Οι κορυφαίοι Έλληνες στον 5ο Ημιμαραθώνιο Κρήτης (pics)

Μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα των αγωνισμάτων αντοχής στη χώρα μας θα βρεθούν στην εκκίνηση του 5ου Ημιμαραθωνίου της Κρήτης στις 6 Οκτωβρίου στο Αρκαλοχώρι.

Οι κορυφαίοι Έλληνες στον 5ο Ημιμαραθώνιο Κρήτης (pics)

Κορυφαίοι Έλληνες μαραθωνοδρόμοι θα αγωνιστούν τόσο στην απόσταση των 21,1 χλμ, όσο και στις μικρότερες των 5 και 10 χλμ δίνοντας και φέτος στον ημιμαραθώνιο της Κρήτης και αγωνιστική αίγλη δεδομένου ότι έχει ήδη κερδίσει τις εντυπώσεις και έχει καθιερωθεί ως ένας από τους καλύτερους αγώνες δρόμου στην Ελλάδα.

Ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος, ο Χριστόφορος Μερούσης, ο Γιώργος Μίνος ,ο Γιάννης Ζερβάκης και ο Ιάσωνας Ιωαννίδης θα μπουν στη μάχη της μεγάλης απόστασης του Ημιμαραθωνίου στη Μεγαλόνησο.

Οι δύο πρώτοι, πασίγνωστοι Έλληνες πρωταθλητές, θα αγωνιστούν για πρώτη φορά στον πασίγνωστο πλέον Ημιμαραθώνιο στο Αρκαλοχώρι Ηρακλείου ο οποίος «μαγνητίζει» δρομείς από όλη την Ελλάδα και από δεκάδες χώρες του εξωτερικού.

Ο κορυφαίος Έλληνας δρομέας ορεινού τρεξίματος ο οποίος ξεχωρίζει σε όλα τα τερέν έχοντας στεφθεί και Πανελληνιονίκης Μαραθωνοδρόμος Δημήτρης Θεοδωρακάκος, μίλησε αποκλειστικά στο fosonline.gr για τη συμμετοχή του στον Ημιμαραθώνιο της Κρήτης.

«Ο Ημιμαραθώνιος της Κρήτης στο φημισμένο πια Αρκαλοχώρι είναι από τους αγώνες που πλέον ξεχωρίζουν. Από καιρό τριγυρνούσε στο μυαλό μου η σκέψη να αγωνιστώ κι εγώ σε αυτόν τον όμορφο τόπο που άλλωστε έχει πολλά κοινά με την ιδιαίτερη πατρίδα μου. Και ως Μανιάτης λοιπόν ήθελα να τρέξω στον Ημιμαραθώνιο της Κρήτης και να ζήσω κι εγώ όλα αυτά τα υπέροχα που συμβαίνουν κάθε χρόνο όπως μαθαίνω σε αυτόν τον αγώνα-γιορτή! Ραντεβού λοιπόν στο Αρκαλοχώρι και εύχομαι όσοι αγωνιστούν να το απολαύσουν», δήλωσε ο σπουδαίος Έλληνας πρωταθλητής ο οποίος θα τρέξει ως αντίπαλος μόνο στον αγώνα του «κολλητού» του φίλου Χριστόφορου Μερούση!

Ο Χιώτης Μαραθωνοδρόμος, κατ’επανάληψη Πανελληνιονίκης και ο Έλληνας αθλητής με την καλύτερη επίδοση στα 42,195 μέτρα τα τελευταία χρόνια, θα τρέξει επίσης για πρώτη φορά στην Κρήτη.

«Καθώς έχουμε μπει στο φθινόπωρο, η δρομική αγωνιστική δράση όλο και αυξάνεται. Πολλοί όμορφοι αγώνες διεξάγονται παντού και ένας από τους πιο όμορφους και ξακουστούς πλησιάζει. Ο Ημιμαραθώνιος της Κρήτης κάθε χρόνο κερδίζει χαμόγελα και εντυπώσεις. Αποτελούσε στόχο εδώ και χρόνια η συμμετοχή μου στην όμορφη Κρήτη, σε ένα από τα πιο σημαντικά δρομικά γεγονότα της χρονιάς. Κάποιοι θα είναι εκεί να δοκιμάσουν τις αντοχές τους, κάποιοι να διασκεδάσουν μέσα από το τρέξιμο και κάποιοι να τεστάρουν τις δυνάμεις τους για τους ερχόμενους αγώνες…Ραντεβού λοιπόν όλοι στην εκκίνηση στο Αρκαλοχώρι!», δήλωσε αποκλειστικά στο fosonline.gr ο εκπληκτικός πρωταθλητής από το Βροντάδο της Χίου.

Από τη νέα γενιά δρομέων αντοχής θα αγωνιστούν στην απόσταση των 21,1 χλμ επίσης δύο από τους πιο ταλαντούχους Έλληνες αθλητές. Ο Γιώργος Μίνος και ο Ιάσωνας Ιωαννίδης θα είναι στην εκκίνηση στο Αρκαλοχώρι όπως και ο καλύτερος Κρητικός δρομέας αντοχής Γιάννης Ζερβάκης κάνοντας ακόμα πιο αμφίρροπες τις προβλέψεις για το νικητή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μεταξύ των ξένων δρομέων που θα ταξιδέψουν στην Κρήτη για να αγωνιστούν στις 6 Οκτωβρίου στον Ημιμαραθώνιο του νησιού, είναι δύο Βέλγοι και ένας Γάλλος οι οποίοι έχουν δηλώσει εξαιρετικές επιδόσεις και προβλέπεται επίσης να πρωταγωνιστήσουν.

Αλλά και στις μικρότερες αποστάσεις των 5 και 10 χλμ θα είναι στην εκκίνηση τοπ αθλητές.

Στους άνδρες ξεχωρίζει η συμμετοχή του Κώστα Δρόσου και στις γυναίκες της Ζωής Ανδρικοπούλου η οποία θα τρέξει στα 5 χλμ.

«Θα τρέξω στην Κρήτη με την ομάδα της New Balance. Θα είναι η πρώτη φορά που θα έρθω να τρέξω στην Κρήτη, στον συγκεκριμένο αγώνα, και είμαι ήδη ενθουσιασμένη γιατί έχω μάθει τα καλύτερα. Επίσης θα είναι η πρώτη φορά που θα επισκεφτώ το Ηράκλειο. Ανυπομονώ να βρεθούμε στην Κρήτη», δήλωσε στο fosonline.gr η ταλαντούχα Ελληνίδα πρωταθλήτρια.

Κάτι παραπάνω από δύο εβδομάδες πριν την ημέρα του αγώνα, οι εγγραφές συνεχίζονται και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν όλες τις πληροφορίες στη σελίδα του αγώνα www.cretehalfmarathon.com

Ωστόσο σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των διοργανωτών αναμένεται και φέτος να σημειωθεί sold out αρκετές ημέρες πριν την εκκίνηση.