Τοπικά Νέα

Ενημέρωση επαγγελματιών τουρισμού και εστίασης για τον κορονοϊό στην Κυπαρισσία [βίντεο]

“Διστακτικοί οι ξενοδόχοι και οι ιδιοκτήτες καταλυμάτων”

Ενημερωτική εκδήλωση για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων ώστε να λαμβάνονται όλα τα μέτρα αποτροπής διασποράς του κορονοϊού διοργάνωσε το απόγευμα της Τετάρτης 17 Ιουνιου η Ένωση Ιδιοκτητών Ξενοδοχείων και Τουριστικών Καταλυμάτων Τριφυλίας σε συνεργασία με τους Εμπορικούς Συλλόγους της Τριφυλίας, στην Κυπαρισσία, στο παραθαλάσσιο κέντρο “Εν Πλω”.

Στόχος της εκδήλωσης ήταν να ενημερωθούν σωστά όλοι οι εμπλεκόμενοι επαγγελματίες με τον τουρισμό και την εστίαση στην περιοχή της Τριφυλίας, ώστε να συνεχίσει να παραμένει ασφαλής, αλλά και με ασφάλεια να υποδεχθεί τους επισκέπτες και τουρίστες, ώστε να απολαύσουν ξέγνοιαστα τις ομορφιές της.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων και Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων Τριφυλίας κ. Θεόδωρος Οικονόμου σημείωσε ότι η εκδήλωση διοργανώθηκε προκειμένου να ενημερωθούν οι επαγγελματίες, τουλάχιστον για τα υποχρεωτικά που απαιτούνται για την λειτουργία των καταστημάτων, συμπληρώνοντας ότι, “ελπίζουμε ότι θα μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στην επιθυμίες όλων των καταλυματιών πιστεύω ότι είναι μία φορά την προσπάθειά της μέχρι που να γίνει η τηλεκπαίδευση από την Περιφέρεια”. Σε ερώτηση αν οι ξενοδόχοι και τα καταλύματα είναι έτοιμα να υποδεχτούν τους τουρίστες ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή όλοι είναι διστακτικοί και φοβούνται το τι θα συμβεί και ποιες θα είναι οι επιπτώσεις από τον κορονοϊό.

Από την πλευρά του ο ομιλητής της εκδήλωσης κ. Δημήτρης Χατζημαρινάκης, αρχιτέκτονας, ο οποίος ασχολείται με ξενοδοχεία στη δραστηριότητα του γραφείου και με συμβουλές επι της δραστηριότητας αυτής, ανέλυσε τα πρωτόκολλα όπου βάσει αυτών προκύπτει μια επιμόρφωση η οποία θα βοηθήσει ώστε να αποκτήσει η περιοχή μια γνώση και εμπειρία και να καταλήξει σε ένα ειδικό σήμα, «Πρώτα η Υγειά». Όπως τόνισε κ. Χατζημαρινάκης αυτό θα είναι το σημαντικότερο, καθώς απαλλάσσει τον ξενοδόχο από την αστική ευθύνη, ενώ παράλληλα έχει αποκτήσει τη γνώση για το πώς θα συμπεριφερθεί τόσο στην υποδοχή των πελατών όσο και στην περίπτωση κάποιου κρούσματος.

Η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κα Άννα Καλογεροπούλου αναφέρθηκε στο πρόγραμμα επιμόρφωσης το οποίο θα τρέξει η Περιφέρεια Πελοποννήσου, συμπληρώνοντας ότι γίνεται για να βοηθήσει στην επανεκκίνηση του τουρισμού όλους τους επιχειρηματίες οι οποίοι βάλλονται, αναγνωρίζοντας το γεγονός πως πρόκειται για μια δύσκολη χρονιά για τον τουρισμό. Η κα Καλογεροπούλου είπε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα προσπαθήσει να βοηθήσει τους επιχειρηματίες, τονίζοντας ότι η προστασία των κάτοικων, των εργαζομένων και των επισκεπτών είναι πάνω απ’ όλα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button