Κόσμος

Οι πιο δυνατές φωτογραφίες της εβδομάδας

Χρώματα, πάθος, δάκρυα, προσπάθεια, επιβίωση, χαρά, πόνος.

Αν μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις τότε σίγουρα δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες.

Στις παρακάτω εικόνες συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Δείτε πως κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του Associated Press τα γεγονότα που συνέβησαν στον κόσμο τις τελευταίες επτά ημέρες.

Κόρδοβα, Ισπανία. Οι ισπανοί κουκουλοφόροι

spwo4

Μέλος της αδελφότητας El Resucitado που κάθε χρόνο φορούν τις περίεργες στολές τους και βγαίνουν στους δρόμους, γιόρτασε τη Μεγάλη Εβδομάδα των Καθολικών με κατάνυξη και λιτανείες.

Ουάσινγκτον, ΗΠΑ. Πανσέληνος πίσω από το Μνημείο του Λίνκολν

spwo3

Η πανσέληνος υψώνεται πίσω από το Μνημείο του Αβραάμ Λίνκολν, καθώς πολίτες και τουρίστες στέκονται στη σειρά για να δουν τον ήλιο να δύει από την άλλη πλευρά του κτιρίου.

Νέα Υόρκη, ΗΠΑ. Βαρυχειμωνιά μέσα στην Άνοιξη

spwo5

Ο Rayford Allen, που δουλεύει για την ομάδα των Tampa Bay Rays της Φλόριντα, εντυπωσιασμένος από το χιόνι που έχει καλύψει το στάδιο των Γιάνκις στη Νέα Υόρκη, τραβά φωτογραφίες και απαθανατίζει τη στιγμή, πριν το μεγάλο ντέρμπι μεταξύ των δύο ομάδων. Ωστόσο, το παιχνίδι αναβλήθηκε για την ερχόμενη Τρίτη λόγω του καιρού.

Εσαουίρα, Μαρόκο. Κατσίκια-ακροβάτες

spwo9

Κατσίκες σκαρφαλώνουν και «συνωστίζονται» πάνω στα δέντρα Αργκάν (ή Μαροκινό σιδηρόξυλο). Καθώς φύεται σχεδόν αποκλειστικά στο Μαρόκο, η αργκάνια είναι πια προστατευόμενο είδος, καθώς απειλείται κι αυτή από την ανθρώπινη δράση. Το φυτό παράγει έναν ετήσιο και νοστιμότατο καρπό, κι αυτός είναι φυσικά ο λόγος που μαγνητίζει τις κατσίκες της περιοχής.

Παμπάνγκα, Φιλιππίνες. Ένα από τα πιο «παραστατικά» έθιμα του Πάσχα

spwo1

Ένα από τα πιο «παραστατικά» έθιμα του Πάσχα είναι εκείνο των ρωμαιοκαθολικών στις Φιλιππίνες. Πιστοί καρφώνονται πάνω στο σταυρό για να δείξουν την πίστη τους. Στην εικόνα, ο Ruben Enaje σφαδάζει από τους πόνους, κατά τη διάρκεια μιας αναπαράστασης των παθών του Ιησού Χριστού.

Ουάσινγκτον, ΗΠΑ. Στα ροζ η αμερικανική πρωτεύουσα

spwo10

Άνθισαν οι κερασιές στην Ουάσινγκτον με την ιστορία που ξεκινά το 1912. Μοναδικές εικόνες γεμίζουν την πόλη και τουρίστες σπεύδουν να φωτογραφηθούν.

Αντίγκουα, Γουατεμάλα. Αναπαράσταση της Σταύρωσης

spwo2

Γουατεμαλέζοι ντυμένοι ως Ρωμαίοι στρατιώτες λαμβάνουν μέρος στην αναπαράσταση της Σταύρωσης του Ιησού στην Αντίγκουα της Γουατεμάλας. Η Αντίγκουα μετατρέπεται κάθε χρόνο σε Ιερουσαλήμ.

Παρίσι, Γαλλία. Επιβάτες σε απόγνωση

spwo6

Οι σιδηροδρομικοί στη Γαλλία δίνουν τον τόνο μιας μακράς απεργίας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το σχέδιο μεταρρύθμισης της κυβέρνησης Μακρόν. Επιβάτες σε απόγνωση προσπάθησαν να ανέβουν σε ένα από τα ελάχιστα τρένα με αποτέλεσμα να επικρατεί πανικός, ενώ άλλοι πηδούσαν στις ράγες για να μεταφερθούν από τη μία πλατφόρμα στην άλλη και να αποφύγουν τον συνωστισμό.

Μανταλέι, Μιανμάρ. Η καθημερινότητα στην Ανατολή

spwo7

Η ξύλινη γέφυρα του U Bein, που ενώνει τις όχθες της λίμνης Taung Tha Man, αποτελεί το κεντρικό σημείο αναφοράς της κοινωνικής ζωής των ντόπιων. Ένας μοναχός διασχίζει τον δρόμο κοντά στη γέφυρα, παιδιά στέκονται και παίζουν στα απέραντα πράσινα της «παρθένας» τουριστικά χώρας και χαρίζουν ένα μοναδικό στιγμιότυπο.

Λωρίδα της Γάζας. Φόβοι για νέες αιματηρές συγκρούσεις

spwo8

Ένας Παλαιστίνιος πετάει πέτρες στα ισραηλινά στρατεύματα κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας στα σύνορα της Γάζας με το Ισραήλ. Την ίδια στιγμή, με την πιο «σκληρή αντίδραση» προειδοποίησε ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Αβίγκντορ Λίμπερμαν εάν ο ισραηλινός στρατός «προκληθεί», ενόψει της νέας διαδήλωσης στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button