Πρώτη φορά αγώνας Aquathlon στην Αίγινα

Είτε τρέχεις, είτε κολυμπάς, είτε κάνεις και τα δύο ο 1ος Αγώνας «Αγία Μαρίνα Races» στην Αίγινα το Σαββατοκύριακο 29-30 Σεπτεμβρίου σε ενδιαφέρει!

Πρώτη φορά αγώνας Aquathlon στην Αίγινα

Με την έκρηξη του δρομικού κινήματος τα τελευταία χρόνια, αυξήθηκαν παράλληλα και οι αγώνες Aquathlon.

Ειδικά αυτή την περίοδο διοργανώνονται πολλοί τέτοιοι αγώνες στη χώρα μας, κυρίως σε αρκετά από τα νησιά μας!

Όλο και περισσότεροι δρομείς άλλωστε βάζουν και το κολύμπι ως συστηματική άσκηση στη ζωή τους ενώ κάποιοι πάνε ένα βήμα παραπάνω και συνδυάζοντας κολύμπι, τρέξιμο και ποδήλατο ασχολούνται με το ιδιαίτερα απαιτητικό και συναρπαστικό ταυτόχρονα τρίαθλο.

Στην Αίγινα τα τελευταία χρόνια έχει καθιερωθεί ο αγώνας δρόμου 5 & 10 χλμ στην καρδιά του Χειμώνα, τον Ιανουάριο, με την επωνυμία του πρώτου Κυβερνήτη της χώρας Ιωάννη Καποδίστρια!

Έξυπνα οι διοργανωτές σκέφτηκαν να «στήσουν» και έναν αγώνα aquathlon στο πανέμορφο νησί του Σαρωνικού και μάλιστα στο μέρος όπου «βουλιάζει» κάθε χρόνο από επισκέπτες, την Αγία Μαρίνα.

Ήδη γνωστοί δρομείς αντοχής που κάνουν πρωταθλητισμό έχουν δηλώσει ότι θα πάρουν θέση στην εκκίνηση η οποία θα δοθεί ακριβώς πάνω στην παραλία!

Χρήστος Μπουντούλης, Γιώργος Μενής, Ανέστης Παπούλιας, Γιώργος Σταμούλης, Κωνσταντίνος Νικολάου, Ηλιάνα Χατζηπαναγιώτη, Γλυκερία Σκάρκου, Στέλλα Καψή και Δήμητρα Βελιώτη θα είναι εκεί δίνοντας και μόνο με τη συμμετοχή τους πόντους στο νέο αθλητικό event της Αίγινας!

Συνολικά θα διεξαχθούν οκτώ αγώνες.

Το πρόγραμμα αναλυτικά περιλαμβάνει

Σάββατο

11.00 Aquathlon: 750 μ κολύμπι – 5 χλμ τρέξιμο

11.00 Κολύμπι: 1500 μ.

11.00 Aquathlon: Σκυτάλη

18.20 Παιδικός Αγώνας 1000 μ.

18.40 Σκυταλοδρομία 2Χ2,5χλμ

18.40 Αγώνας Δρόμου 5 χλμ

Κυριακή

08.30 Αγώνας multi 21 χλμ

09.00 Αγώνας Δρόμου 8 χλμ

Το Σάββατο το βράδυ θα πραγματοποιηθεί το καθιερωμένο πριν από αγώνες Pasta Party με μια μεγάλη έκπληξη!

Είναι ίσως η πρώτη φορά που θα γίνει πάνω στην άμμο με ζωντανή μουσική!

Οι διοργανωτές έχουν φροντίσει επίσης για τη μετακίνηση, τη διαμονή και τη διατροφή όσων αγωνιστούν και των συνοδών τους με ειδικές τιμές και εκπτώσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια από Πειραιά, σε ξενοδοχεία και σε εστιατόρια.

Στην ιστοσελίδα www.aeginarun.gr μπορείτε να βρείτε όλες τις πληροφορίες και να κλείσετε μια θέση στην εκκίνηση.

Στην καρδιά του φθινοπώρου δεν θα ήταν κακή ιδέα να περάσει κανείς ένα τέτοιο Σαββατοκύριακο γεμάτο άθληση και διασκέδαση μόλις μισή ώρα από τον Πειραιά, δεν νομίζετε;!