Τοπικά Νέα

Το Δ.Σ. Τριφυλίας έδωσε το “οκ” για την στέγαση εποχικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου στο Σιδηρόκαστρο

Με ομόφωνη απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας παραχωρεί δημοτικό χώρου για τη στέγαση του εποχικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου στην Τοπική Κοινότητα Σιδηροκάστρου.

Πιο συγκεκριμένα, στην εισήγησή του ο δήμαρχος κ. Γιώργος Λεβεντάκης τόνισε ότι πρόκειται να ιδρυθεί εποχικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο, το οποίο θα λειτουργήσει κατά την επερχόμενη αντιπυρική περίοδο στην περιοχή γεωγραφικής αρμοδιότητας του Δήμου Τριφυλίας και πιο συγκεκριμένα στην Τ.Κ. Σιδηροκάστρου. Ο Δήμος Τριφυλίας εξασφάλισε ως χώρο στέγασης το δημοτικό ακίνητο της Τ.Κ. Σιδηροκάστρου, το οποίο στο παρελθόν
αποτελούσε ξενώνα φιλοξενίας. Λαμβάνοντας υπόψη την ανάγκη φύλαξης και προστασίας των ορεινών δασικών περιοχών της ΔΕ Αυλώνος από τυχόν εκδήλωση πυρκαγιάς, ο Δήμος Τριφυλίας πρότεινε την παραχώρηση του προαναφερθέντος δημοτικού ακινήτου στην Τ.Κ. Σιδηροκάστρου για τη στέγαση των υπαλλήλων του Κλιμακίου καθώς και του δασικού περιπολικού της υπηρεσίας, μέχρι τη λήξη της αντιπυρικής περιόδου στις 31 Οκτωβρίου 2020.

Να σημειώσουμε ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι Δημήτρης Δριμής και Γιάννης Παρασκευόπουλος κατέθεσαν ότι ψηφίζουν υπέρ της παραχώρησης ακινήτου για τη στέγαση του Κλιμακίου στο Σιδηρόκαστρ, ζητώντας τη
λειτουργία Πυροσβεστικού Κλιμακίου και στην Κοινότητα Αετού.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button