ΓαργαλιάνοιΠολιτιστικά - ΕκδηλώσειςΤοπικά Νέα

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γαργαλιάνων συμμετείχε σε φεστιβάλ παραδοσιακών χορών στην Πορταριά

Με πρωτοβουλία του Αθλητικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου «Ορμίνιο» Πορταριάς, πραγματοποιήθηκε στις 22 Ιουνίου στην Πορταριά, η πολιτιστική εκδήλωσης «20ό Παιδικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών-Παιδικά Χοροπατήματα στα Μονοπάτια των Κενταύρων».

Παιδικές παρουσίες από εννέα χορευτικές ομάδες, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ντυμένες με τις φορεσιές των προγόνων μας, θα συναντηθούν και φέτος στο πέτρινο θεατράκι της Πορταριάς ταξιδεύοντας κατοίκους και επισκέπτες του Φεστιβάλ, στο χώρο και το χρόνο μέσα από μια εκδήλωση που σαφώς προάγει τον πολιτισμό και την παράδοση συμβάλλοντας ουσιαστικά στην ανάπτυξη και την πρόοδο της περιοχής.

Σε ανακοίνωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Γαργαλιάνων αναφέρονται τα εξής:

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γαργαλιάνων έπειτα απο πρόσκληση του πολτ. Συλλόγου ΟΡΜΙΝΙΟΥ Πορταριάς εκπροσώπησε το Δήμο Τριφυλίας στο φεστιβάλ παιδικών ομάδων παραδοσιακού χορού το οποίο έγινε στην ΠΟΡΤΑΡΙΑ 22-23/6.  Εκεί οι μικροίχορευτές του Πολ. Συλλόγου Γαργαλιάνων παρουσίασαν με πολύ επιτυχία χορούς από τη Μεσσηνία.

Την επόμενη μέρα παρακολούθησαν σεμινάριο παραδοσιακών χορών του Πηλίου με ντόπιο δάσκαλο.
Σε αυτή την ομάδα του ΠΣΓ αξίζουν συγχαρητήρια για την πολύ ωραία εμφάνιση. Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν και στη δασκάλα τους για την προετοιμασία όχι μόνο της παραπάνω εμφάνισης αλλά για την αγάπη του παραδοσιακού χορού που έχει μεταδώσει στους μικρούς αυτού χορευτές ., κ. ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ.
Τα παιδιά μας απέκτησαν μια εξαιρετική εμπειρία γεμάτη με ακούσματα, χρώματα και αρώματα της πατρίδας μας μέσω της παράδοσης αφού στο φεστιβάλ αυτό συμμετείχαν και 10 ακόμη ομάδες μικρών χορευτών από όλη την Ελλάδα.

Επίσης το Δ.Σ του Π Σ. Γ ευχαριστεί θερμά την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου ΤΡΙΦΥΛΊΑΣ τον πρόεδρό της κ. Μπουγά και την γραμματέα .κ. ΣΤΥΛΙΑΝΟΎ για την ευγενική υποστήριξη της επιχείρησης στην δράση αυτή του συλλόγου μας.

Η πρόεδρος
ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ ΚΑΛΚΑΒΟΥΡΑ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button