Δήμος Μεσσήνης

Μεσσήνη: Πρόγραμμα αγιασμού των Υδάτων στον ποταμό Πάμισο

Από τη γέφυρα του ποταμού Παμίσου θα γίνουν τη Δευτέρα 6 Ιανουαρίου, ημέρα εορτασμού των Θεοφανείων, ο αγιασμός των Υδάτων και η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού.

Οι αρχές και οι πιστοί θα συγκεντρωθούν στις 11 π.μ. στη συμβολή των οδών Δημάρχου Στ. Τσούση & Καρατζά. Η πομπή, με τη συμμετοχή της Δημοτικής Φιλαρμονικής, θα φθάσει στη γέφυρα του Παμίσου, στην οποία θα γίνει η τελετή Αγιασμού των Υδάτων.

Ακολουθεί το πρόγραμμα της τελετής Κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού:

 

  ΔΗΜΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ

 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΤΕΛΕΤΗΣ ΚΑΤΑΔΥΣΗΣ

ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ

ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΩΝ ΘΕΟΦΑΝΕΙΩΝ

Την 6η Ιανουαρίου 2020 ημέρα των Θεοφανείων, θα γίνει ο Αγιασμός των Υδάτων από την γέφυρα του ποταμού Παμίσου στη Μεσσήνη.

Για τον σκοπό αυτό προσκαλούνται οι Αρχές της πόλης, οι Οργανώσεις και τα Σωματεία με τα λάβαρά τους καθώς και οι κάτοικοι, αμέσως μετά τη θεία λειτουργία, και ώρα 11:00 το πρωί της 6ης Ιανουαρίου 2020, να συγκεντρωθούν στον χώρο της συμβολής των οδών Δημάρχου Στ. Τσούση & Καρατζά.

Η πομπή, με τη συμμετοχή της Δημοτικής Φιλαρμονικής, θα φθάσει στη γέφυρα του Παμίσου από την οδό Δημάρχου Σταύρου Τσούση.

Το Αστυνομικό Τμήμα Μεσσήνης παρακαλείται να λάβει τα κατάλληλα μέτρα για την τήρηση της τάξης και τη διευθέτηση της κυκλοφορίας τόσο κατά την μετάβαση και την τελετή, όσο και κατά την επιστροφή της πομπής.

Τελετάρχης ορίζεται ο κος Νικόλαος Ρούτσης, πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μεσσήνης.

 

Μεσσήνη 27 Δεκεμβρίου  2019

 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

Το παρόν αποτελεί και ιδιαίτερη πρόσκληση

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button