Αθλητικά

UEFA: Κύπρος και Σκωτία «κατεδάφισαν» την Ελλάδα από τη 15η θέση

Σε δύσκολη θέση οι ελληνικές ομάδες

Όχι μία, αλλά δύο θέσεις έχασε η Ελλάδα στη βαθμολογία της UEFA, καθώς Κύπρος και Σκωτία ανέβηκαν στη 15η και 16η θέση αντίστοιχα.

Συγκεκριμένα, με τη νίκη του ΑΠΟΕΛ και τις δύο νίκες των Σέλτικ και Ρέιντζερς, Κύπρος και Σκωτία «κατεδάφισαν» στην Ελλάδα από τη 15η θέση και την έστειλαν μέσα σε ένα βράδυ στη 17η, άρα η κατάσταση είναι πολύ δύσκολα αναστρέψιμη.

Η Κύπρος έφτασε τους 25.750 βαθμούς, η Σκωτία στους 25.625 και η Ελλάδα μετά τη χθεσινή ήττα του Ολυμπιακού, που έχει μείνει ως μοναδικός εκπρόσωπος, παρέμεινε στους 25.300.

Η 15η θέση σημαίνει πως το πρωτάθλημα της χώρας δίνει πέντε ευρωπαϊκά εισιτήρια. Ο πρωταθλητής στον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League, ο δεύτερος στον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League, ο τρίτος στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League, ο τέταρτος και ο πέμπτος στον 2ο προκριματικό γύρο του Europa League 2.

Από την άλλη πλευρά, η 16η και η 17η θέση δίνει τέσσερα ευρωπαϊκά εισιτήρια, με τον πρωταθλητή να πηγαίνει στον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League και τους υπόλοιπους τρεις να πηγαίνουν 2ο προκριματικό γύρο του Europa League 2. Άρα κανένα εισιτήριο για το Europa League.

Από τη 18η θέση και κάτω, παραμένουν τα τέσσερα ευρωπαϊκά εισιτήρια, με τον πρωταθλητή να αρχίζει από τον πρώτο προκριματικό γύρο του Champions League και τους υπόλοιπους στον 2ο προκριματικό του Europa League 2.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button