Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Να δημιουργούμε παίκτες, αλλά να έχουμε και νοοτροπία νικητή»

«Να δημιουργούμε παίκτες, αλλά να έχουμε και νοοτροπία νικητή»
Παρασκευή, 31 Μαΐου 2019 - 08:36
Αρθρογράφος: Γιώργος Ουσταμανωλάκης
ΓΙΩΡΓΟΣ ΟΥΣΤΑΜΑΝΩΛΑΚΗΣ

Μια νέα σελίδα ανοίγει για τις Ακαδημίες του Ολυμπιακού. Μια νέα σελίδα που θα οδηγήσει τον σύλλογο στη νέα εποχή. Κι αυτός είναι ο μεγάλος στόχος. Η απόφαση της προετοιμασίας της Κ19 του Ολυμπιακού στο εξωτερικό είναι ένα βήμα για το... αύριο των τμημάτων υποδομής του Θρύλου. Σε αυτό στάθηκε και ο Ρικάρντο Πέρες.

Ο τεχνικός διευθυντής της Ακαδημίας των «ερυθρολεύκων», στην παρουσία για τους στόχους και το μέλλον της, τόνισε: «Το βασικό μας θέμα είναι ότι είμαστε ένα. Η επαγγελματική ομάδα με την Ακαδημία. Φέτος θα έχουμε μαζί μας τον κ. Πίκουλα. Θα είναι πολύ σημαντικός για εμάς. Η Ακαδημία δουλεύει πολύ καλά. Είδατε και την αφοσίωση του κ. Μαρτίνς με τα νέα παιδιά και την Ακαδημία. Ορισμένα παιδιά θα είναι από την Ακαδημία στην πρώτη ομάδα.

Θέλαμε από πέρσι να χτίσουμε μία νέα βάση. Τρία χρόνια πριν που ήμουν στην πρώτη ομάδα, είχα εικόνα από τον Ολυμπιακό. Θέλουμε να έχουμε την ταυτότητα του Ολυμπιακού και να προωθήσουμε τις αξίες μας. Το όραμά μας είναι να δημιουργούμε παίκτες. Επίσης να έχουν νοοτροπία νικητή. Είμαστε στην πιο μεγάλη ομάδα στην Ελλάδα και θέλουμε να έχουμε σχέσεις με τις πιο μεγάλες ομάδες. Η στρατηγική μας είναι το πως θα πετύχουμε. Ένα σκέλος είναι η προετοιμασία στο εξωτερικό».

Με τον Πορτογάλο να αναλύει το πλάνο: «Η φιλοσοφία μας και οι αξίες μας είναι ξεκάθαρες. Θέλουμε να τα δείχνουμε στο γήπεδο. Έχουμε τις στιγμές του αγώνα, τις βασικές αρχές του παιχνιδιού και τις συμπεριφορές. Υπάρχει το «χτίσιμο» του παιχνιδιού, πώς ξεκινάει το παιχνίδι από την αρχή, από πίσω, από τον τερματοφύλακα. Είναι τρομερό να βλέπεις τα παιδιά της Κ-11 να λειτουργούν έτσι. Με αυτές τις βασικές ποδοσφαιρικές αρχές. Η Κ-19 και η Κ-14 έχουν τις ίδιες αρχές και δουλεύουν πάνω στον ίδιο τρόπο, με αφετηρία τον τερματοφύλακα.

Το πώς θα λειτουργήσεις και θα αντιδράσεις στην πίεση, έχει σίγουρα διαφορά από ομάδα σε ομάδα. Όλες, όμως, έχουν την ίδια ποδοσφαιρική λογική και τις ίδιες αρχές στο παιχνίδι. Πρέπει να φτιάξουμε όχι μόνο τους παίκτες αλλά και τις προσωπικότητες. Στο παιχνίδι μας δεν θέλουμε απλά να επιβιώσουμε. Θέλουμε να είμαστε επιθετικοί και καλοί.

Στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ τελειώσαμε το ματς με οκτώ παίκτες που δεν ήταν της Κ-19. Με τον Παναθηναϊκό επίσης είχαμε παίκτες από την Κ-17. Θέλουμε και τα αποτελέσματα και τη νοοτροπία του νικητή, θέλουμε όμως και να δημιουργήσουμε συνολικά σωστά τους παίκτες».

Με τον Ρικάρντο Πέρες να συμπληρώνει: «Ενδιαφερόμαστε και για το αποτέλεσμα και για να φτιάξουμε παίκτες. Και για τα δύο ενδιαφερόμαστε. Δεν μπορούμε να έχουμε παίκτες χωρίς νοοτροπία νικητή. Πρέπει να έχουμε παίκτες για το πιο υψηλό επίπεδο. Πρέπει να δημιουργήσουμε παίκτες με σωστό μυαλό και ποδοσφαιρική προσέγγιση».

Ο Πορτογάλος τεχνικός διευθυντής αναφέρθηκε και στις συνεργασίες με ομάδες του εξωτερικού: «Μέσα στη χρονιά είχαμε συνεργασία με την Μπενφίκα, που ήρθε εδώ. Την άλλη εβδομάδα θα πάμε εκεί. Φέτος ήρθαν άνθρωποι από Ατλέτικο Μαδρίτης και Λίβερπουλ εδώ. Είχαμε επαφές με πολλές Ακαδημίες και όχι μόνο στην Ευρώπη».

Διαβάστε επίσης

Ο Ολυμπιακός επενδύει στο μέλλον του!

Ο Ολυμπιακός επενδύει στο μέλλον του!

Οι «ερυθρόλευκοι» με τον Βαγγέλη Μαρινάκη στο «τιμόνι» της ομάδας συνεχίζουν να στηρίζουν πολλά στην Ακαδημία του συλλόγου, επενδύοντας πολλά εκατομμύρια, ακολουθώντας τα πρότυπα των κορυφαίων κλαμπ της Ευρώπης.