Τοπικά Νέα

ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας: “Η απαξίωση της Δημόσιας Υγείας στο νομό μας, δυστυχώς, συνεχίζεται…”

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη υγειονομική περίοδο, κατά την οποία τα κρούσματα κορονοϊού παρουσιάζουν ανησυχητική ανοδική τάση, η κυβέρνηση ταλαντεύεται μεταξύ αδράνειας και αδιαφορίας, απαξιώνοντας συστηματικά το Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ).

Είναι χαρακτηριστικές οι νέες καταγγελίες, που είδαν το φως της δημοσιότητας στο νομό Μεσσηνίας, σχετικά με την συνεχιζόμενη υποστελέχωση σε όλες τις βαθμίδες της Δημόσιας Υγείας, με αποκορύφωμα την απουσία εφημερίας παθολόγου -εν μέσω πανδημίας- στο νοσοκομείο Καλαμάτας!

Όπως καταγγέλλει το Σωματείο Ειδικευμένων Ιατρών Νομού Μεσσηνίας, στις 30 Ιουλίου δεν υπήρχε παθολόγος για να εφημερεύσει, εξαιτίας «της επικίνδυνης υποστελέχωσης της παθολογικής κλινικής», ενώ «οι ιατροί στις περισσότερες κλινικές του Νοσοκομείου υπερβαίνουν κατά πολύ τα όρια τους προκειμένου να καλύψουν τις εφημερίες». Επιπλέον «καθώς η υποστελέχωση αντί να διορθώνεται γίνεται ακόμα πιο σοβαρή… είναι σίγουρο πως στο μέλλον θα προκύπτει, όλο και πιο συχνά, η μη κάλυψη των εφημεριών»!

Την ίδια στιγμή, ο Σύλλογος Επιστημονικού και Υγειονομικού Προσωπικού Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Πελοποννήσου καταγγέλλει ότι η 6η ΥΠΕ (Υγειονομική Περιφέρεια στην οποία ανήκει και η Μεσσηνία) «αντί να φροντίσει να στελεχώσει τα νοσοκομεία με ιατρικό προσωπικό, προβαίνοντας στις απαραίτητες προκηρύξεις μόνιμων θέσεων, επιλέγει να αποδιαρθρώσει ολοκληρωτικά τα ήδη υποστελεχωμένα Κέντρα Υγείας»! Η υποστελέχωση των νοσοκομείων – γιατί κάτι ανάλογο γίνεται σε όλη την Ελλάδα – προφανώς θα ήταν ακόμα πιο τραγική εάν το Υπουργείο Υγείας δεν «έκλεβε» γιατρούς από τη πρωτοβάθμια δημόσια υγεία, προκειμένου να ωραιοποιήσει την εικόνα!

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη οφείλει να συνειδητοποιήσει πως η κρίση επιβάλλει τη λήψη άμεσων μέτρων για τη διασφάλιση υψηλού επιπέδου παροχής υπηρεσιών υγείας, σε ένα ΕΣΥ ισχυρό, αποκλειστικά δημοσίου χαρακτήρα, χωρίς δούρειους ίππους με μορφή ΣΔΙΤ, προσβάσιμου σε όλους.

Η Επιτροπή Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας, για μια ακόμη φορά επισημαίνει πως επιβάλλεται:

-Να προσληφθούν άμεσα γιατροί και λοιπό προσωπικό με σύμβαση επικουρικού χαρακτήρα, για να καλύψουν τις ανάγκες όλων των δομών δημόσιας υγείας και στο νομό μας

-Να προχωρήσουν οι μόνιμες προσλήψεις που έχουν δρομολογηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση

-Να προγραμματιστούν μόνιμες προσλήψεις για όλο το προσωπικό σε βάθος τετραετίας

-Να ενισχυθούν οι διευθύνσεις υγείας των περιφερειών με γιατρούς Δημόσιας Υγείας – Κοινωνικής Ιατρικής, αλλά και με επόπτες δημόσιας υγείας.

 

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button