Τοπικά Νέα

Τριφυλία: Ο Δημήτρης Δριμής στο πλευρό των εργαζομένων του προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι”

“ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ”

ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΙΟ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

Έχουμε πολλές φορές αναφερθεί στην ανάγκη ενίσχυσης με προσωπικό των κοινωνικών δομών και κυρίως του προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι”, ώστε να επεκταθεί και να αγκαλιάσει και άλλους συμπολίτες και συμπολίτισσες, που έχουν ανάγκη.

Στο δήμο Τριφυλίας λειτουργεί το διαδημοτικό πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι” των τ. δήμων Αετού  και Αυλώνος με 5 εργαζόμενους και το πρόγραμμα του τ. δήμου Γαργαλιάνων με 3 εργαζόμενους. Το πρόγραμμα“Βοήθεια στο Σπίτι” των τ. δήμων Αετού  και Αυλώνος, που ξεκινήσαμε το 2004 με έδρα το Κοπανάκι, εξυπηρετεί πλέον και τη δημοτική ενότητα Κυπαρισσίας.

Το “Βοήθεια στο Σπίτι” έχει καταξιωθεί ως θεσμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Προσφέρει κατ` οίκον υπηρεσίες συμβουλευτικής και συναισθηματικής στήριξης, Ιατρικής Νοσηλευτικής και Οικιακής Φροντίδας, διεκπεραίωσης μικροαγορών και πληρωμής λογαριασμών, μεταφοράς και συνοδείας σε υπηρεσίες κ.α. σε ευπαθείς ομάδες συνδημοτών μας και συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους. Γνωρίζω την προσδοκία αλλά και τη χαρά των ωφελούμενων του προγράμματος, κάθε φορά που τους επισκέπτονται οι εργαζόμενοι και «σπάνε» τη μοναξιά τους.

Οι εργαζόμενοι του προγράμματος, με διαρκείς συμβάσεις αντί για μόνιμες εργασιακές σχέσεις, χωρίς οδηγίες και κατάλληλο εξοπλισμό με είδη ατομικής προστασίας, βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού προσφέροντας σημαντικές υπηρεσίες σε ευάλωτες ομάδες συμπολιτών μας.

Με ανακοίνωση, 02/4/2020, του Πανελλήνιου Συντονιστικού τους Φορέα διεκδικούν:

«• Έκδοση της προκήρυξης για τα «Βοήθεια στο σπίτι» ΑΜΕΣΑ. • Καταβολή δώρου Πάσχα 50% του μισθού, όπως σε όλους τους/τις εργαζόμενους/ες στην Υγεία και στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και πρόνοιας (Υπάλληλοί ΥΠΕ, Κέντρων Υγείας, κ.α.). • Ευελιξία στην παροχή βοηθείας στις ευπαθείς ομάδες, ώστε να διασφαλίζεται η υγεία των εργαζομένων και ωφελουμένων καθώς και η αξιοπρέπεια αμφοτέρων. Επιβολή στους ΟΤΑ τήρησης της κείμενης νομοθεσίας και των εγκυκλίων του Υπουργείου Εσωτερικών για τα μέτρα προστασίας στους χώρους εργασίας για την αποφυγή της διασποράς του COVID-19. • Να πάρουν θέση οι ΟΤΑ και το Υπουργείο Εσωτερικών τόσο για τα «Βοήθεια στο Σπίτι», όσο και για την κοινωνική πολιτική για τις ευπαθείς ομάδες μετά την πανδημία. • Γραμμή στήριξης και καταγγελιών αυθαιρεσίας των ΟΤΑ».

Τα αιτήματά τους είναι δίκαια και πρέπει να ικανοποιηθούν.

Η Κυβέρνηση, η ΚΕΔΕ αλλά και κάθε δήμος ξεχωριστά οφείλουν να  αναλάβουν τις ευθύνες τους.

                             Κυριακή, 05 Απριλίου 2020

Δημήτρης Α. Δριμής,

Δημοτικός σύμβουλος Τριφυλίας,
επικεφαλής της “Ανεξάρτητης Δημοτικής Συνεργασίας”

 

https://vssattikis.blogspot.com/2020/04/blog-post.html

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button