Τοπικά Νέα

Σε εκδήλωση μνήμης στην Έδεσσα για τον Τέλλο Αγρα ο Δήμαρχος Τριφυλίας (εικόνες)

Εκδήλωση μνήμης πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή, 14 Ιουνίου 2020, στις 6 το απόγευμα, στο μνημείο που βρίσκεται λίγο έξω από το χωριό Καρυδιά Πέλλας για την επέτειο του απαγχονισμού των Μακεδονομάχων Εθνομαρτύρων Άγρα και Μίγκα, όπου παραβρέθηκε και ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Γιώργος Λεβεντάκης.

Συγκεκριμένα, χθες το απόγευμα στο Μνημείο θυσίας των δύο ηρώων τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση με την παρουσία του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Έδέσσης κ. Ιωήλ, στο Εκκλησάκι των Νεομαρτύρων και λόγω της πανδημίας και των μέτρων παρευρέθηκε λίγος κόσμος και επίσημοι.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο Υφυπουργός Εσωτερικών Μακεδονίας-Θράκης Θεόδωρος Γ. Καράογλου ο οποίος σε μια σύντομη ομιλία του αναφέρθηκε στον Μακεδονικό αγώνα των δύο ηρώων.

Μετά την επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο όλοι οι παρευρισκόμενοι επισκεφθήκαν και ξεναγήθηκαν στο μουσείο που βρίσκεται στην πλατεία του χωριού της Καρυδιάς Πέλλας, ενώ ο τοπικός πολιτιστικός Σύλλογος πρόσφερε εδέσματα.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης ο Δήμαρχος  Έδεσσας κ. Δημήτρης Γιάννου, ο Αντιπερειάρχης Πέλλας, Βουλευτές, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, εκπρόσωποι Συλλόγων και Οργανώσεων και αρκετός κόσμος.

Σε ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Λεβεντάκης σημειώνει:

Με ιδιαίτερη συγκίνηση, παραβρέθηκα χθες Κυριακή, 14 Ιουνίου 2020, εκπροσωπώντας το Δήμο Τριφυλίας, στις εκδηλώσεις μνήμης για την επέτειο του απαγχονισμού των Μακεδονομάχων Εθνομαρτύρων Καπετάν Τέλλου Άγρα (Σαράντου Αγαπηνού) και Μίγκα στην Τοπική Κοινότητα Καρυδιάς, του Δήμου Έδεσσας.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν,
με κάθε σεβασμό και λαμπρότητα, στο Μνημείο θυσίας των δύο ηρώων και τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση, στο γραφικό Εκκλησάκι των Νεομαρτύρων.

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά και από καρδιάς, το δήμαρχο Έδεσσας, κ. Δημήτρη Γιάννου, για την υπέροχη φιλοξενία, καθώς επίσης και για την την ξενάγηση, που μας προσέφερε, στην όμορφη πόλη της Έδεσσας, στην οποία έχει αφήσει το αποτύπωμά που, τόσα χρόνια, από τη θέση του δημάρχου.

Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πρόεδρο της Τ.Κ. Καρυδιάς και το Τοπικό Συμβούλιο, όπως επίσης τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καρυδιάς “Άγρας – Μίγκας” και τα μέλη του, για την ξεχωριστή περιποίηση που μας προσέφεραν και την ξενάγησή μας στο μουσείο, που βρίσκεται στην πλατεία του χωριού.

Ο Δήμαρχος Τριφυλίας
ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ι. ΛΕΒΕΝΤΑΚΗΣ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button