ΑγροτικάΓαργαλιάνοιΤοπικά Νέα

Ο Αγροτικός Σύλλογος Γαργαλιάνων για τις “εξευτελιστικές” τιμές του ελαιόλαδου

Με χθεσινή ανακοίνωσή του ο Αγροτικός Σύλλογος Γαργαλιάνων κάνει αναφορά – καταγγελία για το ζήτημα της τιμής του ελαιόλαδου και τις συνέπειες της χαμηλής τιμής, ζητώντας την ύπαρξη τιμής ασφαλείας.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

O Aγροτικος Συλλογος Γαργαλιανων , ακουγωντας την αγωνια χιλιαδων συναδελφων αγροτων για τα πολλαπλα προβληματα του χωρου μας , θελει να κανει αναφορα – καταγγελια για το εξαιρετικα κρισιμο ζητημα της εξευτελιστικης τιμης του ελαιολαδου
που θα προκαλεσει καταρρευση της αγροελαιοκομικης παραγωγης και οι συνεπειες αυτης θα καταστησουν το χωρο της ελαιοκομικης παραγωγης ακρως απαγορευτικο για οσους ενδιαφερονται ν’ απασχοληθουν ως αγροτες -παραγωγοι , εργατες και γενικως να συμπληρωσουν το προσωπικο – οικογενειακο τους εισοδημα.
Η φετινη παραγωγη που χαρακτηριζεται απο τους ειδικους επιστημονες του χωρου του ελαιολαδου ως εξαιρετικη – σε θεμα ποιοτητας – επειδη ευνοηθηκε απο τις τις κλιματολογικες συνθηκες , την απουσια Δακου και την μη επιβαρυνση απο ψεκασμους – περαν των προβλεπομενων- δεν ειναι δυνατον το ελαιολαδο να πωληθει απο τους παραγωγους στους εμπορους για “ενα κομματι ψωμι” .
Σε μια περιοδο οπου η ελαιοσυγκομιδη ειναι σχεδον σε πληρη εξελιξη και τα προβληματα των αγροτων παραμενουν αλυτα οπως υψηλο εργατικο κοστος , μη επιλυση του ζητηματος των Εργοσημων , δυσβασταχτο ασφαλιστικο που ισοδυναμει με δευτερο φορολογικο , ο Aγροτικος Συλλογος Γαργαλιανων εκφραζοντας τις ανησυχιες των Αγροτων και οχι μονο γιατι η ευρυτερη περιοχη της Τριφυλλιας στηριζεται σε ποσοστο ανω του 80% στο ελαιολαδο διερωταται προς τους αρμοδιους :” πως μ’ αυτην την ιδιαιτερα χαμηλη τιμη ελαιολαδου ο μικρομεσσαιος αγροτης θα μπορεσει να επιβιωσει αυτος και η οικογενεια του , ν’ ανταποκριθει στην διαδικασια παραγωγης ελαιολαδου & φυσικα ν’ ανταποκριθει στις πασης φυσεως υποχρεωσεις ατομικες , οικογενειακες , φορολογικες ”
Ολοκληρωνοντας , θελουμε να επισημανουμε οτι η επιβιωση του αγροτη ειναι καθοριστικη για την συνεχιση της επιβιωσης μιας σειρας προ’ι’οντων – αγαθων & υπηρεσιων και καλουμε να τους εμπλεκομενους φορεις να παρεμβουν στο κρισιμο ζητημα με την υπαρξη τιμης – ασφαλειας και οι ελεγκτικοι μηχανισμοι ν’ επεμβουν στην κερδοσκοπια που γινεται απο πλευρας μεγαλεμπορων του ελαιολαδου.

Σχετικά Άρθρα

2 Σχόλια

  1. Καλημέρα Ελλάδα! Δεν μπορώ να καταλάβω τι σας δίνουν και πίνετε (ίσως το ρίχνουν στο νερό, δεν εξηγείτε αλλιώς) και δεν καταλαβαίνετε ότι υπάρχει σχέδιο αφανισμου της παραγωγής όλων των προϊόντων που καλλιεργειται και της εξαθλίωσης των Ελλήνων! Με ευχολόγια δεν λύνονται τα προβλήματα, ο εχθρός είναι παρών και δεν θα αφήσει τίποτε όρθιο όσο εσείς κοιμάστε τον ύπνο του δικαίου, ΞΥΠΝΉΣΤΕ ΠΡΙΝ ΕΊΝΑΙ ΠΟΛΎ ΑΡΓΆ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button