Ταεκβοντό: «Ασημένιος» πρωταθλητής Ευρώπης ο Λάλας, χάλκινο μετάλλιο ο Καραγκούλας

Οι Θεοφάνης Χουσείν Λάλας και Χρήστος Καράγκουλας χάρισαν στο ελληνικό ταεκβοντό, τα δύο τελευταία μετάλλια στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα παίδων/κορασίδων.

Ταεκβοντό: «Ασημένιος» πρωταθλητής Ευρώπης ο Λάλας, χάλκινο μετάλλιο ο Καραγκούλας

Οι Θεοφάνης Χουσείν Λάλας και Χρήστος Καράγκουλας χάρισαν στο ελληνικό ταεκβοντό, τα δύο τελευταία μετάλλια στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα παίδων/κορασίδων που έέγινε στην Μαρίνα Ντ`Ορ της Ισπανίας. Παράλληλα η Ελλάδα κατέκτησε την τρίτη θέση στους παίδες και την τρίτη θέση στη γενική κατάταξη.

Ο Λάλας κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα +65 κιλά, την ίδια στιγμή που ο Καραγκούλας ήταν τρίτος στην ίδια κατηγορία. Έτσι η ελληνική ομάδα ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα με δύο χρυσά, τρία ασημένια και ένα χάλκινο μετάλλιο.

Ο Λάλας στον δρόμο για τον τελικό σημείωσε τέσσερις νίκες. Στα ημιτελικά νίκησε τον Τούρκο Οζντερίμ με 40-34, όμως κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο μετά την ήττα από τον Ισπανό Τροϊτίνο με 17-16.

Όσον αφορά στον Καραγκούλα, στα προημιτελικά νίκησε τον Τούρκο Μεμίς με 22-1 τον Τούρκο Μεμίς, όμως στον αγώνα για την είσοδό του στον τελικό, ηττήθηκε 2-1 στο golden score από τον Τροϊτίνο.

Επίσης στο φινάλε των αγώνων ο Χρήστος Σακελλαρίου κατετάγη πέμπτος στα -53 κιλά, όπως και οι Απόστολος Μπακατσής, Τιμολέων Μαυράκης και Άννα Μαρία Κριατσιώτη στα -53, +65 και -47 κιλά αντίστοιχα.