Δήμος ΚαλαμάταςΠολιτιστικά - Εκδηλώσεις

Καλαμάτα: 3ος Διεθνής Διαγωνισμός και Φεστιβάλ Χορωδιών 9 έως 13 Οκτωβρίου

Ο Δήμος Καλαμάτας και ο Διεθνής Πολιτιστικός Οργανισμός Interkultur, διοργανώνουν από κοινού τον 3ο Διεθνή Διαγωνισμό και Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας από τις 9 έως τις 13 Οκτωβρίου. Η φετινή διοργάνωση θα υποδεχθεί 38 χορωδίες από 15 χώρες. Από την Ελλάδα θα μετάσχουν 18 χορωδίες, ενώ 20 προέρχονται από όλη την Ευρώπη, από την Κίνα, την Ινδονησία, τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό και τη Νότια Αφρική.

Παρά τη διαφορετική προέλευση, από τόπους κοντινούς και μακρινούς, τους χορωδούς ενώνει η αγάπη για την παγκόσμια γλώσσα της μουσικής και η επιθυμία να επισκεφθούν την Καλαμάτα και την περιοχή της.
Ο Διαγωνισμός θα απλωθεί σε όλη την πόλη και θα δώσει την ευκαιρία στους φιλόμουσους να απολαύσουν χορωδίες υψηλού επιπέδου.
Φέτος, ένα μεγάλο τμήμα του διαγωνισμού είναι αφιερωμένο στη Θρησκευτική Μουσική a capella.
Το τμήμα αυτό του Διαγωνισμού θα διεξαχθεί στον Ιερό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Καλαμάτας, με την έγκριση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεσσηνίας Χρυσοστόμου.
Δεκατρείς χορωδίες από πολλές χώρες, στο πλαίσιο διαγωνιστικής διαδικασίας που θα διεξαχθεί σε δύο ημέρες, την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου και την Παρασκευή 11 του μήνα, με ελεύθερη είσοδο, θα αποδώσουν ύμνους σε διάφορες γλώσσες.
Θα συμμετέχουν χορωδίες από Σλοβενία, Ελλάδα, Γερμανία, Σουηδία, Ελβετία, Ινδονησία, Δανία, Ρωσία και Νορβηγία, ενώ θα υπάρξει και Καλαματιανή εκπροσώπηση με 8 χορωδίες.
Εξαιρετικά ενδιαφέροντα είναι και τα υπόλοιπα τμήματα του 3ου Διεθνούς Διαγωνισμού και Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας, που όπως και οι δύο προηγούμενοι, συμβάλλει στην ανάδειξη και προβολή του ελληνικού πολιτισμού και της παράδοσής, καθώς και στην προβολή των επιτευγμάτων άλλων χωρών στον τομέα της χορωδιακής μουσικής, όπως και στην ευγενή άμιλλα μεταξύ των χορωδιών.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button