Δήμος ΚαλαμάταςΤοπικά Νέα

Υποδοχή Τιμίας Χειρός Αγ. Ιωάννου Χρυσοστόμου και πρόγραμμα ονομαστηρίων Μητροπολίτου Μεσσηνίας

Την ερχόμενη Tετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019, εορτή του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, εορτάζει τα ονομαστήριά του ο Σεβ. Μητρο­πο­λίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος.

Αύριο Τρίτη και ώρα 7 μ.μ., παραμονή της Εορτής, η Καλα­μάτα θα υποδεχθεί την άφθαρτη αριστερά Τιμία Χείρα του Αγίου Ιωάν­νου του Χρυσοστόμου, έξωθεν του πανηγυρίζοντος ομωνύμου Ιερού Ναού της πόλης, εκ της Ιεράς Μονής Αγίων Πάντων Βαρλαάμ Μετεώρων.

Το χαρι­τό­βρυτο Λείψανο θα μεταφέρει ο μεσσήνιος Σεβ. Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ.  Θεόκλητος, προς ευλογίαν του Χριστεπωνύμου Πληρώματος, αλλά και προς τιμήν του εορτάζοντος Μητροπολίτη Μεσ­ση­νίας. Θα ακολουθήσει η τέλεση Πολυαρχιερατικού Εσπε­ρι­νού.

Την Τετάρτη το πρωί το Ιερό Λείψανο θα μεταφερθεί στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Υπαπαντής του Χριστού, και θα ακολου­θήσει η τέλεση πολυαρχιερατικής θείας Λει­τουρ­γίας. Μετά το πέρας αυτής η Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας θα απονείμει τις υποτροφίες του ακαδημαϊκού έτους 2019-2020, στους δικαιούχους απόρους μεσσήνιους φοιτητές.

Στη συνέχεια, ο εορτάζων Μητροπολίτης Μεσσηνίας θα μεταβεί στο Μητροπολιτικό Μέγαρο, όπου θα δεχθεί τις ευχές Αρχών, Κλήρου καί Λαού, έως τις 1 μ.μ. Το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος θα δεχθεί ευχές από τις 6 έως τις 8.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button