Κόσμος

Σοκ στο Χονγκ Κονγκ: Αστυνομικός πυροβολεί εν ψυχρώ διαδηλωτή (vid)

Διαδηλωτής στο Χονγκ Κονγκ κατέγραψε τη στιγμή που αστυνομικός βγάζει όπλο και πυροβολεί εξ επαφής έναν νεαρό που συμμετέχει στα άγρια επεισόδια, έχοντας καλύψει με μαντήλι το πρόσωπό του.

Όπως φαίνεται στο βίντεο ο αστυνομικός έχει κάνει κεφαλοκλείδωμα σε άλλον διαδηλωτή, ο νεαρός κινείται προς το μέρος της συμπλοκής και ο αστυνομικός τον στοχεύει με το όπλο και τον πυροβολεί.

Την ενέργεια του αστυνομικού κατέγραψε κάμερα, ενώ το βίντεο έκανε τον γύρο του κόσμου μέσω του διαδικτύου.

Σε κρίσιμη κατάσταση ο διαδηλωτής

Ο διαδηλωτής ο οποίος τραυματίστηκε από πυρά αστυνομικού διακομίστηκε και εισήχθη σε νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, ανέφερε εκπρόσωπος των υγειονομικών αρχών του Χονγκ Κονγκ στο Γερμανικό Πρακτορείο.

Βίντεο που κυκλοφορεί σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης εικονίζει αστυνομικό που κάνει σύλληψη και όταν άλλος διαδηλωτής τον πλησιάζει βγάζει όπλο και τον πυροβολεί στο στήθος από μικρή απόσταση. Ο διαδηλωτής, που αρχικά μοιάζει να μην έπαθε κάτι, κατόπιν καταρρέει.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο Hong Kong Free Press, ο διαδηλωτής δεν αντιδρούσε όταν έφθασαν τραυματιοφορείς να τον παραλάβουν στη συνοικία Σάι Γουάν Χο. Οι δύο διαδηλωτές, αυτός που συνελήφθη και αυτός που τραυματίστηκε, παραλήφθηκαν από ασθενοφόρο.

Εκπρόσωπος των υγειονομικών αρχών του Χονγκ Κονγκ είπε ότι ήταν ενήμερος μόνο για έναν διαδηλωτή με τραύματα από σφαίρες σήμερα το πρωί ως τις 10:00 [τοπική ώρα· 04:00 ώρα Ελλάδας].

Την πληροφορία ότι υπάρχει διαδηλωτής που έχει τραυματιστεί από πυρά και βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση μετέδωσε και το τηλεοπτικό δίκτυο Cable TV.

Σε μεγάλο μέρος της αυτόνομης περιοχής της Κίνας επικρατούσε νωρίτερα σήμερα το πρωί, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, χαοτική κατάσταση, εν μέσω των αντικυβερνητικών κινητοποιήσεων που συνεχίζονται επί έξι μήνες.

Χθες Κυριακή η αστυνομία έκανε εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων για να διαλύσει διαδηλωτές που απέκλεισαν δρόμους και προκάλεσαν φθορές ιδίως σε εμπορικά κέντρα στον σημαντικότερο χρηματοοικονομικό κόμβο της Ασίας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button