Τοπικά Νέα

Μπλακάουτ στις μεταβιβάσεις ακινήτων από την αποχή των συμβολαιογράφων

Εξαιρούνται διαθήκες και άλλες απλές συμβολαιογραφικές πράξεις.

Σοβαρά προβλήματα έχουν αρχίσει να δημιουργούνται στην αγορά ακινήτων από την αποχή των συμβολαιογράφων από τα καθήκοντά τους. Πλειστηριασμοί και μεταβιβάσεις ακινήτων έχουν μπει στον πάγο και δεν αναμένεται να επανεκκινήσουν πριν από το τέλος του μήνα στην καλύτερη περίπτωση.

Σε αποχή από τα καθήκοντά τους βρίσκονται από την 1η Ιανουαρίου οι συμβολαιογράφοι και στη Μεσσηνία, ενώ οι μεταβιβάσεις ακινήτων και οι πλειστηριασμοί έχουν παγώσει. Σύμφωνα με την απόφαση που έχει ληφθεί σε έκτακτη γενική συνέλευση του Συλλόγου Συμβολαιογράφων των Εφετείων Ναυπλίου και Καλαμάτας, η αποχή θα διαρκέσει έως τις 26 Ιανουαρίου, ημέρα κατά την οποία έχει προγραμματιστεί η τακτική συνέλευση των συμβολαιογράφων. Ωστόσο, σε περίπτωση που δεν υπάρξει απαρτία, η αποχή θα συνεχιστεί έως τις 8 Φεβρουαρίου, οπότε θα πραγματοποιηθεί νέα έκτακτη γενική συνέλευση.

Οι συμβολαιογράφοι αντιδρούν για τις πρόσφατες ρυθμίσεις που τους μεταβιβάζουν την αρμοδιότητα της ηλεκτρονικής υποβολής των φορολογικών δηλώσεων για τις μεταβιβάσεις ακινήτων, απειλώντας τους με βαριά πρόστιμα.

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button