Ελλάδα

Χριστίνα Φλαμπούρη: Η Ελληνίδα που έγραψε ιστορία κατακτώντας και τις 7 κορυφές του κόσμου (photos)

Πώς είναι να βλέπεις τον κόσμο από το ψηλότερο σημείο του; Να μία ερώτηση που δεν απαντάται εύκολα. Μόνο υποθέσεις μπορείς να κάνεις κι όνειρα. Τη λένε Χριστίνα Φλαμπούρη κι ονειρεύτηκε να πατήσει και τις 7 ψηλότερες κορυφές του κόσμου. Αποστολή εξετελέσθη.

Η Χριστίνα πάτησε Ανταρκτική

Όπως αναφέρει το Ladylike.gr έχουν περάσει μόλις λίγες μέρες από τότε που η Χριστίνα Φλαμπούρη σκαρφάλωσε στα 4.892 μ. της κορυφής Vinson Massif στην Ανταρκτική. Γεγονός συναρπαστικό, το οποίο την καθιστά ως την πρώτη γυναίκα ελληνικής καταγωγής που πατάει τον Νότιο Πόλο. Οι συνθήκες που το έκανε, εξαντλητικές. Η ορειβάτις είναι μία από τις 70 μόλις γυναίκες σε σύνολο 400 ατόμων που έχουν ανέβει και στις 7 πιο ψηλές κορυφές της γης.

 

Το θερμόμετρο στους -40

Λένε ότι ποτέ δεν ξέρεις τα όρια σου, μέχρι τη στιγμή που αναγκάζεσαι να τα βρεις και να τα δοκιμάσεις. Για τη Χριστίνα και την ομάδα της, το όριο παραμένει υπό αναζήτηση. Η κατάκτηση της κορυφής έγινε με θερμοκρασία δεκάδες νούμερα κάτω από το μηδέν και με ανέμους που άγγιζαν τα 100 χμ την ώρα. Η αποστολή τους, αληθινή ορειβατική πρόκληση. Πορεία σε απόσταση 111 χιλιομέτρων, σε μια απόλυτα παγωμένη φύση. Μοναδική φλόγα που ζεσταίνει, η ανθρώπινη θέληση.

 

«Ένας φίλος που είπε ότι σύμφωνα με τον μύθο όταν κάποιος κάνει το 7/7, το βουνό εκρήγνυται και βγαίνουν πυροτεχνήματα και καραμέλες από μέσα…Έτσι έγινε…γέμισε ο ουρανός χρώματα» γράφει η νεαρή ορειβάτις κάτω από τη φωτογραφία της στην κορυφή του νοτιότερου σημείου της γης. Για τη Φλαμπούρη η κατάκτηση των 7 υψηλότερων και πιο δύσκολων κορυφών του πλανήτη είναι μία μεγαλεπίβολη περιπέτεια που της πήρε σχεδόν 4 χρόνια. Πρώτα ήταν το Ελμπρούς (5.642μ.) στη Ρωσία. Κι ύστερα με τη σειρά τα highlights της Αφρικής, το Κιλιμάντζαρο (5.895μ.) στην Τανζανία, της Β. Αμερικής, το Ντενάλι (6.194μ.) στην Αλάσκα, της Ωκεανίας, η Πυραμίδα Κάρστενς (4.884μ.) στην Παπούα και η ψηλότερη της Νοτίου Αμερικής, η Ακονκάγκουα (6.962μ.) στην Αργεντινή. Το Έβερεστ έγινε στόχος τον περασμένο Μάιο.

Το όμορφο κορίτσι ασχολείται με τον αλπινισμό από το 2014 και είναι δεινή φυσιολάτρης. Όταν δεν παίρνει τα βουνά, εργάζεται σε πολυεθνική εταιρία. Στην περίπτωσή της το “Sky is the Limit” έχει αυστηρά κυριολεκτική διάσταση.

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button