Η μάχη της Κρήτης, τα υπέρ και τα κατά Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ

Πλησιάζουμε στον ημιτελικό κυπέλλου βόλεϊ ανδρών Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ της Ιεράπετρας και θα επιχειρήσουμε να κάνουμε την ανάλυση του αγώνα

Η μάχη της Κρήτης, τα υπέρ και τα κατά Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ

Θα ασχοληθούμε περισσότερο με τα αγωνιστικά, για να δούμε που βρίσκονται οι δυο μονομάχοι, στον ημιτελικό που θα είναι σαν τελικός, όπως πέρυσι στα Δωδεκάνησα. Την εφετινή περίοδο Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ συναντήθηκαν τρεις φορές, μια στον τελικό του Λιγκ Καπ στο Ρέντη και από μια στο πρωτάθλημα, στο Ρέντη και στην Πυλαία, με τελικό νικητή τον Ολυμπιακό. Ως τώρα ο Ολυμπιακός κατέκτησε με αυτές τις νίκες του Λιγκ Καπ και το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφς, αλλά αυτή τη φορά κρίνεται ο δεύτερος τη τάξη τίτλος , το Κύπελλο και θα ακολουθήσουν οι μάχες για το πρωτάθλημα. Για πρώτη φορά διακυβεύεται κάτι σοβαρό, αφού το Λιγκ Καπ δεν δίνει τίποτα στον νικητή, παρά μόνο ένα κυπελλάκι στην τροπαιοθήκη του και η πρώτη θέση το πλεονέκτημα έδρας, που δεν λέει και πολλά.

Ο ΠΑΟΚ μετά απο κάθε ήττα από τον Ολυμπιακό άλλαζε και προπονητή. Ο Ρουμάνος Στάνκου πλήρωσε το μάρμαρο για τις πρώτες ήττες ο Θανάσης Ψάρρας για την τρίτη, όπου o “δικέφαλος” κέρδιζε 22-17 στο τρίτο σετ και έχασε 3-1. Τώρα προπονητής ανάλαβε ο Γιούρι Φιλίποφ, που δεν έχει πολλά περιθώρια παρέμβασης και οι παίκτες έχουν την ησυχία τους. Απέδειξε πάντως ο Ουκρανός, ότι δεν έχει πρόβλημα να βγάλει έξω τον γιό του,Ντίμα, αν το απαιτούν οι περιστάσεις και το έπραξε στο ματς με την Κηφισιά, όπου κέρδισε με πασαδόρο τον Θάνο Τερζή.

Και το ερώτημα είναι, θα κερδίσει και τέταρτη φορά ο Ολυμπιακός έναν αντίπαλο που δεν υπολείπεται πολύ της δυναμικότητας του; Η απάντηση με τον νόμο των πιθανοτήτων, λέει ότι κάποτε θα κερδίσει και ο ΠΑΟΚ, ίσως όμως στα πλέι οφ στην έδρα του. Πέρυσι ο Ολυμπιακός κέρδισε όλα τα ματς του πρωταθλήματος, έχασε όμως στον ημιτελικό του Κυπέλλου στην Ρόδο και στερήθηκε έναν τίτλο.

Όσον αφορά την ετοιμότητα των παικτών, ο Ολυμπιακός έχει πρόβλημα με τον Αλεξίεφ, που είναι ανενεργός τις τελευταίες ημέρες, όπως όμως αποδείχθηκε στα τελευταία ματς ο Μουνιόθ έχει τρεις ετοιμοπόλεμους και μπαρουτοκαπνισμένους παίκτες, τους Ραούβερντινκ, Κουμεντάκη, Χριστοφιδέλη, που μπορούν να φέρουν σε πέρας τη δουλειά. Και χωρίς τον Αλεξίεφ, υστερεί ο Ολυμπιακός στην κόντρα επίθεση, είναι όμως άψογος στην υποδοχή, εκεί όπου στοχεύει ο ΠΑΟΚ για να κερδίσει τα ματς. Ίσως βγει σε καλό του Ολυμπιακού η ενδεχόμενη απουσία του Βούλγαρου, αλλά και στα προηγούμενα ματς ήταν νικητής με τον Αλεξίεφ στην εξάδα του.

Από την άλλη ο ΠΑΟΚ έχει σαν ατού το σερβίς του, που εύκολα αχρηστεύεται από τους Χριστοφιδέλη, Ραούβερντινκ, Κουμεντάκη, Στεφάνου και πρέπει να βρει κι αυτός λύση για την αχίλλειο πτέρνα του, τον υποδοχέα λίμπερο, αλλά και την αφλογιστία των λιπόψυχων ακραίων του Γκάρετ, Κλάπγουικ, που αστόχησαν όταν έκαιγε η μπάλα στο 17-22 στο Ρέντη. Αυτή τη δουλειά την έκανε ως τώρα και πολύ καλά μάλιστα ο Σαφράνοβιτς, αλλά ...last years. Τώρα απλά βοηθάει στην υποδοχή.

Κι αν ο Φιλίποφ ρισκάρει με τον καλό επιθετικό Γκόρτσανιουκ, η πίσω ζώνη θα ...μπάζει νερά και δεν θα φτάνει η μπάλα στους πασαδόρους. Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα στον ΠΑΟΚ που δεν έχει τις λύσεις του Ολυμπιακού. Ατού του και ο Όκολιτς που μπορει όμως να αντιμετωπισθεί καλύτερα απο τον Ανδρεάδη, τον οποίο ξέχασε ο Μουνιόθ στο τελευταίο ματς και ο Σέρβος έκανε πάρτι.