ΑγροτικάΤοπικά Νέα

“Έπεσαν” πρόστιμα 15.000 ευρώ σε πυρηνελαιουργεία της Μεσσηνίας

Με αποφάσεις του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας “έπεσαν” πρόστιμα συνολικού ύψους 15.000 ευρώ σε τρία πυρηνελαιουργεία της Μεσσηνίας (5.000 ευρώ στο καθένα), για ρύπανση του περιβάλλοντος, έπειτα από αυτοψίες του ΚΕΠΠΕ Μεσσηνίας στις 10, 11 και 13 Φεβρουαρίου 2020.

Τα πρόστιμα επιβλήθηκαν στις εταιρείες “Οιχαλία ΕΠΕ” και “Οικοενέργεια ΑΕ” για πυρηνελαιουργεία στη ΒΙΠΕ Μελιγαλά και “Πυρήνας Α.Ε.” για πυρηνελαιουργείο στη Σπερχογεία.

Στις αποφάσεις σημειώνεται , μεταξύ άλλων, ότι τα πρόστιμα επιβλήθηκαν, “διότι κατά τον επιτόπιο έλεγχο και τις διενεργηθείσες μετρήσεις αερίων εκπομπών στα καμιναέρια του πυρηνελαιουργείου διαπιστώθηκε υπέρβαση των ορίων εκπομπής σωματιδιακών ρύπων (ολικά αιωρούμενα στερεά σωματίδια – σκόνη), όπως αυτά μετρήθηκαν σύμφωνα με το πρότυπο ISO 9096 από τη διαπιστευμένη κατά ΕΣΥΔ εταιρεία «Εστία Σύμβουλοι και Μηχανικοί ΑΕ”, ανάδοχο σύμβασης με την Περιφέρεια Πελοποννήσου για την παροχή υπηρεσιών διενέργειας μετρήσεων εκπομπών αερίων ρύπων στα καμιναέρια των πυρηνελαιουργείων της Π.Ε. Μεσσηνίας. Το παραπάνω συνιστά παράβαση των εγκεκριμένων περιβαλλοντικών όρων, γεγονός που συνιστά και ρύπανση του περιβάλλοντος (υπέρβαση οριακών τιμών)”.

Επιπλέον, όπως επισημαίνεται σε καθεμία υπόθεση ο φάκελος θα διαβιβαστεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, όπως προβλέπει ο νόμος. Η προσφυγή κατά της απόφασης όσον αφορά τη νομιμότητα της έκδοσής της απευθύνεται στο γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου εντός 15 ημερών και κατά της απόφασης χωρεί προσφυγή στα τακτικά διοικητικά δικαστήρια εντός 60 ημερών.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button