Χάντμπολ: Κέρδισε την Πυλαία πριν τον ΠΑΟΚ ο Ολυμπιακός!

Το έξι στα έξι στην Hanball Premier έκανε ο Ολυμπιακός που κέρδισε με 26-17 την Πυλαία πριν την αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ. 

Χάντμπολ: Κέρδισε την Πυλαία πριν τον ΠΑΟΚ ο Ολυμπιακός!

Εύκολο απόγευμα είχε η ομάδα Χάντμπολ του Ολυμπιακού, η οποία πέτυχε την έκτη της νίκη σε ισάριθμες αναμετρήσεις στην Handball Premier, επικρατώντας με 26-17 της Πυλαίας, στο παιχνίδι της 6ης αγωνιστικής, που διεξήχθη στο Κλειστό ΔΑΚ Νίκαιας «Πλάτων».

Η ομάδα του Πειραιά που αγωνίστηκε χωρίς τους Άρτουρ Καρβάτσκι, Δημήτρη Τζηρά και Χάρη Μάλλιο και με τους Λέμος και Τσίλη να αποχωρούν από τον αγώνα με μικροτραυματισμούς, ανέβασε στροφές στο δεύτερο ημίχρονο και έφτασε εύκολα στη νίκη. Πλέον οι «ερυθρόλευκοι» στρέφουν την προσοχή τους στην αναμέτρηση της Τετάρτης (13/11), για την 7η αγωνιστική, όπου θα αντιμετωπίσουν τον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη. Να σημειωθεί, ότι πριν την έναρξη της αναμέτρησης κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του προπονητή Γιώργου Σαϊτη.

Στα του αγώνα, οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 2-0 στο ξεκίνημα του αγώνα, ο Λιάπης αρχικά μείωσε σε 2-1 και ο Κανδύλας στη συνέχεια σε 3-4, για να ισοφαρίσει ο Καραμπουρνιώτης, με το δεύτερο προσωπικό του γκολ, στο 8:30 του πρώτου ημιχρόνου. Χωρίς σκορ στο παιχνίδι για πέντε λεπτά με το 4-4 να διατηρείται.

Ο Ολυμπιακός έβαλε το πόδι στο... γκάζι και έκανε το 7-5 με γκολ του Καραμπουρνιώτη. Στο 18:16 αποχώρησε από την αναμέτρηση ο Πάτρικ Λέμος, με ενοχλήσεις στο δεξί γόνατο. Οι Πειραιώτες διεύρυναν το σερί τους στο 4-0, για το 9-5 δέκα λεπτά πριν την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου. Δυο διαδοχικά γκολ του Λιάπη διαμόρφωσαν το 11-7, για να τελειώσει το πρώτο μισό της αναμέτρησης με 12-9.

Ο Δεληχρήστος έκανε το 16-12 με δυο συνεχόμενα γκολ, διατηρώντας το συν τέσσερα για τον Ολυμπιακό. Ο Τσίλης αποχώρησε στο 4:20, με ενοχλήσεις στο δεξί πόδι, ωστόσο ο νταμπλούχος Ολυμπιακός δεν άφησε κανένα περιθώριο στην Πυλαία. Με δυο γκολ του Σανίκη, οι «ερυθρόλευκοι» αύξησαν τη διαφορά στο συν πέντε. Το σερί του Ολυμπιακό έφτασε στο 7-0, για το 25-15 και το συν δέκα, στο 26:44. Το τελικό 26-17 έδωσε μια ακόμα νίκη στον Ολυμπιακό, που συνεχίζει αήττητος την πορεία του στο πρωτάθλημα. Πρώτος σκόρερ ήταν ο Λιάπης με έξι γκολ, ενώ από τρία σημείωσαν Καραμπουρνιώτης και Δεληχρήστος.

Τα πεντάλεπτα: 2-3, 4-4, 5-5, 9-5, 11-7, 12-9 (ημ.), 14-11, 16-12, 18-13, 20-15, 23-15, 26-17

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σπίκιτς, Νομικός 2, Μπογκούνοβιτς 2, Καραμπουρνιώτης 3, Λέμος, Μούγιτς, Τερλέτσκι, Κανδύλας 2, Σανίκης 2, Μπάγιος 2, Δεληχρήστος 3, Λιάπης 6, Τσιλιμπάρης, Αραπακόπουλος 1, Μιχαηλίδης, Τσίλης 2.

ΠΥΛΑΙΑ: Ανθομελίδης, Μπάτζιος 2, Αντωνιάδης, Κουκμίσης Ν. 4, Ψωμαθιανός, Καραπαναγιωτίδης, Τριανταφυλλίδης Α., Ορφανουδάκης, Καλόμοιρος 9, Παπαγεωργίου 2, Τριανταφυλλίδης Δ. 2, Αλατσατιάνος, Κουκμίσης Κ., Τσόκας

Ο προπονητής του Ολυμπιακού Γιώργος Ζαραβίνας δήλωσε, μετά το τέλος της αναμέτρησης: «Είμαι ευχαριστημένος με την προσπάθεια των παιδιών καθώς η αλλαγή του γηπέδου μας επηρέασε στα πρώτα λεπτά. Το αμυντικό κομμάτι λειτούργησε πολύ καλά, ενώ επιθετικά αλλάζαμε συνεχώς πρόσωπα. Περιμένουμε να δούμε τι θα συμβεί με τους τραυματίες, εν όψει και της συνέχεια που ακολουθεί. Είμαστε στην κατάσταση που θέλουμε, ώστε να παίξουμε την Τετάρτη ένα πολύ δυνατό παιχνίδι, κόντρα στον ΠΑΟΚ».

Ο Νικόλας Λιάπης από την πλευρά του ανέφερε: «Ήταν ένα ματς ειδικών συνθηκών, καθώς είμαστε μετά από εβδομάδες σκληρής προετοιμασίας και επίπονης προπόνησης. Ακολουθεί το ματς με τον ΠΑΟΚ, μέσα στη Θεσσαλονίκη και προετοιμαζόμαστε για αυτό. Η ομάδα σήμερα έπαιξε με απουσίες και δόθηκε χρόνος συμμετοχής σε όλους τους παίκτες, αλλά στο τέλος φάνηκε ότι ήμασταν πολύ καλύτεροι και η διαφορά δυναμικότητας που υπάρχει από τις υπόλοιπες ομάδες»