Ελλάδα

SOS από τους φαρμακοποιούς: Εξαντλήθηκαν τα αντιγριπικά εμβόλια

Με επιστολή τους προς τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, κ. Βασίλη Πλαγιανάκο, οι φαρμακοποιοί του Πανελλήνιου Συλλόγου ζητούν να δοθεί άμεση λύση, καθώς το 25% των εμβολίων, το οποίο έχει διανεΖητούν παράταση της λήξης των συνταγών των αντιγριπικών εμβολίωνμηθεί από τις αρχές του μήνα έχει εξαντληθεί, με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ που αδυνατούν να προμηθευτούν τα εμβόλια.

Σύμφωνα με τους φαρμακοποιούς:

«Η εταιρεία Vianex, η οποία είναι υπεύθυνη για την διάθεση του εμβολίου Vaxigrip και είναι η εταιρεία με τις μεγαλύτερες προπαραγγελίες για τη φετινή χρονιά, μας ενημέρωσε πως το 75% των ποσοτήτων της πρόκειται να διανεμηθεί στις φαρμακαποθήκες στα τέλη Οκτωβρίου. Το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί αφορά στις συνταγές του αντιγριπικού εμβολίου που λήγουν, καθώς οι ασφαλισμένοι αδυνατούν να τις εκτελέσουν εξαιτίας του προαναφερθέντος ζητήματος».

Φαρμακοποιοί: Ζητούν παράταση της λήξης των συνταγών των αντιγριπικών εμβολίων
Για να αποφευχθεί η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων, οι οποίοι θα αναγκαστούν να αναζητήσουν το εμβόλιο σε πληθώρα φαρμακείων ή με την λήξη της συνταγής να ζητήσουν εκ νέου την συνταγογράφηση του από τον θεράποντα ιατρό, οι φαρμακοποιοί ζητούν να παραταθεί η ισχύς των συνταγών που έχουν ήδη εκδοθεί όπως και των συνταγών που εκδίδονται από τώρα και στο εξής, μέχρι τις 15 Νοεμβρίου, οπότε θα έχει ομαλοποιηθεί ο εφοδιασμός της αγοράς .

Πηγή: iatropedia.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button