Τοπικά Νέα

Εκστρατεία στειρώσεων στο δήμο Τριφυλίας σε συνεργασία με την Costa Navarino – Συγκρότηση πενταμελούς Επιτροπής

Ο δήμος Τριφυλίας σε συνεργασία με την Costa Navarino θα ξεκινήσει εκστρατεία στειρώσεων αδέσποτων ζώων, ενώ θα τοποθετηθούν και τσιπ.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο κ. Λεβεντάκη αυτή τη στιγμή εκπονείται η μελέτη από τον πρόεδρο του φιλοζωικού Καλαμάτας και στο επόμενο χρονικό διάστημα θα ξεκινήσουν οι στειρώσεις των ζώων. Μάλιστα για το λόγο αυτό συγκροτήθηκε πενταμελής Επιτροπή επίβλεψης του προγράμματος, η οποία αποτελείται από:

Πρόεδρος: Αλέκος Κουτρουμπής
Μηλιώνης Παρασκευάς (γεωπόνος) με αναπληρωτή τον Παντελή Γκολφόπουλο (δημ. υπάλληλος)
Πέτρος Σταθάκης (κτηνίατρος) με αναπληρωτή τον Ιωάννη Μαρκόπουλο (κτηνίατρος)
Έφη Σταματογιαννοπούλου με αναπληρώτρια την Βασιλική Αγγελοπούλου
Δημήτρης Λάππας με αναπληρωτή τον Κων/νο Γιακουμάκη

Τα προτεινόμενα σημεία που θα γίνουν οι στειρώσεις είναι δύο, στο Κοπανάκι και στους Γαργαλιάνους.

Πάντως, ο δήμαρχος εξέφρασε την ανησυχία του καθώς το πρόβλημα δεν αντιμετωπίζεται καθολικά, καθώς τα ζώα αφού στειρωθουν θα επιστρέψουν πάλι στα σημεία που ήταν και πριν.

Ο Σωτήρης Μπακούρος από την πλευρά του σημείωσε πως το θέμα των αδέσποτων πρέπει να το αντιμετωπίσουμε σύμφωνα με αυτά που προβλέπει ο νομός, ωστόσο δεν μπορούμε να προσδοκούμε τουριστική ανάπτυξη όταν στο παραλιακό μέτωπο υπάρχουν δεκάδες αδέσποτα σκυλιά, προτείνοντας τη συνεργασία με τις φιλοζωικές οργανώσεις.

Σχετικά Άρθρα

4 Σχόλια

  1. Με ποια κριτήρια επελέγησαν ο κ. Σταθακης και ο κ. Μαρκοπουλος στο πρόγραμμα των αδέσποτων ζωων; Γιατί δεν ενημερώθηκαν και άλλοι κτηνίατροι, να δουλέψουν και νέα παιδια;

  2. Στο παρελθόν έτυχε να δω ζώα που φροντίζει ο Δημητρης και με εντυπωσίασε το πάθος,η όρεξη και η αγάπη του για προσφορά,Έπειτα να επισκεφτώ για περιστατικό τον κ.Μαρκοπουλο και αμέσως κατάλαβα τον επάγγελματισμο και την θέληση για βοήθεια στο ζώο.Θεωρω ότι η επιλογή κατάλληλων ατόμων για πρώτη φορά έγινε ξέροντας μόνο τον κ.Λαππα και τον κ.Μαρκοπουλο φαντάζομαι ότι και οι υπόλοιποι είναι το ίδιο ευαισθητοποιημένοι και με όρεξη να προσφέρουν . Συγχαρητήρια σε όλους και καλό αγώνα!!

    1. Αγαπητέ Αδέσποτε, όσοι έχουν επιλέξει το επάγγελμα του κτηνιατρου(λειτούργημα κατά εμε) το κάνουν από αγάπη για τα ζώα. Αφήστε λοιπόν την καραμέλα ότι ο κ. Μαρκόπουλος έχει περισσότερη αγάπη και επαγγελματισμό από άλλους επιστήμονες.

      1. Κυρια μου ειστε εκτος θεματος εξ αρχης! Κανεις δεν διορισε ουτε εδωσε δουλεια σε κανεναν ιδιωτη ή κτηνιατρο. Συσταση επιτροπης εγινε και ειναι αμισθη αυτη η επιτροπη. Οι κτηνιατροι που την απαρτιζουν ο κυριος Σταθακος και ο κυριος Μαρκοπουλος ερωτηθηκαν αν θελουν να ειναι μελη της επιτροπης ή οχι με τον ιδιο τροπο λοιπον ερωτηθηκαν και υπολοιποι κτηνιατροι της περιοχης οπως και εθελοντες! Δεν ειναι εργο ουτε αναθεση! Δεν μιλησε κανεις για εργασια επι πληρωμη! Αντι αυτου λοιπον για ζωοφιλικα θεματα και προς αποφυγη παρεξηγησεων την επομενη φορα που θα θελησετε να εκφρασετε γραπτος και δημοσια την αποψη σας να ειστε ενημερωμενη γιατι υπαρχει και κοσμος που λαμβανει λαθος μηνυματα! Και νομιζω οτι ο παραπανω ομιλητης μειωσε καποιον αλλον επιστημονα της περιοχης εξεφρασε προσωπικα αποψη για τον κυριο Μακροπουλο και τον κυριο Λαππα(εθελοντη). Σας ευχαριστω

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button