αλλά ο Μουρίκης με ωραίο τέρμα από τη θέση του φουνταριστού (ο Μπάσιτς δεν μάρκαρε σωστά) πήγε τη διαφορά για πρώτη φορά στα τέσσερα γκολ (6-2). Ο ΝΟΒ δεν έβρισκε γκολ και ο Ολυμπιακός έκανε το 7-2 με τον Δερβίση αλλά ύστερα από σύσκεψη των διαιτητών (Κωνσταντινίδης, Μπουδραμής) το γκολ δεν μέτρησε. Έτσι το 6-2 δεν άλλαξε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου με τον Ολυμπιακό να έχει 2/6 στον παίκτη παραπάνω.

Παρόμοιο σκηνικό και στο τρίτο οκτάλεπτο με τους πρωταθλητές Ευρώπης να ελέγχουν το ματς. Επιθετικά στον παραπάνω και πάλι ήταν άστοχοι με τον Άντονι Χρύσανθος να κάνει πολύ καλές επεμβάσεις αλλά ο Θρύλος χτύπησε από τη θέση του φουνταριστού, όπως είχε κάνει ο Μουρίκης στο δεύτερο οκτάλεπτο. Ο Νικολαΐδης με καταπληκτικό γυριστό έγραψε το 7-2 και εν συνεχεία ο Αργυρόπουλος μετά την απίθανη ασίστ του Ομπράντοβιτς διαμόρφωσε το 8-2 στα μισά της περιόδου. Η Βουλιαγμένη που είχε να σκοράρει από την πρώτη περίοδο με τον Μπούχα, βρήκε ένα γκολ με τον Σολανάκη στον παίκτη παραπάνω (8-3). Ο ΝΟΒ είχε μείνει χωρίς γκολ περίπου 17 λεπτά και αυτό έδωσε φυσικά το δικαίωμα στον Ολυμπιακό να ξεφύγει. Έναν Ολυμπιακό που δεν είχε διάθεση για αστεία και με τον Αργυρόπουλο (2.10 για το φινάλε της περιόδου) ξέφυγε και πάλι με έξι γκολ (9-3), αν και πάλι ήταν κακός στον παίκτη παραπάνω (3/10) αλλά στηρίχθηκε στην εξαιρετική του άμυνα για ακόμη μια φορά αλλά και στο γεγονός πως βρήκε γκολ από το φουνταριστό με Μουρίκη, Νικολαΐδη και Αργυρόπουλο.

Στην τελευταία περίοδο τα πάντα είχαν κριθεί και ουσιαστικά όλοι περίμεναν το τελικό σφύριγμα της λήξης. Ο Ολυμπιακός με τους Γούνα, Δερβίση πέτυχε ακόμη δυο γκολ ενώ για το ΝΟβ σκόραραν οι Μπάσιτς, Σολανάκης. Ο τελευταίος διαμόρφωσε το 11-5, 39’’ πριν από το τέλος με γκολ από τη θέση του φουνταριστού.

Τα οκτάλεπτα: 5-2, 1-0, 3-1, 2-2.

Ολυμπιακός: Πάβιτς, Μυλωνάκης 1, Σκουμπάκης 1, Γενηδουνιάς 1, Φουντούλης, Νικολαΐδης 1, Δερβίσης 1, Κάκαρης, Μουρίκης 2, Γούνας 1, Αργυρόπουλος 2, Ομπράντοβιτς 1, Ζερδεβάς, Χαλυβόπουλος.

Βουλιαγμένη: Χρύσανθος, Μπάσιτς 2, Καλογερόπουλος, Γκιουβέτσης, Κουρούβανης Ν., Γούβης, Αφρουδάκης, Μπούχα 1, Ποντικέας, Καπετανάκης, Τίγκας, Σολανάκης 2, Κουρούβανης Δ., Χριστοφορίδης, Βλάσσης.