Τοπικά Νέα

Οι απαλλοτριώσεις για το Φιλιατρά – Γαργαλιάνοι στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου

Για τις απαλλοτριώσεις των οδικών αξόνων Φιλιατρά-Γαργαλιάνοι και Μεσσήνη-Εύα-Λάμπαινα, αναμένεται να αποφασίσει σήμερα το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου.

Πιο συγκεκριμένα, στην συνεδρίαση η οποία είναι προγραμματισμένη για σήμερα Τρίτη, στις 11 το πρωί, με τηλεδιάσκεψη, τα θέματα που αφορούν την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας είναι τα εξής:

– Κήρυξη αναγκαστικής απαλλοτρίωσης ακινήτων, συνολικής έκτασης 387.231,50 τ.μ. που απαιτούνται για την κατασκευή του έργου: «Βελτίωση της Εθνικής Οδού Κυπαρισσία – Φιλιατρά – Πύλος – Μεθώνη, Τμήμα Φιλιατρά – Γαργαλιάνοι / Οδοφωτισμός ισόπεδων κόμβων τμημάτων Φιλιατρά – Γαργαλιάνοι και Γαργαλιάνοι – Ρωμανός» στην Κτηματική Περιφέρεια του Δήμου Τριφυλίας Π.Ε. Μεσσηνίας.

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ευστάθιος Αναστασόπουλος

– Κήρυξη αναγκαστικής απαλλοτρίωσης ακινήτων, συνολικής έκτασης 81.367,97 τ.μ. που απαιτούνται για την κατασκευή του έργου: «Βελτίωση της 7ης Επαρχιακής Οδού Μεσσηνίας (Τμήματα Μεσσήνη – Εύα και Εύα – Λάμπαινα)» στο Δήμο Μεσσήνης της Π.Ε. Μεσσηνίας.

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ευστάθιος Αναστασόπουλος

– Έγκριση 24ης τροποποίησης κατανομής πιστώσεων του ενταγμένου έργου στο ΠΔΕ – ΣΑΕΠ526, «ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΑΠΟ ΑΝΩΤΕΡΑ ΒΙΑ ΣΤΗΝ Π.Ε. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ» με κωδικό 2014ΕΠ52600007.

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ευστάθιος Αναστασόπουλος

– Έγκριση 6ης τροποποίησης κατανομής πιστώσεων του ενταγμένου έργου στο ΠΔΕ – ΣΑΕΠ826, “ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΗΜΙΩΝ ΤΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΡΕΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΗΜΜΥΡΑ ΤΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΤΟΥ 2016 ΣΤΗΝ Π.Ε. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ” με κωδικό 2017ΕΠ82600002, ένταξη νέων υποέργων

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ευστάθιος Αναστασόπουλος

Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ και του ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ για το εφαρμοσμένο ερευνητικό έργο με τίτλο «Έρευνα Μείωσης Γεωπεριβαλλοντικών Κινδύνων στην περιοχή του Πολυλίμνιου Μεσσήνης».

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ανδρέας Τσουκαλάς

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button