Τοπικά Νέα

Γαργαλιάνοι: Συνεχίζεται τη Δευτέρα η δίκη στελεχών της Περιφέρειας για καταστροφές από πλημμύρες του 2016

Τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου θα συνεχιστεί η δίκη στο Μονομελές Κυπαρισσίας με κατηγορουμένους για «πλημμύρα από αμέλεια» τον προϊστάμενο της Δ.Τ.Ε. Περιφέρειας Πελοποννήσου και στελέχη – υπαλλήλους της Περιφέρειας.

Την περασμένη εβδομάδα, έπειτα από αρκετές αναβολές, ξεκίνησε η ακροαματική διαδικασία με εξετάσεις μαρτύρων που ανέφεραν στο δικαστήριο την τεράστια καταστροφή από τις πλημμύρες, τις οποίες αποδίδουν σε κακοτεχνίες στο δρόμο Γαργαλιάνοι – Ρωμανού και έλλειψη υδραυλικής μελέτης.

Όπως είναι γνωστό, από τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου και του Νοεμβρίου του 2016 καταστράφηκαν θερμοκηπιακές και άλλες καλλιέργειες αγροτών της περιοχής Κουτσουβερίου Γαργαλιάνων και οι ίδιοι υπέστησαν τεράστια οικονομική απώλεια, ενώ τεράστιες ζημιές υπέστησαν και οι εγκαταστάσεις τους. Εκτός, δε, από μηνυτήρια αναφορά, έχουν καταθέσει και αγωγές για να λάβουν αποζημιώσεις.

Θυμίζεται ότι μετά τις καταστροφές τη νύχτα της 6ης Σεπτεμβρίου και τα ξημερώματα της 7ης Σεπτεμβρίου 2016, τα ξημερώματα της 4ης Νοεμβρίου 2016 η βροχή, μόλις λίγων ωρών, προκάλεσε ξανά σοβαρές ζημιές σε περιουσίες, θερμοκήπια και καλλιέργειες, κυρίως στην περιοχή του Κουτσουβερίου, από την έλλειψη έργων απορροής των υδάτων στο δρόμο Γαργαλιάνοι – Ρωμανού. Ο τότε πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Γαργαλιάνων, Νίκος Σινάνης και αγρότες της περιοχής, οι καλλιέργειες και οι περιουσίες των οποίων καταστράφηκαν για δεύτερη φορά μέσα σε δύο μήνες, επισκέφθηκαν αυθημερόν την Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κυπαρισσίας, ενημερώνοντάς την αναλυτικά για τις καταστροφές, καθώς και τα αίτια που τις προκάλεσαν, και υπέβαλαν μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου.

Σε χθεσινή ανακοίνωσή του ο Αγροτικός Σύλλογος Γαραγαλιάνων αναφέρει τα εξής:

Ο Αγροτικός Σύλλογος Γαργαλιάνων σας ενημερώνει ότι την Δευτερά 20 Ιανουάριου 2020 συνεχίζεται η δική του Αγροτικού Συλλόγου και των πλημμυροπαθούντων κατά παντός υπευθύνου για τις ζημίες που προκάλεσε η νεροποντή του 2016 οπού κατά την γνώμη μας οφείλεται στην κακοτεχνία του καινούριου δρόμου ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΙ-ΡΩΜΑΝΟΣ όσον αφορά την υδραυλική μελέτη .

Μια αυτοψία , κυρίες και κύριοι , θα σας λύσει πολλές απορίες ενδεχομένως και τις δίκες μας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button