Τεχνική κολύμβηση: Στην αντεπίθεση ο Ηλίας Ξιάρχος

Με δήλωση του, ο Ηλίας Ξιάρχος, Ταμίας του Δ.Σ της ΚΟΕ και Πρόεδρος της Επιτροπής Αθλημάτων της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Τεχνικής Κολύμβησης (CMAS), ζητεί σεβασμό πρώτα και κύρια στους αθλητές, τους προπονητές και τα σωματεία.

Τεχνική κολύμβηση: Στην αντεπίθεση ο Ηλίας Ξιάρχος

Με δήλωση του, ο Ηλίας Ξιάρχος, Ταμίας του Δ.Σ της ΚΟΕ και Πρόεδρος της Επιτροπής Αθλημάτων της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Τεχνικής Κολύμβησης (CMAS), υπογραμμίζει τους φετινούς αγωνιστικούς στόχους του αθλήματος, επισημαίνει τις δυσκολίες λόγω του κορονοϊού και ζητεί σεβασμό πρώτα και κύρια στους αθλητές, τους προπονητές και τα σωματεία.

«Σπάνια μιλώ όλα αυτά τα χρόνια, γιατί προτιμώ να το κάνουν οι αθλητές και προπονητές που είναι άλλωστε και οι πρωταγωνιστές.

Εμείς, οι παράγοντες, είμαστε εκείνοι που τους βοηθούν στην εξέλιξη τους και τις επιτυχίες που φέρνουν τα αθλήματα τους.

Νιώθω όμως την ανάγκη να επικοινωνήσω μαζί τους, με την ευκαιρία της επανέναρξης της προετοιμασίας τους, μετά τα προβλήματα που δημιούργησε η πανδημία του κορονοϊού, σε μια περίοδο μάλιστα που θα είναι δύσκολη μέχρι και το καλοκαίρι του 2021.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Τεχνικής Κολύμβησης (CMAS), στην οποία έχω την τιμή να εκλέγομαι από το 2000 ως μέλος του ΔΣ της και τα τελευταία 10 χρόνια να είμαι στην Εκτελεστική Επιτροπή της και Πρόεδρος της Επιτροπής Αθλημάτων, είναι από τις ελάχιστες διεθνείς Ομοσπονδίες που δεν έχουν αναβάλει τις αγωνιστικές υποχρεώσεις του αθλήματος για το 2020.

Έτσι, προγραμματίζει την διεξαγωγή των Ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων Ανδρών / Γυναικών και Νέων για τις αρχές Οκτωβρίου, καθώς επίσης και του Παγκοσμίου πρωταθλήματος Open Water, για τις αρχές Νοεμβρίου.Ως ΚΟΕ μάλιστα, έχουμε ήδη ανακοινώσει πως τα Πανελλήνια πρωταθλήματα μας θα διεξαχθούν αρχές Αυγούστου.

Όπως γίνεται λοιπόν κατανοητό, η προσμονή για νέες διακρίσεις των αθλητών μας στις διεθνείς διοργανώσεις που ακολουθούν, είναι μεγάλη, όπως άλλωστε συμβαίνει πάντοτε τα τελευταία χρόνια.

Αυτός ήταν και ο λόγος που η ΚΟΕ ενέταξε στο σχεδιασμό επανέναρξης της προετοιμασίας, τους αθλητές υψηλού πρωταθλητισμού των Εθνικών μας ομάδων του αθλήματος και ζήτησε από την Πολιτεία να έχουν δικαίωμα προπόνησης όπως και εκείνοι των υπόλοιπων αθλημάτων μας, όσο γίνεται πιο σύντομα.

Το έκανε συνεπώς εν γνώση της και αφού προηγουμένως προσωπικά είχα έλθει σε επαφή με τον γενικό γραμματέα αθλητισμού κ.Μαυρωτά και τον είχα ενημερώσει σχετικά.

Όσοι λοιπόν, αυτό το διάστημα, ειρωνεύονται το άθλημα με τις δηλώσεις τους, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η Τεχνική κολύμβηση είναι άθλημα αναγνωρισμένο από την ΔΟΕ η οποία και χρηματοδοτεί κάθε χρόνο την Παγκόσμια Ομοσπονδία (CMAS), που, προς το παρόν, δεν είναι ενταγμένο στο Ολυμπιακό πρόγραμμα, πλην όμως έχει φέρει στην Ελλάδα δεκάδες μετάλλια σε Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, από το 1996 μέχρι σήμερα!

Για την αξία των αθλητών και προπονητών της Τεχνικής κολύμβησης, άλλωστε, είναι προσωπικά γνώστης και ο υφυπουργός Αθλητισμού κ.Αυγενάκης ο οποίος προς τιμή του και μαζί με την οικογένεια του, ήταν καθημερινά στο Κολυμβητήριο στους τελευταίους διεθνείς μας αγώνες, δίπλα στους αθλητές, χαιρόταν και πανηγύριζε για τις επιτυχίες τους.

Λίγο σεβασμός λοιπόν, από εκείνους που είτε αγνοούν, είτε απλά είναι είρωνες, στους αθλητές, τους προπονητές και τα σωματεία τους, δεν θα έβλαπτε» τόνισε χαρακτηριστικά ο Ηλίας Ξιάρχος.