ΑγροτικάΤοπικά ΝέαΦιλιατρά

Φιλιατρά: Ξεκίνησε το πρόγραμμα κατάρτισης στις Έξυπνες Τεχνολογίες Γεωργικής Παραγωγής [βίντεο]

Το πρόγραμμα υλοποιείται μέσω αποκλειστικής δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος

Ξεκίνησε το μεσημέρι της Παρασκευής 26 Ιουνίου 2020 στο Φουρναράκειο Πνευματικό Κέντρο Φιλιατρών, στο πλαίσιο του προγράμματος «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά», το δωρεάν πρόγραμμα κατάρτισης στις Έξυπνες Τεχνολογίες Γεωργικής Παραγωγής από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών σε συνεργασία με την ΔΑΟΚ Τριφυλίας.

Το πρωτοποριακό πρόγραμμα «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά», είναι μια πρωτοβουλία ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας των νέων στον αγροδιατροφικό τομέα, της οποίας ηγείται το Πανεπιστήμιο Rutgers των ΗΠΑ σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και την Αμερικανική Γεωργική Σχολή. Το πρόγραμμα θα διαρκέσει 15 περίπου ημέρες, θα είναι διάρκειας 80 ωρών (40 ώρες θεωρία και 40 ώρες πρακτική) και απευθύνεται σε νέους και νέες που ασχολούνται ήδη ή πρόκειται να ασχοληθούν με την εφαρμογή συστημάτων και τεχνολογιών γεωργίας ακριβείας. Η θεωρία και η πρακτική θα διενεργείται στα Φιλιατρά για τα υδροπονικά συστήματα και στην Κυπαρισσία για τη γεωργία ακριβείας σε 4 τριήμερα στην κάθε πόλη, από Παρασκευή έως Κυριακή, ενώ στο τέλος του προγράμματος δίνεται Βεβαίωση Παρακολούθησης.

Επικεφαλής της δράσης είναι ο κ.κ. Μπαρτζάνας και Φουντάς, Αναπληρωτές Καθηγητές του ΓΠΑ, με μεγάλη εμπειρία στην εκπαίδευση και στην κατάρτιση επαγγελματιών και νεοεισερχόμενων στον κλάδο των έξυπνων τεχνολογιών, μαζί με τον κ. Παρασκευόπουλο, Διευθυντή της ΔΑΟΚ Τριφυλίας. Η εκπαίδευση θα γίνει υπό την επιστημονική καθοδήγηση καταξιωμένων επιστημόνων με επαγγελματική εμπειρία στον κλάδο, τόσο από πανεπιστήμια και ερευνητικά ιδρύματα όσο και από την αγορά. Το πρόγραμμα κατάρτισης «Έξυπνα Συστήματα Γεωργικής Παραγωγής», θα παρέχει εκπαίδευση σχετικά με την εφαρμογή τεχνολογιών γεωργίας ακριβείας σε καλλιέργειες.

Δείτε τι δήλωσαν στην κάμερα του gargalianoionline.gr οι κ.κ., Μπαρτζάνας Θωμάς, Αναπληρωτής Καθηγητής Γ.Π.Α, ο διευθυντής ΔΑΟΚ Τριφυλίας Αντώνης Παρασκευόπουλος και ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών, Βασίλης Αθανασόπουλος:

Το παρών κατά την έναρξη του προγράμματος έδωσε και ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Λεβεντάκης, ο οποίος μάλιστα απήθυνε χαιρετισμό, τονίζοντας πως ο Δήμος θα βρίσκεται πάντα αρωγός σε τέτοιες πρωτοβουλίες καθώς η αγροτική ανάπτυξη είναι βασικός πυλώνας της οικονομίας του Δήμου Τριφυλίας.

Δείτε βίντεο:

Δείτε το πρόγραμμα:

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button