Τοπικά Νέα

Απεργιακή κινητοποίηση του Συνδικάτου ιδιωτικών υπαλλήλων Μεσσηνίας

«Το μεγάλο μέτωπο της Κοινωνικής Ασφάλισης μας αφορά όλους» αναφέρει σε επιστολή του το Συνδικάτο Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα Νομού Μεσσηνίας για την επίθεση που δέχεται από την κυβέρνηση η κοινωνική ασφάλιση.

«Από τους νέους εργαζόμενους ως τους συνταξιούχους. Το ασφαλιστικό δεν είναι μόνο το δικαίωμα στη σύνταξη. Αφορά την προστασία μας στους χώρους δουλειάς, την προστασία της μητρότητας, την Υγεία – Πρόνοια, την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, την ασφάλεια της οικογένειας. Είναι δικαίωμα που κατακτήθηκε με σκληρούς αιματηρούς αγώνες.

Η ΝΔ προωθεί «νέο Ασφαλιστικό» ως συνέχεια και κλιμάκωση της επίθεσης διαρκείας στην Κοινωνική Ασφάλιση.

Το έδαφος έχουν στρώσει όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις μαζί και αυτή του ΣΥΡΙΖΑ με τον νόμο λαιμητόμο του Κατρούγκαλου. Στο όνομα πότε της βιωσιμότητας και πότε της δικαιοσύνης όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα επέβαλαν σαρωτικές αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα με καταστροφικά αποτελέσματα για εργαζόμενους και συνταξιούχους. Αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, περικοπές συντάξεων και παροχών, απαλλαγή του κεφαλαίου και του κράτους του από το «κόστος» της Κοινωνικής Ασφάλισης καθώς και απώλεια των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων όπως στην περίπτωση του PSΙ.»

Στόχος η ιδιωτικοποίηση

Εν συνεχεία το συνδικάτο αναλύει τους στόχους της κυβέρνησης που δεν είναι άλλοι από την ιδιωτικοποίηση: «Είναι ξεκάθαρο ότι κοινός στόχος όλων των αντιασφαλιστικών ανατροπών είναι η απαλλαγή των εργοδοτών και του κράτους τους από το «βάρος» της Κοινωνικής Ασφάλισης και η μετατροπή της σε ατομική υπόθεση. Προωθούν με όλους τους τρόπους την ιδιωτική ασφάλιση αφού αποτελεί μεγάλο πεδίο κερδοφορίας για τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Νέοι συνάδελφοι που περιπλανούνται μεταξύ ανεργίας και ημιαπασχόλησης υποστηρίζουν ότι “δεν τους αφορά η σύνταξη αφού δεν θα πάρουν ποτέ” ή ότι “η ιδιωτική Ασφάλιση είναι η μόνη λύση”, άποψη που έντεχνα καλλιεργείται από διάφορα επιτελεία και την εργοδοσία. Οι ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες δεν είναι φιλανθρωπικά ιδρύματα, είναι ιδιωτικές επιχειρήσεις που λειτουργούν με σκοπό το κέρδος. Για αυτό αντιμετωπίζουν την ασφάλιση ως εμπόρευμα και τους εργαζόμενους ως πελάτες. Σκοπός τους είναι να διασφαλιστούν τα κέρδη τους και όχι οι κόποι μιας ολόκληρης ζωής των ασφαλισμένων. Η διεθνής εμπειρία είναι πλούσια σχετικά με τα αποτελέσματα του κεφαλαιοποιητικού συστήματος στην Ασφάλιση στις ΗΠΑ, όπως και στην χώρα μας οι ασφαλισμένοι της ΑSPIS ακόμα προσπαθούν να αποζημιωθούν.»

Για να απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής σε όλους τους ιδιωτικούς υπαλλήλους της χώρας να συμμετέχουν στον μαζικό αγώνα για Δημόσια Υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση και στην απεργιακή κινητοποίηση της 22ης Γενάρη: «Σήμερα υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να υπάρξει ασφαλιστικό σύστημα που θα προστατεύει τον εργαζόμενο, θα του εξασφαλίζει αξιοπρεπή και ποιοτική ζωή μετά τον εργασιακό βίο, θα του προσφέρει δωρεάν αναβαθμισμένες υπηρεσίες Υγείας – Πρόνοιας και Περίθαλψης.

Δυναμώνουμε τη πάλη μας για δημόσια και δωρεάν καθολική Ασφάλιση. Δυναμώνουμε το κοινό μέτωπο απέναντι στο μεγάλο κεφάλαιο που εμποδίζει αυτήν τη δυνατότητα, γιατί δεν συνάδει με την κερδοφορία του.

Δίνουμε απεργιακή απάντηση την μέρα που θα κατατεθεί το νομοσχέδιο προς ψήφιση στη Βουλή.
Οργανώνουμε τον απεργιακό αγώνα από κοινού με τα υπόλοιπα σωματεία την Τετάρτη 22 Γενάρη 7:30μμ στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας»

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button