Τοπικά ΝέαΦιλιατρά

Μεγάλη πρόκληση για το Σύλλογο Φιλοπροόδων Φιλιατρών η υλοποίηση του προγράμματος LEADER

Δελτίο Τύπου

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ LEADER: ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΑΓΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΩΝ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ

Με καινούργια μουσικά όργανα ευελπιστούμε να εξοπλιστεί ο Σύλλογος Φιλοπροόδων Φιλιατρών από την επόμενη σχολική χρονιά. Η προμήθεια των οργάνων θα γίνει μέσω του προγράμματος LEADER. Η σχετική σύμβαση υπογράφηκε την Παρασκευή 5/6/2020 ανάμεσα στην πρόεδρο του Συλλόγου Φιλοπροόδων Παντελάκη Παρασκευή και την Ανώνυμη Εταιρεία «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ – ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ Ο.Τ.Α.» η οποία εκπροσωπήθηκε  από τον Πρόεδρο της Επιτροπής Διαχείρισης Προγράμματος CLLD/LEADER (ΕΔΠ) Νομού Μεσσηνίας, αντιπεριφερειάρχη Στάθη Αναστασόπουλο.

Η υλοποίηση του έργου με τίτλο: «ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΤΗΣ Δ.Ε. ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΟΥ 92ΧΡΟΝΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΩΝ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ» έχει εγκεκριμένο προϋπολογισμό ύψους 58.868,60 € και περιλαμβάνει τρία υποέργα:

ΥΠΟΕΡΓΟ 1: «ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΩΝ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ ΜΕ ΜΟΥΣΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ». Στο υποέργο αυτό θα γίνει προμήθεια 18 πνευστών μουσικών οργάνων, 9 κρουστών και 9 εξαρτημάτων μουσικών οργάνων.

ΥΠΟΕΡΓΟ 2: «ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΩΝ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ ΜΕ ΣΤΟΛΕΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ». Στο υποέργο αυτό θα γίνει προμήθεια 30 στολών για την Φιλαρμονική.

ΥΠΟΕΡΓΟ 3: «ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΩΝ ΜΕ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΦΟΡΕΣΙΕΣ». Στο υποέργο αυτό θα γίνει προμήθεια 30 παραδοσιακών φορεσιών για τα τμήματα του ελληνικού παραδοσιακού χορού δηλαδή 15 γυναικείες παραδοσιακές φορεσιές της περιοχής της Τριφυλίας και 15 ανδρικές φορεσιές φουστανελά (τσολιά).

Το έργο, η προμήθεια δηλαδή όλων των παραπάνω υλικών θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 27.04.2023 σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης που περιλαμβάνεται στη σύμβαση.

Ο Σύλλογος Φιλοπροόδων έχει δικαίωμα να υποβάλλει μέχρι πέντε αιτήματα πληρωμής. Μέσα στον πρώτο χρόνο από την υπογραφή δηλαδή μέχρι τον Απρίλιο του 2021, ο Σύλλογος οφείλει να υποβάλλει τουλάχιστον ένα αίτημα πληρωμής ύψους τουλάχιστον 10%, της Δημόσιας Δαπάνης της πράξης.

Η υλοποίηση του προγράμματος LEADER είναι μια μεγάλη πρόκληση για το Σύλλογο Φιλοπροόδων Φιλιατρών. Ο Σύλλογος δεν θα πάρει χρήματα για να αγοράσει τα όργανα, τις στολές και τις φορεσιές. Πρέπει πρώτα να τα αγοράσει και αφού παρουσιάσει εξοφλημένα πρωτότυπα τιμολόγια και τραπεζικούς λογαριασμούς με κατατεθειμένα τα ποσά στους προμηθευτές, μετά το σχετικό έλεγχο που θα γίνει με τις αυστηρές προδιαγραφές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι πληρωμές των προμηθειών θα γίνονται τμηματικά, με βάση τις πιστοποιήσεις των εργασιών που έχουν εκτελεστεί. Δεν επιτρέπεται καμία παρέκκλιση από την αίτηση στήριξης ούτε η δυνατότητα να χρησιμοποιηθούν τα χρήματα για άλλο σκοπό.

Αυτό σημαίνει ότι τα χρήματα πρέπει πρώτα να εξευρεθούν μέσω κάποιου χορηγού ή άλλου τρόπου για να μπορέσει να υλοποιηθεί το έργο. Με τις οικονομικές συνθήκες όπως έχουν διαμορφωθεί, η υλοποίηση του προγράμματος LEADER αν τελικά καταφέρουμε, όπως πρέπει και επιθυμούμε να πραγματοποιηθεί, θα είναι ένας μεγάλος άθλος για το Σύλλογο Φιλοπροόδων Φιλιατρών.

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button