Κόσμος

Σε ποια χώρα ή αλλάζεις φύλο ή πεθαίνεις;

10 Ιανουαρίου 2019, στη κεντρική πλατεία πόλης Καζερούν, στο Ιράν, ένας άνδρας 31 ετών κρεμάστηκε, παρουσία εκατοντάδων θεατών, με την κατηγορία της ομοφυλοφιλίας.

Μάλιστα η εκτέλεση μεταδόθηκε και από το κρατικό κανάλι, σε ζωντανή σύνδεση. Ο 31χρονος είχε κατηγορηθεί βάσει μαρτυριών, ότι προσπάθησε να ασελγήσει σε 15χρονους, συνελήφθη, δικάστηκε με συνοπτικές διαδικασίες, και εκτελέστηκε επιδεικτικά από το ιρανικό καθεστώς.

Το Ιράν έχει δεσμευθεί να σταματήσει τις εκτελέσεις που γίνονται δημόσια, με τους αριθμούς όμως να παραμένουν ίδιοι, όπως αναφέρουν ιρανοί ακτιβιστές.

Το Ιράν τιμωρεί την ομοφυλοφιλία με φυλάκιση, και μάλιστα θεωρεί την σeξουαλική συνεύρεση δύο ομόφυλων βιασμό, για αυτό και η ποινή είναι ο θάνατος. Από το 1980 εώς σήμερα έχουν εκτελεστεί 6.000 άτομα με αυτή τη κατηγορία.

Ενώ μόνο το 2018 συνελήφθησαν 4.000 άτομα, με τις δίκες να εκκρεμούν.

Σε αυτή τη χώρα λοιπόν συμβαίνει το εξής παράδοξο. Μπορεί η ομοφυλοφιλία να είναι θανάσιμο αμάρτημα, αλλά η αλλαγή φύλου επιδοτείται από το κράτος. Το Κοράνι δεν απαγορεύει πουθενά την αλλαγή φύλου, και έτσι αυτή τη στιγμή το Ιράν είναι η χώρα με τη μεγαλύτερη αύξηση σε ποσοστά επεμβάσεων για αλλαγή φύλου.

Όπως επισημαίνουν κάτοικοι του Ιράν, είναι η μοναδική λύση για να ζήσουν χωρίς το φόβο της κρεμάλας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button