Kαταδυθείτε στο απέραντο γαλάζιο - 2ο Διεθνές Τουρνουά «Authentic Big Blue» στην Αμοργό (vid)

Η Αμοργός είναι και πάλι το επίκεντρο της παγκόσμιας καταδυτικής κοινότητας

Kαταδυθείτε στο απέραντο γαλάζιο - 2ο Διεθνές Τουρνουά «Authentic Big Blue» στην Αμοργό (vid)

Λίγες ανάσες έμειναν από την έναρξη του 2ου Διεθνούς Τουρνουά ελεύθερης κατάδυσης "Authentic Big Blue". Η Αμοργός είναι και πάλι το επίκεντρο της παγκόσμιας καταδυτικής κοινότητας διοργανώνοντας το μοναδικό αυτό γεγονός στο "απέραντο γαλάζιο" του νησιού, εκεί που θα επιστρέψει ύστερα από 30 χρόνια ο Έρικ Σέρα ο οποίος "έντυσε" μουσικά την θρυλική ταινία "Le Grand Bleu". O διάσημος Γάλλος καλλιτέχνης θα μείνει στην Αμοργό για όλη τη διάρκεια του αγώνα που θα πραγματοποιηθεί 16 με 23 Σεπτεμβρίου και θα επισκεφτεί τα μέρη που τον ενέπνευσαν για να συνθέσει το αξεπέραστο soundtrack της ταινίας.

Στο Authentic Big Blue θα πάρουν μέρος 64 αθλητές από 18 χώρες οι οποίοι επέλεξαν την Αμοργό για να καταδυθούν με μια ανάσα σε βάθη που προκαλούν δέος αφού πολλές φορές ξεπερνούν ακόμη και τα 100 μέτρα. Πρόκειται για τα μεγαλύτερα ονόματα της ελεύθερης κατάδυσης που πλέον έχουν εντάξει το Authentic Big Blue στο ετήσιο αγωνιστικό τους πρόγραμμα.

Το κυκλαδίτικο νησί θα φιλοξενήσει και πάλι μια ολοκληρωμένη εμπειρία, με επίκεντρο τον καταδυτικό αγώνα ο οποίος όμως πλαισιώνεται από σημαντικές παράλληλες εκδηλώσεις γιορτάζοντας τα 30 χρόνια του "Le Grand Bleu". Στο εφετινό πρόγραμμα περιλαμβάνονται γνωριμία με την τοπική κουζίνα και την αυθεντικότητα της, διήμερο φεστιβάλ κρασιού με τη συμμετοχή δέκα οινοποιείων από όλη την Ελλάδα και υποβρύχια έκθεση φωτογραφίας που διοργανώνεται από τον φωτογράφο και ελεύθερο δύτη Στέφανο Κόντο.